Gönderen Konu: Sıfır-ikinci el piyasası  (Okunma sayısı 988 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ..
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Sıfır-ikinci el piyasası
« : Temmuz 29, 2018, 08:41:15 »
Herkese Merhaba,

Uzun süredir işimle meşguldüm, cepte biraz para birikince bir araba işine gireyim diye düşünmeye başladım. Piyasaya bir bakayım dedim.

Yeni bir araç almak zaten çok pahallı o ayrı da, mesela bir aracın fiyatı sıfırken 140 bin tl ise 8-12 bin km arası ikinci el bir aracın fiyatı 105 hatta 100 binlere düşüyor. Bu fark sizce de cok büyük degil mi?

Lüx  segmentinde bu farkı anlarım ama orta segmentte bu fahiş farkın nedenini anlayamadım. Bu şartlar altında, bu devirde sıfır araba alınmaz diyebilir miyiz?  Yoksa ben mi hep böyle örneklere denk geldim, görüşlerinizi alabilir miyim ?

Toyota Club Türkiye

Sıfır-ikinci el piyasası
« : Temmuz 29, 2018, 08:41:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
Ynt: Sıfır-ikinci el piyasası
« Yanıtla #1 : Temmuz 29, 2018, 09:09:32 »
sıfır almak iyidir ama arada 20 bin ve üzeri bir fark varsa tabi ki 2. el tercih sebebidir. ( kaza, boya, değişen yoksa ve km düşükse)  ben de o yüzden sıfır

yerine 1 yaşında araç aldım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ..
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 29, 2018, 09:58:17 »
Teşekkürler Kutay bey, zannediyorum ki kur farkından da kaynaklı bir fark söz konusu. Anlaşılan döviz dizginlenmediği sürece sıfır aracı zor alırım ben :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 712 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 29, 2018, 17:32:50 »
kimse iyi malını ucuza vermez. düşük rakamlara dikkat etmelisiniz. kaza boya onarım arıza olmamalı.

bir de uçurum sebebi şu , zaten 100 bin tl ye aldıkları arabaları aynı fiyata satıyorlar. ama arabaların sıfırları 140 bin oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla&Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '17
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 29, 2018, 20:37:25 »
0 araç fiyatlarındaki artışın ikinci ele yansıması yavaş oluyor. Fiyat farkının nedeni budur diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ..
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 30, 2018, 11:11:26 »
kimse iyi malını ucuza vermez. düşük rakamlara dikkat etmelisiniz. kaza boya onarım arıza olmamalı.

bir de uçurum sebebi şu , zaten 100 bin tl ye aldıkları arabaları aynı fiyata satıyorlar. ama arabaların sıfırları 140 bin oldu.

Alıntı
0 araç fiyatlarındaki artışın ikinci ele yansıması yavaş oluyor. Fiyat farkının nedeni budur diye düşünüyorum.

Evet ben de öyle düşündüm, kur farkı 2. ele henüz yansımadı, fakat kurun sürekli yukarı doğru eğilimi sürekli bir fark olacagını gösteriyor.  Yorumlarınız için teşekkürler.