0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar,2017 model Corolla 1.6 Multidrive S kullanıyorum. Birkaç aydır aklıma takılan bir ses var. Camlar açıkken motordan gelen uçak motorunu andıran bir ses. Cam kapalıyken içeride duyulmuyor çok. Özellikle yavaşlarken vıjjj diye (tam olmadı ama neyse ) bir ses geliyor. Eski arabamda debriyaj balatası eskidiğinde benzer bir ses geliyordu, ama tam olarak ona da benzemiyor. 10bin bakımında servise bahsettim sesten ama birşey duymadık dediler, bu arada servistekilerin beni başından savmış olabileceğinden şüpheleniyorum, zira duyulmayacak bir ses değil. Acaba diyorum bizim CVT şanzımanların bir özelliği midir bu? Bu sesi duyan başkaları var mı?Teşekkürler şimdiden,
Merhabalar,CVT şanzıman otomatik olarak yokuş inişlerde ve ani duruş istemlerinde fren desteği verebilmek için motor freni diye bildiğimiz olayı yapıyor. Yüksek devir bu sesi oluşturuyor. Aynı durumu hız sabitleyici için de geçerli oluyor. Güzel bir özellik.Düz aşağı rampa iniyor bu durumu yaşıyorsanız biraz hızlanmanız normale dönmek için yeterli olacaktır.