Gönderen Konu: Motordan gelen uçak motoru sesi  (Okunma sayısı 7080 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '17
  • 1 kere teşekkür edildi
Motordan gelen uçak motoru sesi
« : Temmuz 23, 2018, 14:11:06 »
Merhabalar,
2017 model Corolla 1.6 Multidrive S kullanıyorum. Birkaç aydır aklıma takılan bir ses var. Camlar açıkken motordan gelen uçak motorunu andıran bir ses. Cam kapalıyken içeride duyulmuyor çok. Özellikle yavaşlarken vıjjj diye (tam olmadı ama neyse  :)) bir ses geliyor. Eski arabamda debriyaj balatası eskidiğinde benzer bir ses geliyordu, ama tam olarak ona da benzemiyor. 10bin bakımında servise bahsettim sesten ama birşey duymadık dediler, bu arada servistekilerin beni başından savmış olabileceğinden şüpheleniyorum, zira duyulmayacak bir ses değil. Acaba diyorum bizim CVT şanzımanların bir özelliği midir bu? Bu sesi duyan başkaları var mı?

Teşekkürler şimdiden,

Toyota Club Türkiye

Motordan gelen uçak motoru sesi
« : Temmuz 23, 2018, 14:11:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
    • Bir Bulutun Aya Ulaşma Mücadelesiydi Hayat
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '15
Ynt: Motordan gelen uçak motoru sesi
« Yanıtla #1 : Temmuz 26, 2018, 00:20:23 »
aynı durumdan bendede var. çok çok uzaktan geliyor. bayiye 2 defa söyledim. ilk söylediğimde hava filtresine yalıtım yapıldığı söylendi biraz faydası oldu gibi. ama ses sanki şanzumandan gibi geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '16
  • 18 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 10, 2018, 23:54:25 »
Merhabalar,
2017 model Corolla 1.6 Multidrive S kullanıyorum. Birkaç aydır aklıma takılan bir ses var. Camlar açıkken motordan gelen uçak motorunu andıran bir ses. Cam kapalıyken içeride duyulmuyor çok. Özellikle yavaşlarken vıjjj diye (tam olmadı ama neyse  :)) bir ses geliyor. Eski arabamda debriyaj balatası eskidiğinde benzer bir ses geliyordu, ama tam olarak ona da benzemiyor. 10bin bakımında servise bahsettim sesten ama birşey duymadık dediler, bu arada servistekilerin beni başından savmış olabileceğinden şüpheleniyorum, zira duyulmayacak bir ses değil. Acaba diyorum bizim CVT şanzımanların bir özelliği midir bu? Bu sesi duyan başkaları var mı?

Teşekkürler şimdiden,

aynısı bende de var. 30.000 km bakımından sonra oldu. viteste iken oluyor yavaş giderken ve viteste dururken N konumuna alınca gidiyor. şanzumandan mı acaba diye düşünüyorum
2016 Corolla Advance multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 11, 2018, 09:36:01 »
Merhabalar,

CVT şanzıman otomatik olarak yokuş inişlerde ve ani duruş istemlerinde fren desteği verebilmek için motor freni diye bildiğimiz olayı yapıyor. Yüksek devir bu sesi oluşturuyor. Aynı durumu hız sabitleyici için de geçerli oluyor. Güzel bir özellik.

Düz aşağı rampa iniyor bu durumu yaşıyorsanız biraz hızlanmanız normale dönmek için yeterli olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '16
  • 18 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 16, 2018, 23:37:28 »
Merhabalar,

CVT şanzıman otomatik olarak yokuş inişlerde ve ani duruş istemlerinde fren desteği verebilmek için motor freni diye bildiğimiz olayı yapıyor. Yüksek devir bu sesi oluşturuyor. Aynı durumu hız sabitleyici için de geçerli oluyor. Güzel bir özellik.

Düz aşağı rampa iniyor bu durumu yaşıyorsanız biraz hızlanmanız normale dönmek için yeterli olacaktır.

yokuş aşağının dışında da bu ses çok oluyor. yavaş yavaş giderken düz yolda .. gaza basınca kalmıyor tabi.
2016 Corolla Advance multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 55000
  • 4 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 27, 2018, 21:26:00 »
aynı ses bendede var.gaza basınca duyuyorum ben camlar açıkken.2014 multidrive s 55000km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 19, 2018, 18:58:02 »
Merhaba arkadaşlar. 2015 1.6 Corolla Multidrive S 1 aylık sahibiyim. Bahsettiğiniz durum bende de var. Gelen ses şu şekilde;
İlk çalıştırmada olmasa d 2-3 dakika sonra oluşmaya başlayan uçak motoru, roket sesi gibi bir ses geliyor. R,D, N tüm vites geçişlerinde bu ses rölantide iken bile geliyor. Aracı hareket halinde iken de dinledim. Hızlandıkça artan bir ses. Başlarda corolla motor sesi mi diyerek ciddi bir durum olabileceğini düşünmedim. Araç şu anda 38400 km de. 3000 km dir bende. 40 bin bakımı için servise gittiğimde durumu anlattım. 3-4 saatlik inceleme sonrası sorunun motor ya da şansımanla ilgili bir sorundan kaynaklandığını ancak tam olarak bulamadıklarını belirttiler. Sanırım İstanbuldan bir ekip gelecek 2000 km sonra tekrar servise gideceğim. Ses önemli bir sorunun habercisi olabilir. Önceki sahibine durumu sorduğumda bu şekilde bir ses duyduğunu ancak motorun normal sesi olduğunu düşündüğünü belirtti. Aracı biraz dinleyen biriyseniz farkedeceksiniz. Gelişmeleri buradan bildireceğim ancak bu sorunu yaşayan arkadaşlardan bilgi almak istiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 19, 2018, 19:49:35 »
Barış bey ses belirli bir km ye gelince başlıyorsa yürüyen aksamla aktarma organlarıyla alakalıdır detaylı olarak incelenmesi lazım ama devamlı artan bir ses ise bilyalara lastiklere bakılmalı sorunun kronik olduğunu zannetmiyorum çünkü bir çok kez bindim kullandım multidrayvır s şanzımanlı araç ve ses konusunda bende çok hassasım zamanında tecrübesine sonsuz günendiğim usta arkadaşım sizin duruma benzer bir durum la karşılaştı kendisi defransiyel ustası ve işinde bir numaradır vatandaşın biri Konya'ya yolcu götürür dönüşte minibüs bangır bangır ötmeye başlar Konya'dan İskenderun'a kadar 8 yıl önce 10 bin lira para harcar ustalar önden arkaya ne kadar bilya varsa değiştirirler ama araba hâlâ defransiyel ötmesi şeklinde ses veriyor en son bizim arkadaşa gelir ve bu arabanın defransiyel ötüyor der usta arabayı denemeye çıkar ama ses defransiyel den gelmemektedir ses tavanın ön tarafından gelmektedir sağa çeker durur bakarki anten yerinde yok düşmüş yeri boş oradan giren hava ses yapmakta olduğu yer İskenderun limanı önü kamyonlar soya fasulyesi çekmekteler yere düşen bir soya fasülyesini alır boş yere sıkıştırır tekrar yola çıkar tık yok bir anten dünya kadar para harcatır adama sizin aracın tavanındaki plastik çıtaları bir kontrol ettirin araçta karter koruma yoksa motor havuzuna alttan giren hava davlumbaz lar veya başka boşluklar arasında dolaşırken de ses yapabilir mümkünse alt koruma taktırıp deneyin zannedersem Ankara'da ikamet ediyorsunuz dörtnal Toyota var oraya bir uğramanızı tavsiye ederim servis elemanları tecrübe konusunda yeterince iyi değiller iyi olanlarda ayrılıp sanayide özel servis açıyor dörtnal Toyota bu konuda tecrübeli ustalar var biraz uzun oldu kusura bakmayın iyi forumlar
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 20, 2018, 20:50:12 »
Ümit Bey öncelikle mesajınız için teşekkür ederim. Dörtnal toyotaya daha önceki aracım için gitmiştim. Dediğiniz gibi iyi ustalar var. Benim araçta ses hareket etmiyorken de geliyor. Rölantide iken durduğum yerde sesi duyuyorum. Vites geçişleri yaparak test ettiğimde ses her geçiş esnasında azalıp viteste ayni sesi çıkarmaya devam ediyor. Inşallah dediginiz gibi basit bir durumdur. Tekrar teşekkür ederim ilginiz için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 47000
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 16, 2018, 01:42:37 »
Corolla 2014 mds lpg'li 45000 km'deki aracımda yavaşlarken durmaya yakın hızlarda  cvt kayışından gelen ses bende de var sanırım herkes de var ve bu ses normal. Aracımda buna ilaveten (benzin/lpg fark etmiyor) özellikle gaza biraz fazla yüklenerek hızlanırken(vites D konumun,sport veya manuel modda olmasıda fark etmiyor)  kayış sesine benzer yada ıslık sesi gibi bir ses geliyor. Sizin araçlarınızda da bu ses var mı? veya neden olabilir bilen var mı?
gk_ay

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 27, 2018, 00:20:03 »
Daha önce belirttiğim hareket halinde ya da rölantide olsun gelsen ses ile ilgili en son Toyota Efe plazada usta başı ile görüştüm. Ses hava emme sesini andırıyor ve ıslık gibi bir ses. Araç hızlandıkça ses de hızlanıyor gibiydi. Bana aracımın aynısı 4 farklı araç göstererek benzer ses olup olmadığını sordular. Biri hariç diğerlerinde ses yoktu. Ses olan araç bu 4 araç içinde lpg li tek araçtı. Lpg montajı sonrası motora bağlanan hortumlar vs nedeniyle emme sesi geldiği söylendi. Herhangi bir sorun olmadığı sesin kesilmesi isteniyorsa lpg sistemini iptal edebileceğim ve açılan deliklerin kapanması gerektiği söylendi.