Gönderen Konu: Yol tutuşunu arttırmak için Hangi lastik ve ebadları önerirsiniz  (Okunma sayısı 5981 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 107000
  • Model Yılı: '08
  • 1 kere teşekkür edildi
Aracımın Orjinal lastikleri 195 60 R15 .
yaz lastiklerimin ömrü tamamlandığı için,değiştirmeyi düşünüyorum.Alıcağım lastiğin yol tutuşu ve fren mesafesi benim için önemli dayanıklılık süresi 2. planda neler önerebilirsiniz ??şimdiden teşekkürler.. ;)
Kendini bir çok sananların aslında bir ... olmadığı bir dünyada yaşıyoruz.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
güzel konu. oncelikle jant değiştirmeyi duşünüyormusun diye sorayım? eger dusunmuyorsan yanak profilini azaltman lazım o zamanda orj çap değerini tutturamayabilirsin ve göstergedeki hız ile gercek hızında sapma olacaktır belkide daha az yol gidip km sayacında daha cok gitmiş gibi olacaksın bu senın ıcın ne kadar onemli bilmiyorum ama bilgi olsun diye soyledim

simdi yol tutuşunu artırmak için dediğim gibi yanak profili orj lastikten daha az olan( yani 195 e 60 derken o 60 yazan kısım taban alanının( yani 195 in ) % ı 60 kadar demek oluyor ) bir lastik ebatıyla değiştirmen gerekecek bu değişim sana daha doğrusu lastiğine ve aracına viraj içinde esnemesini daha aza indirecektir
daha extreme bir ornek verirsen lastiklerinin odun oldugunu dusun bu durumda viraja girdiğinde aracında esneme olsada sadece yaylardan kaynaklanan bi esneme olacaktır. Esnemeden kastım aracının yuk merkezinin değişmesi Zaten yol tutuşu artırmanın 1 numaralı kuralı yanal kuvvetleri olabildiğince mininize etmektir. konu dağılmadan şöyle devam edeyim;
Şimdi yanağı incelttik ustune taban alanınıda genişletelim tam olsun :) bunun içinde gene orj boyutlara sadık kalmak ilkesiyle hareket ederek camurlukta herhangi bir sürtme yapmayacak ebatlar secilmeli ki bu ebatlar aşağı yukarı bellidir FAbrika verilerine görede takacagınız max boyut 215/35/18 ebatlarıdır daha genişide takılabilir ama çamurlukalrın kucuk bir operasyondan geçmesi gerekebilir ki  15 " den 18" e yukselmek sizin fren performansınızı bariz bi şekilde kotuleştirecektir. jant ağırlıkları konusuna hiç girmiyorum o başlı başına bi tez konusu :)

nerde kalmıştık Aa evet taban alanı... şimdi 195/60/15 orj boyuttaki lastikelerinizi 15" e sadık kalarak 205/55/15 yapabilirsiniz bu ölcüde lastık bulmanız zor olsada veya jant buyuterek 215/55/16 yapabilirsiniz ama ebnım tavsiyem 205/45/17 dir ki hem orj boyuta sadık kalınmış hem yanak inceltilmiş hemde taban genişletilmiştir.

biraz uzattım mevzuyu ama marka olarak tavsiye edebilceğim B.Stone adrenalin serisi Yokohama S01 serisi Continental in perf serisi ucuz lastikelrden kumho ku17 olması lazım bunları iyilastikler ama ses yapma balon yapma cabuk aşınma olayları tamamen kişisel tercihler ne kadar kofte o kadar ekmek butcede onemli

ayrıca sana tavsiye lastikle beraber mutlaka eibach streetline 3.5 cm yayları edinemen yay olamdan yol tutuş olmaz amortisor olayına girmiyorum suan için benım aklımdaki en iyi kombinasyon su;

3.5 cm eibach yay+17 " hafif alaşım jant ( max tanesi 7 kg civarı)+205/45/17 veya 215/40/17 b.stone adrenalin veya yokohama s01 lastik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
1991 COROLLA GL VAR DEĞERLİ ARKASDAŞLAR 175 65 14 LASTİK EBDIM EN UYGUN ŞEKİLDE NASIL BÜYÜTEBİLİRİM LASTİKLERİMİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 2 kere teşekkür edildi
Feyyaz kardeş, forum içersinde büyük harflerle yazmak bağırma anlamına geldiği için lütfen küçük harfleri tercih edin. Ayrıca konuyu ayrı bir başlık altında açıp, sizin için nelerin öncelikli olduğunu yazarsanız yorum yapacak arkadaşlara yardımcı olacaktır. Aynı zamanda lütfen profil bilgilerinizi tamamlayın (yer ve yaş bilgileri), bu yorun yapacak arkadaşların sizin yaşadığınız yeride hesaba katarak yorum yapmalarını sağlayacak ve istediğiniz bilgilere ulaşmanızda size yardımcı olacaktır ;)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
büyük harflerle yazdığım için çok üzgünüm değerli arkadaşlar. Özür dilerim. 1991 corollamım orjinal lastik ebedlarının 175/70/13 olduğunu öğrendim (ama şu an üzerinde  175 /65 14"lastik var).lastik ebadlarını büyütmek istiyorum. lütfen yardımcı olurmusunuz.