Gönderen Konu: AVENSİS T25 2.0 OTOMATİK, Benzin yememe, Klima (Sıcak-Soğuk)  (Okunma sayısı 1945 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 237000
  • Model Yılı: '05
  • 3 kere teşekkür etti
Merhaba, forumunuza yeni katıldım. Vereceğiniz cevaplar ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Araç 2005 2.0 Otomatik vites (2005 model). BRC marka gaz takılı. Gaz kelebeği temizliği yapıldı.
Forumda araştırdım ama cevaplarını net olarak bulamadığım için açtım konuyu. Eğer tartışılmış ve çözümlenmiş ise direk konu linklerini de bırakabilirsiniz.
Gelelim sorulara;

1-) Araç klimasını açtığımızda şoför tarafından (direksiyonun solu ve orta göğüsün sol tarafından) sıcak hava gelirken diğer taraftan (orta sağ ve sağ cam tarafındakinden) soğuk hava geliyor. Aracın soğutması iyi fakat bu taraflardan sıcak hava geliyor. Direk ön cama da versem camın sol tarafı sıcak sağ tarafı soğuk veriyor.

2-) Otomatik vitesli aracımda rölanti ayarı devir aralığı kaçta olmalıdır. motor sıcakta olsa soğukta olsa N konumunda iken 7-8 olan devir aralığı D veya R konumuna aldığımda biraz daha düşüyor ve arada stop ettiği oluyor.
             Uygun devir aralığını neye göre ayarlamalıyız ? D veya R konumunda devir kaçta olmalıdır ?

3-) Gaz kelebeği temizliği öncesinde araç 80-90 km arasında iken ve 110 120 arasında silkeleme titreme benzin yememe gibi durumlar ortaya çıkıyor. Devir düşüyor benzin yemiyordu. Temizlik sonrası sıkıntı olmadı bir daha. Ta ki benzinde ve vitesi sport mode yani manuel aldım. 5 bin devire yaklaşırken aynı olayı yaptığını gördüm. Normal Kullanımda sıkıntı yokken bu durumda yapması canımı sıktı biraz. Nedeni ne olabilir neye baktırmak gerekir.

Yardımlarınızı bekliyorum.
Toyota Avensis 2.0
Executive Elegant Otomatik

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Ynt: AVENSİS T25 2.0 OTOMATİK, Benzin yememe, Klima (Sıcak-Soğuk)
« Yanıtla #1 : Ağustos 07, 2018, 16:56:21 »
LPG li d4 motor,
Sorunsuz gün çok zor.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 07, 2018, 17:26:23 »
Hocam form a hoş geldiniz aracınız direk enjeksiyon motor olduğu için lpg uygulamasını kabul etmiyor her nekadar takılsada çalışsa da sorunları bitmiyor 1.6 veya 1.8 olanlarda sıkıntı yok ama yinede araçtan anlayan iyibir Toyota ustasına gösterilip sorunlar çözülebilir
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 290000
  • Model Yılı: '04
  • 21 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 08, 2018, 08:08:50 »
Samet bey merhaba, aracınızı iyi günlerde kullanın. Birinci sıkıntınız, ön yolcu tarafı (torpido altında) klima yön fişleri soketi var, ya kontrol edin, yada bir elektrik ustası baksın. Bazen kopukluk olabiliyor. İkinci sıkıntınız ise, ya benzinde binin hava kanalları açık olsun yada lpg 'de binecekseniz yarı oranında havayı kapatın.
İSRA-37

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 237000
  • Model Yılı: '05
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ağustos 08, 2018, 14:47:08 »
Samet bey merhaba, aracınızı iyi günlerde kullanın. Birinci sıkıntınız, ön yolcu tarafı (torpido altında) klima yön fişleri soketi var, ya kontrol edin, yada bir elektrik ustası baksın. Bazen kopukluk olabiliyor. İkinci sıkıntınız ise, ya benzinde binin hava kanalları açık olsun yada lpg 'de binecekseniz yarı oranında havayı kapatın.

Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Klima ile ilgili dediğiniz yere elektrikçime baktırıcam. Fakat hava kapatma olayını anlayamadım usta mın yanına mı gitmeliyim bunun için, gidersem nasıl anlatmalıyım ya da direk söylesem usta anlar mı ?
Toyota Avensis 2.0
Executive Elegant Otomatik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 290000
  • Model Yılı: '04
  • 21 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 08, 2018, 21:40:44 »
Benzin havayı (bol oksijen) sever, lpg sevmez. Rölanti dengesiz olur, hava filtresi çıkış ağzına (maf sensör sonrası) koli bandı tarzı güçlü bir kapatma yalıtımı uygulayabilirsiniz.
İSRA-37