Gönderen Konu: Manuel Şanzıman Yağı  (Okunma sayısı 6339 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '05
  • 17 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Manuel Şanzıman Yağı
« : Ağustos 08, 2018, 16:29:13 »
bugün kendi uğraşlarımla 2005 model 129000'deki corollamın manuel şanzıman yağını değiştirdim. kitapçıkta yazan yağı aldım motul marka kaliteli bir yağ
ancak şimdilik herhangi bir fark hissetmedim vites geçişlerinde.
gözüken o ki param boşa gitti. >:(
manuel şanzıman yağı değiştirmek gereksiz diyordu çoğu kişi. sanırım haklılarmış

Toyota Club Türkiye

Manuel Şanzıman Yağı
« : Ağustos 08, 2018, 16:29:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Manuel Şanzıman Yağı
« Yanıtla #1 : Ağustos 08, 2018, 19:46:55 »
bugün kendi uğraşlarımla 2005 model 129000'deki corollamın manuel şanzıman yağını değiştirdim. kitapçıkta yazan yağı aldım motul marka kaliteli bir yağ
ancak şimdilik herhangi bir fark hissetmedim vites geçişlerinde.
gözüken o ki param boşa gitti. >:(
manuel şanzıman yağı değiştirmek gereksiz diyordu çoğu kişi. sanırım haklılarmış
hocam o sizin düşündüğünüz gibi bir değişim değil zaten şanzıman iç ekipmanlarını korumak için çalışma süresini uzatmak ve son raddeye kadar sağlıklı kullanmak için eskiyen yağ yanıyor ve keçelere oringlere sırasıyla en son rulmanlara ve dişlilere zarar veriyor sıra geliyor ve en sonunda eskiyen keçeler oringler yağ kaçırıyor ve yağ bitiyor ve şanzıman yanması oluşuyor yani size o manuel şanzıman yağı değişmez diyenler bişey bilmedikleri için öyle konuşuyor mazallah bir şanzıman nerdeyse arabanın 3 te 1 parası olabiliyor hâli hazırda ki ni tamir ettirseniz düzen tutmuyor en doğru olanı yapmışsınız sonuçta fabrika boşuna yazmıyor o km aralıklarını hayırlı olsun
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 08, 2018, 23:02:56 »
Şimdiye dek arabanın bir çok parçasını  değiştirdim hemde bozulmadan sizin tabirinizle gereksiz yere hiç bir arıza olmadığı halde. Fren ve debriyaj hidrolik yağı motor soğutma sıvısı fren balataları tam olarak bitmemesine rağmen 5 yıl kullanımdan dolayı Z rotlar viraj demir takozları şanzıman yağı manuel motor yağı her yıl zaten filitresi ile beraber duruma göre hava filitresi ve polen filitresi bujiler çok çok iyi olduğu halde ohm farkından dolayı değiştirdim hepsi aynı olması için marş motoru söküp temizledim kömürleri iyiydi değişim yapmadım ama marş sesi ve süresi değişti V kayışı hafif çatlaklar olmasına rağmen değiştirdim bunların hepsini kendim yaptım el becerim biraz vardır.12 yıldır orjinal debriyaj seti mevcut lift olsa onuda kendim değiştiricem sağlam olmasına rağmen motor soğukken kalkışlarda hafif titreme yapıyor sanırım o da özelliğini yitirmeye başladı amortisörler ve takozlarıda değişmeli bana göre sonuçta 2006 model araç ve 90.000 km de bu yaptığım harcamlar belki gereksizdi ama yolda hiç kalmadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 135000
  • 17 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 09, 2018, 15:25:44 »
ben de aynı arabada değişmediğim sıvı kalmadı artık. satarsam alan kişi dua eder belki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 13, 2018, 09:54:49 »
Şanzıman yağı değişimi şanzımanın ömrünün uzamasına yardımcı olur. Bir de yağı koyar koymaz hemen etkisini göremezsiniz . Uzun yol yapmanız veya şehir içinde en az  1 hafta kullanmanız gerekir yağ dişliler arasına nüfus edip bir tabaka oluşturması için . Benim aracım  122 bin km de baskı balata hala orijinal hiç değişmedi . Kavrama da hala ortada sayılır . Eğer aracı satmadan değişmesi gerekir se mutlaka şanzıman yağını da değiştiririm. Toyota gurubu şanzıman tipi sıkı dişli gurubu olduğu için ( mobil 1 75/90 dişli yağı kullanır ) Kutu üzerinde japon otomobiller için özel olarak üretilmiştir ibaresi vardır  1 kg lık kutularda satılır .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 13, 2018, 11:41:14 »
Düz şanzıman yağ değişimi 100bin km sonrası kesinlikle gereksiz değildir. Kendi aracımın şanzımanını kurtardım kaliteli bir yağ kullanarak geçmişte. Çok pahalı olabilecek potansiyel sorunları önceden yağı değiştirerek önlemiş olabilirsiniz, bu şekilde bakın.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '06
  • 11 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 13, 2018, 15:58:22 »
1,4 d4d mmt için şanzıman yağı ve motor yağı tavsiyesi alabilir miyim?Yakın zamanda şanzıman yağını değiştirmiştim ama hem ne yağ kullalnıldı bilmiyorum hem de iki sefer değiştirmeyi tavsiye etmişler. Biraz pahalı olabilir tavsiyeniz motor yağı gibi sık sık değiştirmiyoruz. Birde kafama takılan bir konu var motor yağını yaza girerken mi değiştirmek iyi olur kışa girerken mi, yoksa farketmez mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 160000
  • 34 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 30, 2020, 10:15:46 »
Ben de bi sorun olmamasına rağmen aracı aldığımda yaptığım ilk işlemlerden biri şanzıman yağını değiştirmek oldu. Değiştirdikten sonra da herhangi bir değişiklik olmadı hissedilir. Lakin bu yağı değiştirmez anlamına gelmemeli. Kitapçıkta şanzıman yağının yanlış hatırlamıyorsam 60bin ya da 80binde bir değiştirilmesi önerilmiş. Önemli olan burda şanzımanı korumaya almak. İşlevini yitiren yağı tazelemektir.

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 30, 2020, 10:30:26 »
Özellikle 2.el araç alımında,eğer araç tamamen servis bakımlı ve yapılan işler kayıt altında ise km ye göre davranılır ancak faturası olmayan sanayi tipi bakım yapılmış bir araçta ( özel toyota servisleri de fatura veriyor ne iş yaptıkları faturada yazıyor) kimsenin sözüne güvenmeyip tüm sıvı ve yağları maliyetine bakmaksızın orijinal-eşdeğer olanlarla yenilemek ve arkaya bakmamak en uygun olan hareket olur.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '03
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 14, 2020, 12:45:51 »
Ben de bi sorun olmamasına rağmen aracı aldığımda yaptığım ilk işlemlerden biri şanzıman yağını değiştirmek oldu. Değiştirdikten sonra da herhangi bir değişiklik olmadı hissedilir. Lakin bu yağı değiştirmez anlamına gelmemeli. Kitapçıkta şanzıman yağının yanlış hatırlamıyorsam 60bin ya da 80binde bir değiştirilmesi önerilmiş. Önemli olan burda şanzımanı korumaya almak. İşlevini yitiren yağı tazelemektir.
Zonguldaktan arabamın aynı renk kombinini görmek mutlu etti, selamlar :) Neresinde ikamet ediyorsunuz ?
03' Corolla HB Sol SR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 160000
  • 34 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 14, 2020, 13:12:11 »
Ereğlide ailem. Lakin kamu personeli olduğumdan ağrı ilindeyim şu anda. Ya siz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '03
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 14, 2020, 19:37:35 »
Ereğlide ailem. Lakin kamu personeli olduğumdan ağrı ilindeyim şu anda. Ya siz?
.
Aile Merkezde ikamet ediyor, ben öğrenciyim Edirne'de.
03' Corolla HB Sol SR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Duzceliyiz
  • Kilometre: 308000
  • Model Yılı: '04
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Temmuz 19, 2020, 19:42:54 »
308 binde araç aldım sanjiman yağını değiştirmem gereklimi  ayrıca ne kadar tutar
Avensis 99 hedef te  2005 1.6 otomatik vardı
Ama 2004 corolla aldik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 19, 2020, 22:25:06 »
308 binde araç aldım sanjiman yağını değiştirmem gereklimi  ayrıca ne kadar tutar
Evet değişim gerekli kitapçığınız da kullanmanız gereken yağ mevcut

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Viofo, aydınlatma pk, koltuk ısıtma, ses yalıtım
  • Kilometre: 3550
  • Model Yılı: '23
  • 28 kere teşekkür etti
  • 60 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 20, 2020, 10:11:04 »
Şanzıman/fren yağının değişmesine hâlâ "gereksiz" diye zır cahiller var mı gerçekten? Ayrıca hangi yağı kullandınız?
Sen harika bir uçurtmasın, bende senin ipinim unutmayasın...
Corolla Flame X-Pack Mds 1.5 Benzin 2023-.....
Corolla Advance Manuel 1.6 Benzin&Lpg (Zavoli) 2018-2023 (105.000 km)
Corolla Hb Sol Manuel 1.6 Benizn&Lpg (Zavoli) 2016-2018 (45.000 km)