Gönderen Konu: Marş basmıyor. Farlar ve teyp kapı otomatiği çalışıyor.  (Okunma sayısı 5323 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 107000
  • Model Yılı: '11
  • 22 kere teşekkür etti
Selamlar. İyi bayramlar. 2011 corolla benzinli aracımın orjinal aküsünü ölçtürmüştüm sorun yoktu. Yaklaşık 3 saat aracı uzun yol kullandım. Kısa bir süreliğine aracı stop ettirdim. Farlar, teyp, dörtlü, kapı otomatiği gayet normal çalışıyor fakat araç marş basmama rağmen çalışmıyor. Kontağı çevirdiğimde yanan gösterge lambalarının ışıkların tamamı sönüyor. Araç Çalışmıyor. Aracı takviye kablosu ile çalıştırdık. Acaba sorun akünün zayıflamasından mı yoksa marş motorundan mı kaynaklanıyor.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Murat Balcı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 195000
  • Model Yılı: '06
Ynt: Marş basmıyor. Farlar ve teyp kapı otomatiği çalışıyor.
« Yanıtla #1 : Ağustos 23, 2018, 00:01:27 »
 İyi bayramlar, öncelikle akü kutup başlarını sökerek iç kısmını güzelce temizleyin veya temizletin, takviye ile marş bastı iseniz sorum marşta değildir,2011 model aracın Orjinal aküsü Şanlıurfa nın sıcağında iyi bile dayanmış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 23, 2018, 01:00:23 »
O akü ömrünü doldurmuş bizim araçlar aküyü ve diğer herşeyi son demine kadar kullanır ve en ufak belirti göstermez ve tak diye keser tecrübe ile sabit örnekleri vardır gösterge ışıkları dörtlü sinyaller fazla akım çekmezler marş güçlü akım ister murat beyin dediği gibi akü kutup başları nı kontrol edin oksitlenme varsa temizleyin şansınızı bir deneyin belki düzelebilir geçmiş olsun iyi bayramlar
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 107000
  • Model Yılı: '11
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ağustos 29, 2018, 21:35:48 »
Sorun aküden kaynaklı ölçüm yaptık değer 8-8,5 çıkıyor. Fakat orjinal aküyü servise sordum 65 amper olduğunu söylediler. Fiyat 450₺. Mutluakü mersinde 70 amper için 400₺ fiyat verdi. 55 ampef 300₺ fakat yetersiz gelir.  Akümüz biraz değişikmiş yüksek vs dedi. Şaştım kaldım. Çok uçurum var.