Gönderen Konu: Geri Vitese (R) alırken ekran ışıkları sönmesi  (Okunma sayısı 1172 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 256000
  • Model Yılı: '03
  • 9 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Geri Vitese (R) alırken ekran ışıkları sönmesi
« : Temmuz 16, 2018, 00:58:21 »
Merhaba arkadaşlar aracım Otomatik vites 2003 lpg li

Aracımla bir süre seyir halindeyken bir kaç gündür  abs ışığının yanıp söndüğünü görüyorum ayrıca park etmek için vitesi R konumuna getirip hareket ettiğimde araç stop edecek gibi oluyor ki bazende stop ediyor kilometre ışıkları tümü sönüp abs yanmaya başlıyor.Aküden olduğunu düşünüyorum ama başka bir sorunu olabilir mi ? çünkü araç hareket halindeyken şarj olması gerekiyor geriye alınca neden stop ediyor anlayamadım ustaya göstermeden evvel siz değerli arkadaşların yorumlarını almak istedim teşekkürler.
"Toyota Corolla 2003 1.6 Sol Otomatik Granit gri"

Arka koltukta oturan dış kapı mandalının dışarıya verdiği patron imajı ..

Toyota Club Türkiye

Geri Vitese (R) alırken ekran ışıkları sönmesi
« : Temmuz 16, 2018, 00:58:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Geri Vitese (R) alırken ekran ışıkları sönmesi
« Yanıtla #1 : Temmuz 16, 2018, 02:29:24 »
Şanzıman yağı enson nezaman değişti eğer yağ eskimişse bu gibi sıkıntılar olabiliyor ama konunun uzmanı @Ufuk Sönmez (16363) bey konuyu görürse yardımcı olacaktır
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 16, 2018, 11:58:29 »
Araçta tek bir arıza olduğunu düşünmüyorum, kompresyon oranları normal ise öncelikle oksijen sensörleri kontrol edilmeli, vites konum sensörü ve rölanti sensörü de diğer kontrol edilmesi gerekenler arasında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 16, 2018, 13:16:37 »
OBD portundan arıza kodu bakın ve yine obd potundan akü şarj voltajına bakın daha sonra aküyü sanayide test ettirin derim en basitten başlayarak daha sonra Ufuk beyin yazdığı gibi vites konum sensörü ve kompresyon testi yaptırabilirsiniz.Daha önce subap değişimi yapıldı mı ? araçta malum lpg de var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 256000
  • Model Yılı: '03
  • 9 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 18, 2018, 02:09:27 »
OBD portundan arıza kodu bakın ve yine obd potundan akü şarj voltajına bakın daha sonra aküyü sanayide test ettirin derim en basitten başlayarak daha sonra Ufuk beyin yazdığı gibi vites konum sensörü ve kompresyon testi yaptırabilirsiniz.Daha önce subap değişimi yapıldı mı ? araçta malum lpg de var.
Evet subap değişti 8 ay evvel.Aküyü değiştirdim şu an hiçbir problem kalmadı.Garibime gelen durum vitesin R konumuna gelince stop etmesiydi ama şu an öyle bir  sorun yok bu sayede
Araçta tek bir arıza olduğunu düşünmüyorum, kompresyon oranları normal ise öncelikle oksijen sensörleri kontrol edilmeli, vites konum sensörü ve rölanti sensörü de diğer kontrol edilmesi gerekenler arasında.
kontrol ettireceğim tekrardan  teşekkürler
"Toyota Corolla 2003 1.6 Sol Otomatik Granit gri"

Arka koltukta oturan dış kapı mandalının dışarıya verdiği patron imajı ..