0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hayırlı günler arabamda su eksilmesi var durur vaziyete herhangi bir sıkıntı yok giderken eksiltiyor yağında ve suyunde sulanma ve yağlanma yok temiz radyatörcüye gidip makinayla tesisatını komple yıkattık suyunu antifirizini koyup yola çıktık 40 km sonra gene su kalmamış hortumlarını değiştirsem çözüm olur mu
Özcan bey öncelikle geçmiş olsun aracın sabahları çalışması nasıl tekleme patırdama varmı radyatör ne durumda plastik kazanmı yoksa bakır mı araç soğuk iken bakılması lazım aksi halde anlaşılmaz kaçak varsa buharlaşır en kötüsü silindir kapak contası yakmışsa ekzosdan atıyor olabilir ama 40 km de suyu bitirmesi akla conta yandığını getiriyor
Teşekkür Ederim Ümit Bey conta yakmış olsa hararet yükselmesi gerekir diye düşünüyorum ama hararet yarıya bile gelmiyor soğuk iken suyunu tamamladım 10 km gidip sağa çektim yedek deponun ordan atıyordu suyu radyatörcüye verdim 2 gün kalacak gerekirse tesisatını değiştireceğiz bakalım hayırlısı su kaynatmıyor bişey yapmıyor sadece su boşaltıyor anlayamadık gitti usta 2 gün kalsın test edeyim dedi bıraktım hayırlısı İNŞALLAH
ozcan bey sıkıntı kendini belli etmiş zaten araç conta yı compresor gözünden yakmış şu içine kompresör basıyor taşırma veya genleşme kabından atıyor ama tabiki ilk önce radyatör kapağını değiştirmek ten başlayın Toyota da çok önemli bir parça kapak eskirse radyatör içi basıncı tutamaz ve suyu boşaltır ama sizin aracın silindir kapak contası yanmış gibi duruyor
ümit bey yağına su karışması yok suyuna yağ karışması yok rolantide çalışırken suyu fokurdatmıyor küçük küçük baloncuklar çıkıyor sadece ama sizin dediğiniz gibi silindir kapak contası yanıksa baya işimiz var demektir contacıya conta kestirmek gerekecek çünki türkiyede yok birde hararet de yapmıyo araba termostat iptal edilmiş büyük ihtimalle bu yüzden
zaten kompresör gözünü yaktığı zaman karıştırmaz direk taşırır ama öyle conta kestirmeyle o motora düzen tutturamazsiniz kesinlikle orjinal olmak zorunda ve işin ehli kişi yapması kapağı toplaması lazım @Ufuk Sönmez (16363) beyle irtibata geçiniz veya yetkili servisten alabilirsiniz
burda bursada yetkili servisten araştırdım türkiyede yok dediler japonyadan getirmemiz lazım o da 3-4 ayı bulur dediler çok fazla bir maliyet gerektiriyor yani bizim işin ehli olan conta ustasını bulmamız gerekecek gibi görünüyor bakalım bulabilecekmiyiz hayırlısı inşallah buluruz.
Bugün aldım arabayı ustadan ustanın anlatması şöyle fan müşürünü radyatörün üst hortumuna takmışlar söküp alt hortumuna bağladı tahliye tankından su kaçırmadı fakat müşürü bağladığı yeri iyi sıkmamış galiba arabayı test etmek için sıkıştırdığımda oradan kaçırdığını gördüm araba orjinal ve önden hiç kazası yok 2 parça lokal boyası var Mesaj Birleştirildi: Temmuz 25, 2018, 22:09:29Birde hortumlarını ve radyatör kapağını değişmiş usta bakalım uzun yola çıacağım hayırlısyla sonucu tekrar yazarım inşallah
özcan bey inşaallah bu kadarla kurtulursunuz benim anlamadığım fan müşürünün benim bildiğim tek yeri olur öyle alt hortumda üst hortumda değil radyatörün alt kazanına sabittir hortum içinde eskiden seyyar termostat lar olurdu usta ondan bahsetmiş olmasın ama sizin aracın teknolojisi dediğim sistemlere göre daha yeni olması lazım ama siz yinede temkinli ve tedbirli olun ilk sorunuzda aracın hareret yapmadığını gostergeninde yukselmedigini yazmıştınız aklınızda bulunsun araçta su biterse hareret muşürü ucuna su değmediği için ölçüm yapmaz sizede aracın harereti normal gibi gelebilir tekrar geçmiş olsun iyi forumlar
Ben bir soru sorucam merak ettim akşamdan radyatör suyunuzu doldurdunuz her şey tamam sabah soğuk motora marş yapıp gaz verdiğinizde radyatör kapağını açıp bakarmısınız su kabarcıkları oluşuyor mu ?
Özcan bey neyaptınız aracın sorunu çözüldümü
anlatılanlara bakınca,bu arabanın motorunu toplarken su dolaşım kanallarında bir tıkanıklık veya bir hata olmuş,araba hararet yapıyor ve suyu atıyor,bu durumda conta da değişse yarın onu da yakar,benzer olay r 12 de yıllar önce başımıza geldi,yeni yapılmış şirket aracını bize verdiler,2 defa conta yaktı,kapalı sistem olmasına rağmen su şişesini patlattı,bizden sonra motor yeniden açılmış ve su kanallarının tıkalı olduğu görülmüş.