Gönderen Konu: Baba AKÜ Yok !!! Akü mü değiştirdim  (Okunma sayısı 1365 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Baba AKÜ Yok !!! Akü mü değiştirdim
« : Ağustos 04, 2018, 12:41:27 »
Selam arkadaşlar Pazar Gün gece Allah nasip ederse tatil için yola çıkacağım son hazırlıkları ve kontrolleri yapıyorum . 2 gündür sabah araba ilk marş esnasında sanki böyle zayıf marş yapıyor gibi hissiyat verdi .Bende deneme yapayım hem de kontrol olsun diye akşam market için yol üzerinde aracı park edince 4 lü flaşörleri bilerek açık bıraktım  5 dakika markete girdim çıktım . Marşa bastım ki yani bir  5 dakika daha içerde kalsam veya işim uzasa marş basmayacak . İşkillendiğim kadar varmış .Evin önüne park ettim yemekten sonra tekrar çıktım marşa bastım baktım nazlı bir çevirme güçlü bir marş değil . Ölçü aleti ile aküyü ölçtüm  12 .6 volt . Şarj esnasında 13,9 veriyor . farlar ve uzunlar açıkken  13.6 veriyor . Şarj dinamosu şarj ediyor sorun yok belli . Neyse sabah gene bir nazlı marş ile çalıştırdım . Komşu oto aksesuar ve akü falan satıyor . Yiğit aküyü tavsiye etti .  12 volt 60 amper bizim akü yuvasına uygun olan taktık . Gene ona da şarjı durumunu kontrol ettirdim . Oda şarj da sıkıntı yok gayet iyi dedi. Zaten sorun olsa akü lamban yanar söner veya akım çeken bir şey açtığında yanmaya başlar anlarsın dedi . Öyle bir sorunum hiç olmadı dedim . Bu arada üzerinden iken çıkan akü delphi marka 2010 yılına ait çıktı . 2013 yılından bu tarafa ben kullanıyorum 3 senede benden önce kullanmış üretim tarihi itibari ile  8-9 yıllık akü 7-8 yıl net hizmet etmiş komşum bile dedi bu durum çok nadir bir durum dedi iyi dediğimiz birçok marka  5 yıldan fazla dayanmaz dedi . 5 yıldan sonra her an bu durumu yaşatabilir dedi . Açıkçası bu şekli ile de yola gider gelirdi belki ama risk almaya yollarda rezil olmaya hiç gerek yok diye düşündüm . Bu arada komşu indirimi ile  230 tl aldım aküyü 
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

Baba AKÜ Yok !!! Akü mü değiştirdim
« : Ağustos 04, 2018, 12:41:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
Ynt: Baba AKÜ Yok !!! Akü mü değiştirdim
« Yanıtla #1 : Ağustos 04, 2018, 12:59:00 »
Eski akün zaten son raddesine gelmiş artık ömrü bitmiş.Bu kadar süre dayanmasıda az rastlanan bir durum bayağı kaliteliymiş demekki.Riske girmeyerek en iyisini yapmışsın kafan rahat olacak tatil yerinde eğerki tatil köyü ise üç dört gün arabayı çalıştırma ihtiyacı doğmuyor ve zayıf akü iyicene çöküyor.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 04, 2018, 13:13:08 »
Eski akün zaten son raddesine gelmiş artık ömrü bitmiş.Bu kadar süre dayanmasıda az rastlanan bir durum bayağı kaliteliymiş demekki.Riske girmeyerek en iyisini yapmışsın kafan rahat olacak tatil yerinde eğerki tatil köyü ise üç dört gün arabayı çalıştırma ihtiyacı doğmuyor ve zayıf akü iyicene çöküyor.
bizim araçlar her yönüyle arıza sevmediği gibi aküyüde Çok uzun kullanıyor yeni akünüz hayırlı olsun iyi günlerde kullanmanız dileğiyle
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 134500
  • Model Yılı: '10
  • 99 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 04, 2018, 13:54:25 »
Ben de 4 yıllık varta akümüzü değiştirmek zorunda kaldım. Sene başında hanımın anahtar bıraktığı bir otoparkçı farları açık unutunca akü dikiş tutmaz oldu. 5 dakikadan fazla farları, dörtlüleri veya kontağı açık unutursam bi daha marş basmıyordu.
Amacım bu yazı atlatıp kışa doğru akü almaktı ama risk almaya değmez. Şaşmazda eski aküyü verip 210 liraya İnci aldım. Özelliklede sordum 2018 mi diye? Aküyü bağlayan eleman, ambalajı gözümün önünde açtı ama o an tarihine bakmak aklıma gelmedi. Garanti belgesinde de yazmıyor ya da göremedim.
Yeni akü iyidir, yolda bırakmaz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 13, 2018, 10:07:50 »
Ben özellikle tarihine baktım  2018- mayıs üretim - birde üstüne  1300 km uzun yol yaptım şarj tam dolmuştur sanırım .Marş basma gücü fark etti sanki marş süreside kısaldı gibi oldu psikolojikte olabilir .Ben zaten kış girişinde mutlaka değiştireyim diyordum ömrünü tamamladığını biliyordum fakat yola çıkacağım için riske atmadım  .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "