Gönderen Konu: Ailenin yeni üyesi...  (Okunma sayısı 2633 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
Ailenin yeni üyesi...
« : Ağustos 31, 2006, 22:55:47 »
Bu baş belası 92 model, 205 1.9 GTI... Hidrolik direksiyon, hidrolik debriyaj, abs gibi lükslere sahip değil. Sadece klima ve deri döşeme var. Motor standart bir şey yok. Bilstein amortisörleri ve S-Racing yayları sayesinde bel kırıyor çukurlarda.

Beni cezbeden yönü, kazasız bir kasaya sahip olması ve içinin emsallerine göre temiz olması oldu ve tabi komik denecek fiyatı. Neyse bugün itibariyle resmen benim. HR-V duruyor tabi onu satmayı düşünmüyorum. Corolla, tipo, fiesta gibi aile sakinleride duruyorlar çok şükür. 205 daha çok gençliğimden bir ses ve bana hobby olacak, mekanik çok işi var baya uğraşıcam bu arabayla, son dört yıldır kullanılmamış yatmış, araba durduğu yerde bitirmiş kendini.  Sanırım bu 4 yada 5 nci 205.im...

Nazar değecek bir araba değil ama yinede maşallahlarınızı esirgemeyin.

En son plakasının sonu 13 ile biten 205 imi pert etmiş ve 3 kişiyi yaralamıştım, çok üzmüştü o olay beni. İnşallah bunda da öyle şeyler yaşamam.

Toyota Club Türkiye

Ailenin yeni üyesi...
« : Ağustos 31, 2006, 22:55:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • carfreaksblog.blogspot.com
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Ailenin yeni üyesi...
« Yanıtla #1 : Ağustos 31, 2006, 23:48:00 »
hayırlı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.gencts.com
Ailenin yeni üyesi...
« Yanıtla #2 : Eylül 01, 2006, 01:52:31 »
hayırlı olsun yav ben sanki gecenlerde bu aracı internette satılık gormustum yanlısım varsa duzelt bu arada arac icin parcaya ihtiyacın olursa bana pm den mesaj at sana cok ii adresler verebilirim ucuz parca bulabilecegin komsumdada 205 1.6 gt var onal ugrastıgımız kadar hayatımda hicbirseyle ugrasmadım tekrar hayırlı olsun
Parola 61
Türk'lüğünden şeref duyan Sevdamın özü Özgürce dolaştığım sokaklarda aldığım her soluğun verdiği rahatlıktan iba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
Ailenin yeni üyesi...
« Yanıtla #3 : Eylül 01, 2006, 02:29:30 »
Bu araç yanlış hatırlamıyorsam Hollanda'da yasaklanmıştı.
Basıyorsun gidiyor,basıyorsun durmuyor...

Hayırlı olsun ne diyeyim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
Ailenin yeni üyesi...
« Yanıtla #4 : Eylül 01, 2006, 08:46:37 »
Ciddi fren problemi var, 2 nci vitestede sanırım 110 geçiyor. Yani dün 110 a kadar çıktı daha da giderdi yol olsa. Unutmuşum yıllardır 205 kullanmadım.

Barış sağolasın yedek parça toptancılığı ve ithalatı yapıyoruz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ailenin yeni üyesi...
« Yanıtla #5 : Eylül 01, 2006, 16:19:14 »
gule gule kullan bende 2 gun once toyota duruken bı araba aldım bakalım nasıl kullanacagım
2001 avensis 1,8 - 1998 carina e 2,0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ailenin yeni üyesi...
« Yanıtla #6 : Eylül 01, 2006, 19:35:33 »
Cardanadamda satılan mıydı bu?

İnşallah gazı ben vermemişimdir?

Ya ben aslında o aracı almak isterdim ama gerek kullanım gerek masraf açısından yürütemem o aracı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ailenin yeni üyesi...
« Yanıtla #7 : Eylül 01, 2006, 19:59:48 »
bu çağı geçmiş arabadan ne zevk alıyorsunuz anlamıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
Ailenin yeni üyesi...
« Yanıtla #8 : Eylül 01, 2006, 23:24:25 »
Bünyamin CDM.da satılan değil bu, o aracı Murat arkadaşımız iyi bir paraya değerlendirdi, bu başka bir 205. Seninle yada gaz vermenle alakası yok Bünyamin  200 sx düşünüyordum ama bu arada zaten 205 1.3 Rally bakıyordum, bunun kasa ve içi düzgün olunca ve fiyatta çok çok makul olunca kaçırmayayım dedim.

Sn. Kemal Aksüyek, zevkler ve renkler tartışılmaz diye bir geyik vardır, açıkcası ben bu arabadan aldığım zevki 2003 corollada alamıyorum, ama ondan zevk alanlaradı ne zevk alıyorsunuz diye yargılamıyorum. Zevk bu işte, bazen bazı insanlar tuhaf şeylerden zevk alıyorlar. Bu araba benim için hobby olacak. Ayrıca 880 kg 122 bg 205 GTI süspansiyonuna sahip her makine sportif krakterli otomobil seven herkez için zevklidir. 205 1982 den 1994 e kadar kasa değiştirmeden üretilmiş bir efsane olarak otomotiv dünyasında yer almıştır.

Zamanında Alfa servislerinde yatıp kalkerken, bir arkadaşımız yani bir alfacı Corolla aldı, 97 yılı falandı gitti alfasını satıp sıfır corolla aldı, harika problemsiz fıstık gibi bir arabaydı, ama adam alfa servislerinden kopamadı, sürekli gelir bizimle dalga geçerdi ne ulan bu burdan çıkmıyorsunuz varınızı yoğunuzu buraya harcıyorsunuz diye. Bir süre sonra corollayı satıp tekrar alfa aldı zaten. İnanılır gibi değil dimi, bu arada hala alfaya biniyor ve neredeyse her hafta serviste.

İnsanların beklentileri farklıdır, bazıları arabaya binmek ister, bazıları daha fazlasını ister; fazlası olumlu olmasa dahi.

Bu tenekede daha fazlası var, sadece araba değil bu, benim yirmili yaşlarımı üzerinde geçirdiğim o zamanların en karizmatik, en sevimli, en çekici ve en agresif makinalarından biri bu, bunu anlayabildiğini sanmıyorum zaten yazmışsın anlamıyorum diye.  Sonuçta işte hayellerimin arabası, mükemmel bir şey, dünyanın en iyi otomobili, her gün üstünde olcam hiç inmicem cart curt diye saçmalamıyorum, muhtemelen kullanmaya vaktim bile olmayacak ama bu akşam bagajındaki tam bir koli yedek parça ile servise bırakmak için kulandığım yarım saat bile verdiğim her kuruşa değer ki gerçekten çok komik bir para.

Neyse uzatmaya gerek yok, normalde olgun bir insanın böyle bir konuya iyi niyetle yazacağı hayırlı olsun, kazasız belasız falan olur, eğer umurunda değilse yada hoşlanmadıysa hiç bir şey yazmaz, sallamaz geçer. Ama kesinlikle senin gibi saçmalamaz, bu bir gerçek.

Herkezin çağı bir gün geçer...

Edit: Yanlış yazmışım 1978 den 1998'e kadar 70 küsür farklı modelde 205 üretilmiş, dile kolay aynı kasa ve 20 yıl.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Ailenin yeni üyesi...
« Yanıtla #9 : Eylül 12, 2006, 18:01:41 »
Murat bey hayırlı mübarek olsun,Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin(Kemal AKSÜYEK'e söylediğin laflardan sonra eleştirmeye korktum).Ama benim aklıma takılan bir şey var:Bu klüpte Toyota lar methediliyor,siz de yöneticisiniz,sizlerin tavsiyeleri ile araba alıyoruz(Doğrusu arabalardan pek anlamam.) ama bu yazdıklarınız kafamı karıştırdı.Gençlikten kalma merak ise,nostalji ise tamam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ailenin yeni üyesi...
« Yanıtla #10 : Eylül 12, 2006, 23:23:14 »
murat kardeş tepkini anlyorum ama bana kızmamalısın, hepimiz eleştirilere açık olmalıyız yoksa burada herkes aynı klişeleşmiş sözleri tekrarlayıp duracak, tabiki iyi dilekler sunmak gerekir ama farkındaysan çok abartılıyor 3 - 4 sayfa dolusu hayırlı olsun dileği bana çok abartılı geliyor, söylediklerim sana ters gelebilir, dikate alma olsun bitsin, ama bu da benim düşüncem burada dile getirmemim bir sakıncası olmamalı. yeni çıkan civic gibi bir arabadan sonra 205 bana komik geliyor, kimileri de hala 124 leri allayıp pullayıp, modifiye edip biniyor, onun zevki de o , kime ne?

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Ailenin yeni üyesi...
« Yanıtla #11 : Eylül 15, 2006, 11:16:14 »
kazasız belasız kullanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Ailenin yeni üyesi...
« Yanıtla #12 : Eylül 15, 2006, 17:21:54 »
Güle güle kullan Murat'cim.

Alfa-Corolla ile olan hikayeye gelince de;
gayet acik bir bicimde Corolla'nin sorunsuz bir araba oldugunu anlatiyor.

Su anda piyasa daki en sorunsuz arac markasi Toyota.
Dünyadaki en büyük üreticide oldu diyebiliriz.
En fazla stan modeli de Corolla, 30 milyon adetten fazla satmis.

Bu araba cok sorunsuz, performansli, az yakiyor diye herkes almak zorunda degil. Insanlar bir araba/esya alacagi zaman farkli kriterlere bakar.
- Bazisi dizayna bakar
- Bazisi Alman alicam diye tutturur.
- Bazisi su cok iyimis diye 3 kurusluk bilgisi olan tamircilerden duyduguna göre araba alir.
- Bazisi gider tek tek bakar.
- Bazisi en piyasa ne ise ona biner.
- Bazisi internetten arastirir; forumlara yazar vs vs.

Sonucta insanlar cesit cesit. Herkesin baktigi kriterler farkli.

Bu bölüme gelince de; üyelerimiz arabalarini diger üyelere göstermek icin bu bölümü kullaniyor. Bölümün amaci; kendi aracinizla ilgili sohbet etmek, baglari güclendirmek. Aracini gördügünüz kisiye hayirli olsun diyebilirsiniz. Bunda abarti olacak bir durum yok.

AMA;
- konu icerisinde ayni kisi birden fazla "hayirli olsun" tarzinda veya baska anlamsiz mesaj(lar) atarsa
- konu sahibi mesaja tesekkür ederim diye cevap verirse
- mesaj sayisi artirmaktan baska birsey hedeflemeyen mesajlar atarsa
o üyemize TATIL veririz.

Gecmiste burada tanimlanan tarzda olaylar oldu. Bunlarin tekrar etmesini hicbirimiz istemeyiz.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
Ailenin yeni üyesi...
« Yanıtla #13 : Eylül 16, 2006, 10:03:15 »
Ben fanatiklikten hoşlanmam, her ne konuda olursa olsun. Araba konusunda fanatiklikse hiç gelemem, ticari bir malı gözüm kapalı savunmam.

İnsanların araba beklentileri bambaşkadır, anlatmaya çalıştığım bu, ne anlıyorsunuz diyip aşşağılayıcı bir tavır içinde bulunmak hoş değil.

Toyota müşteri memnuniyeti açısından benim ciddi biçimde saygı duyduğum bir marka. Corollayı pek sevmiyorum sahip olduğumuz halde. Avensis olsaydı keşke dediğim çok oluyor. Hatta keşke bir Land Cruiser'im olsaydı diye her gün içimden geçiriyorum. Eski Corollayı (1995 XEi ) hala özlüyorum.

Ama bunu forum yöneticisiym falan diyede gözüm kapalı abartacak değilim, Murat iyi biliyor Alfam.net yöneticisi olduğum halde Alfa'yı çok sevdiğim halde, hatta Alfa'dan ekmek yediğim halde en acımasızca eleştirenlerdenim. Ama onun ( Eski modellerinin) kullanma zevkine asla laf etmem bambaşkadır çünkü.

Corolla'yı da eleştirirm çünkü 2006 yılında üretilen bir arabanın yol tutuş ve fren standartları bu olmamalı, rakiplerinin bu kadar gerisinde olmamalı. Car Plus dergisinin yazı işlerinde olduğum için, bir sürü aracı test etme imkanı buluyorum ve objektif yaklaşıyorum hepsine, yeni Alfa 147 yi yerden yere vurmuştum Alfam.da yazdığım yazıda. Ama yol tutuş ve frenlerini kıyaslayınca aralarındaki inanlımaz farkı yadsıyamam. Kağıt üstünde ne yazdığı çok önemli değil, yoldaki veriler buna pek uymuyor çünkü, özellikle fren mesafesi.

205 e gelince, tenekeden bir araba, ama farklı bir şeyleri var işte, yolda ralli arabası kullanma zevkini veriyor insana, benim bu arabadan beklentim bu zaten, canım konfor istediğinde otomatik vitesli HR-V fazlasıyla veriyor, Corolla.da sarsılmadan sakin sakin yolculuk etme zevkini tadıyorum, sağını solunu sökeceğim oynayacağım bir arabaya ihtiyacım vardı oda oldu çok şükür.