Gönderen Konu: Bu yakıtlardan hangisi daha uzun menzilli? vpower vs fuel save  (Okunma sayısı 14458 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
Merhaba bu iki yakıt arasından hangisini tercih ediyorsunuz? Benzin olmuş 6.5 tl (Shell vpower dynaflex vs fuel save dynaflex)

Opel astra h da shell vpower aldığımda bariz bir biçimde titreşimi azalıyor.Gidiş isteği artıyor. 5. viteste düşük devirde rahatlıkla ilerliyorum.Uzun yolda
yaklaşık 32 33 kuruş civarı yaktırabildim.

Astranın  motoru A16XER diye geçiyor.115 hp 155nm sıkıştırma oranı  10.8:1

Golf 1.6 Fsi da gözlemleyemedim bu yakıtın farkını nedense.Normalde Golf daha seri gidiyor. Ama astra h a vpower aldığımda golfün gidişine çok yaklaşıyor.

Golf 1.6 fsi 115 hp 155nm (BAG motor) Fuel Stratified Injection

Astra 'ya fuelsave koyduğumda vpower daki gibi istekli gitmiyor.Sizce hangisi en uzun menzili sunar?

https://www.auto-data.net/tr/opel-astra-h-1.6-115-112hp-ecoflex-lpg-16953
https://www.auto-data.net/tr/volkswagen-golf-v-1.6-fsi-115hp-8621

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Bu yakıtlardan hangisi daha uzun menzilli? vpower vs fuel save
« Yanıtla #1 : Ağustos 02, 2018, 23:57:58 »
Shell v pover performans ve uzun menzil için geliştirilmiş bir yakıt eğer aracın yakıt sistemi temizse ilk depoda hatta ilk aldığınız anda bunu fark edersiniz araç daha sessiz ve seri çalışır ve buna mukabil ara hızlanması alt devirlerde toparlaması bariz belirgin derecede artar bende daha önce 110 Luk dizel focus varken araç resmen zıplıyor du
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ağustos 03, 2018, 00:05:14 »
Shell v pover performans ve uzun menzil için geliştirilmiş bir yakıt eğer aracın yakıt sistemi temizse ilk depoda hatta ilk aldığınız anda bunu fark edersiniz araç daha sessiz ve seri çalışır ve buna mukabil ara hızlanması alt devirlerde toparlaması bariz belirgin derecede artar bende daha önce 110 Luk dizel focus varken araç resmen zıplıyor du

Dediğiniz gibi astra'da ilk aldığım anda farkı gözlemliyorum.Fakat 1.6 fsi golf'de bunu pek gözlemleyemedim nedense.OKtan arttırıcı da aynı işlevi görür mü bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 03, 2018, 02:03:46 »
Dediğiniz gibi astra'da ilk aldığım anda farkı gözlemliyorum.Fakat 1.6 fsi golf'de bunu pek gözlemleyemedim nedense.OKtan arttırıcı da aynı işlevi görür mü bilmiyorum.
bazı araçların yakıt sistemleri farklılık gösterebilir veya motor farkında da olabilir ama kesinlikle yakıtın içine farklı maddeler eklemeyi motor yağınada aynı şekilde kaydırıcı diye tabir edilen maddeleri motorunuza katmayın yağın özelliğini bozuyor yakıtta aynı şekilde oktan yükseldiği zaman nerelere zarar vereceğini kestiremeyiz piston tepesinde belirli bir derece de yanma olması gerekir ısı yükseldikçe motor içi elemanlara Zarar verebilir
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 03, 2018, 11:17:39 »
Ben kendi aracımda benzinli kullanır iken ve şu an lpg ile kullanırken şunu fark ettim . Shell in benzini olsun lpg si olsun her ikisinde benim gördüğüm motor daha vurun tulu ve titreşimli çalışıyor .Uzun süredir Petrol ofisinden yakıt alıyorum benzin olsun lpg olsun her ikisinde de hem hem km güzel yapıyor .Hem motor da titreşim vibrasyon olmuyor çekiş ve performansta hayli iyi
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 03, 2018, 15:31:08 »
V-Power ile Fuel Save arasındaki tek fark, kayganlık sağlayan katkı farkı. O nedenle menzilde fark oluşmaz.
Fakat uzun vadede V power ile çalışan sistem daha temiz kalır. Bu da, yıllar geçtikçe yakıt tüketimine ve dolayısiyle menzile yansır.

Yakıtları karşılaştırırken, LPG kullanılan makinaların kesinlikle farklı yakıt ve yağlara ihtiyacı olduğunu unutmamak gerekir.
Örneğin, hernekadar kurşunsuz densede içinde düşük oranda her firmanın belirlediği miktarda kurşun ve değişik katkılar bulunur.
Yakıtın ortaya çıkaracağı menzilide bu katkılar sağladığından fiyat farkları ve o motorda performans farkı ortaya çıkar.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ağustos 03, 2018, 21:56:52 »
Bugün tekrar uzun yol yaptım.Astra fuelsave ile gitmiyor.Sanki yokuş çıkar gibi bir his var.Vpower doldurunca yokuştan iner gibi çekiş.Fuelsave de de gidiyor ama daha fazla gaza basıyorum doğal olarak ve daha çabuk azaldığını gözlemledim.Vpower koyduğumda 5.viteste gaza parmak ucumla basıp 2300 2500 dd gidiyorum tepki olarak da çok iyi.Çok ilginç bu yakıt mevzusu.Daha önce de bayağı konuşuldu.Araçtan araca motordan motora ne kadar fark ediyor.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 03, 2018, 22:04:57
V-Power ile Fuel Save arasındaki tek fark, kayganlık sağlayan katkı farkı. O nedenle menzilde fark oluşmaz.
Fakat uzun vadede V power ile çalışan sistem daha temiz kalır. Bu da, yıllar geçtikçe yakıt tüketimine ve dolayısiyle menzile yansır.

Yakıtları karşılaştırırken, LPG kullanılan makinaların kesinlikle farklı yakıt ve yağlara ihtiyacı olduğunu unutmamak gerekir.
Örneğin, hernekadar kurşunsuz densede içinde düşük oranda her firmanın belirlediği miktarda kurşun ve değişik katkılar bulunur.
Yakıtın ortaya çıkaracağı menzilide bu katkılar sağladığından fiyat farkları ve o motorda performans farkı ortaya çıkar.

Teşekkürler Tekin abi.Sıkıştırma oranıyla da alakalı sanıyorum bu oktan meselesi.Sıkıştırma oranı 10.8 yazıyor teknik bilgilerinde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: '15
  • 59 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 06, 2018, 00:53:50 »
Ben o kadar fark edeceğini düşünmüyorum. Ha sizin aldığınız benzin istasyonu kolpadır ekstra katıyordur içine orasını bilemem ancak opetle başladım shell ile devam ettim şuanda bp kullanıyorum.
Opet gürültülü
Shell performans olarak bi tık etkiliyor menzili düşük
Bp hem performans hem menzil olarak ultimate baya iyi geldi. +%5 indirimi var malum :D
6,25₺ olan benzini 5,95 ten almış oluyoruz Toyota sağolsun
Burası basra değil izmit körfezi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ağustos 06, 2018, 09:15:26 »
3/4 depo oranı yani 215 tl lik vpower ile yaptığım menzil.522 km(33km si şehir içi).1/4 Kalan yakıtla da tahminen bir 150 200 km yapar diye düşünüyorum.Benzin full olduğunda 3/4 idi şuanda 1/4 gözüküyor.Tahminlerime göre 250 260 km daha gittim.Fuel save den memnun değilim pek.Vpower la karşılaştırınca.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '15
  • 76 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 06, 2018, 09:15:40 »
Ben o kadar fark edeceğini düşünmüyorum. Ha sizin aldığınız benzin istasyonu kolpadır ekstra katıyordur içine orasını bilemem ancak opetle başladım shell ile devam ettim şuanda bp kullanıyorum.
Opet gürültülü
Shell performans olarak bi tık etkiliyor menzili düşük
Bp hem performans hem menzil olarak ultimate baya iyi geldi. +%5 indirimi var malum :D
6,25₺ olan benzini 5,95 ten almış oluyoruz Toyota sağolsun

İndirimden dolayı ben de BP' den kullanıyorum ancak araçta ses ve titreme arttığında bir depo Opet' ten alınca, ses çok azalıyor ve titreme ortadan kalkıyor.
Menzil durumunu deneyemedim henüz.