0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merhaba arkadaşlar benim aracimda sabah ilk çalıştırmada devir 1500 civarındayken daha sonra bir kaç dk içinde kademeli olarak 600 e kadar düşüyor durum sizde de böyle mi?yoksa bir arıza göstergesi mi ?
Teşekkürler Ümit Hocam bencede durum sizin dediğiniz gibi ama ben genede bir corolla bulursam Sabah ilk çalıştırmada kaç bin devirde başlıyor bakacağım.
Merhaba Ümit bey;Enjektörlerin hiçbir yerinde BRC yada farklı bir marka yazmıyor.Çevresindeki diğer ekipmanların hepsinde BRC yazıyor enjektörde bir marka etiketi yok.Şüphelendiğim kısım brc nin internet sitesinde böyle bir enjektör görünmüyor. Araç henüz 2300 km de.Benzinde iken hiçbir sorun yok.Sanıyorum LPG ECU sunu sıfırlayıp ayar yapacaklar. LPG yeni olduğu için zaten toplam 4 defa yakıt aldım. O da tamamen bilinen ve yoğun istasyonlardı.
ilk önce işe enjektörlerin markasıyla başlayın marka olmaması garip genelde lpg kitlerinde en pahalı parçalardan biri enjektör takımı olduğu için bazı servisler yan sanayi diye tabir edilen uyumlu markalardan kullanabiliyor (tabiki sizinki de böyle diyemem farklı bir BRC bayisiyle görüşüp teyit ettirin) buda sorunlara gebe kalıyor aslında sizin aracın motoru valfmatik olduğu için bu sorunları hissettiriyor sistem çok hassas çalışıyor subab zamanlaması çok hassas saniyelik işlem yapıyor sistem enjektörler bu zamanlamayla ayak uyduramadığı zaman sorun olarak hissettiriyor valfmatik yeni bir sistem olduğu için LPG servisleri tam çözemedi motorun karakterini hala eski sistemde olduğu gibi Toyota motoru hertürlü çalışır mantığındalar tamam çalışıyor ama sorun ufakta olsa hissediliyor zannediyorum daha önce avensiste aynı motor kullanıldı daha sonra Corolla kasasında hayat buldu
Merhaba arkadaşlar 1800 km deki toyota corolla 1.6 life aracıma brc marka lpg taktırdım. Ancak sorun şu ki benzinde hiç sorun yokken lpg ye geçince ara ara rolantide 100 200 devir civarında dalgalanmalar oluyor. Rılanti normalde 600 devirde olduğundan bu dalgalanmalarda insanı huzursuz ediyor ilerde daha büyük sorunlar çıkartırmı diyeFarları açımca yada klimayı açınca rolanti biraz yükseliyor ancak çok ufakta olsa sapmalar mevcut. Lpg yi taktirdığım yere götürdüm yeniden rolanti ve yol ayarını yaptılar dalgalanma biraz düzeldi ama az da olsa gene oluyor. durumun normal olduğunu ve ilk 1000 km de bunların olabileceğini söylediler ama huzursuz oldum.1.6 valvematik 132 bg lik araç kullanıp bu durumu yaşayan varmı?
bir önceki aracımda aynı sorunu bende yaşadım serkan bey , benim lpg kitide brc idi... araba ısındıkça devir saati dans ediyordu , eğer çok uzun yol yaparsanız yada motor çok iyice ısınırsa ışıklara gelirken boşa attığınızda stop dahi edecektir.. aracımı şu an sattım ama şu an ki aracıma sırf bu yüzden farklı marka lpg taktırdım hemde atiker ve brcden çok çok memnunum. atikerde çalışanlara bu durumu anlattığımda brcde 4 farklı enjektör var hangisini taktı görmediğimiz için yorum yapamam ama %99 enjöktörden demişti... o araç fazlada yakar ! size şu an araç daha sıfır ondan falan derler bence savsaklama yaparlar ! tecrübe ile sabit. şu an ki aracım şehiriçi 8-9 litre yakıyor uzun yolda 5,2 leri bile gördüm yol durumuna göre..ha bu arada farları açınca ekstra güç istediği için rölantiyi çıkardığından devir saatiniz sabitlenir , klima keza aynı bunlara aldanmayın.