Gönderen Konu: direksiyon sorunu  (Okunma sayısı 1893 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '06
  • 17 kere teşekkür etti
direksiyon sorunu
« : Temmuz 12, 2018, 10:06:10 »
selamun aleykum herkese iyi günler. benim bir direksiyon sorunum var...
öncelikle uzun zamandır özellikle stabilize yollarda direksiyonun doğruca altından gelen tıkırtı sesi,
ikinci olarak da her zaman yapmıyor ama eğer doğru tespit yaptıysam tespitime göre bir muddet yol gittikten, motor ısındıktan sonra direksiyonda sertleşme viraj sonrası direksiyonun kendiliğinden geri gelmemesi hatta ışıklarda falan durduğumda direksiyonu ufak sağa sola çevirdiğimde öküz arabası tekeri gibi gıcırtı gelmesi var.
 geçen gün karabükte tanıdığım bir ustama gösterdim, direksiyon kutusunu çıkarıp tornaya verilmesi gerektiğini, tıkırtı burcu denilen malzemenin kontrol edilmesi ve yağını yenilenmesi gerektiğini söyledi. en ucuz maliyetli onarım buymuş. eğer geçmezse mafsaldan oluyordur o daha masraflı olur dedi. ama önce bunları yapmadan anlayamayız dedi. kafam çok karışık :)

Toyota Club Türkiye

direksiyon sorunu
« : Temmuz 12, 2018, 10:06:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: direksiyon sorunu
« Yanıtla #1 : Temmuz 12, 2018, 10:23:25 »
Sadık bey öncelikle aracınızı iyibir Toyota ustası bulup kontrol ettirin sizin aracın modelleri elektrik destekli direksiyon bu konuda formda özel arama yaptırırsanız video lu anlatımlar var oradan arızanın yerini görebilirsiniz herhangi bir tamirci size bu konuda çok para harcatır alanında uzman kişileri bulun
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 12, 2018, 15:08:51 »
Karabük'teki ustalar anlamaz. Direksiyon önemli konu. Ya Ankara'da Dörtnal Toyota'ya, ya İstanbul'da Tem Toyota'ya gidin. Detaylı kontrol edilir buralarda.
Tıkırtı için evet direksiyon sökülüyor ve tıkırtı burcu revizyon ediliyor.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 12, 2018, 15:29:50 »
öneriye katılıyorum,madem ki karabük te uzman usta yok,sizin araçta 2 bölüm iş var,bunun için araç yürürken en kısa zaman da randevu alıp sorunu çözmelisiniz,ilerlerse bu defa araba çekici ile gidecek,daha çok masraf çıkacak ! sigorta acaba çekici desteği verir mi?
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Temmuz 12, 2018, 16:57:51 »
öneriye katılıyorum,madem ki karabük te uzman usta yok,sizin araçta 2 bölüm iş var,bunun için araç yürürken en kısa zaman da randevu alıp sorunu çözmelisiniz,ilerlerse bu defa araba çekici ile gidecek,daha çok masraf çıkacak ! sigorta acaba çekici desteği verir mi?
Tokay abi son soruna cevap olması ve diğer forumdaşların da bilgilenmesi amacıyla yazıyorum kimse başına gelmeyince öğrenmiyor sigorta yapılırken yol yardım paketi eklenmişse hizmet verir aksi halde vermez ama kaskoda bu hak kesintisiz veriliyor yalnız kötü olan ayrıntı sizi bulunduğunuz yerdeki en yakın özel veya yetkili servise çekiyorlar ücretsiz çalışma mantıkları 100 km imiş sizin ikamet ettiğiniz yere bakmıyorlar kendilerinin çıkış ve tekrar dönüşlerini hesaplıyorlar
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 218 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Temmuz 13, 2018, 10:31:22 »
sigorta yaptırırken maliyet hesaplarımız ön plana çıkıyor,acentede düşük fiyat verebilmek için bir yerlerden kısıyor,ancak beklenmedik durumlarda ihtiyaç olunca pahalıya iş yaptırıyoruz.çekici bölgesinin dışı için kim bilir ne kadar ek ücret talep ediyordur?
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Temmuz 13, 2018, 13:38:21 »
sigorta yaptırırken maliyet hesaplarımız ön plana çıkıyor,acentede düşük fiyat verebilmek için bir yerlerden kısıyor,ancak beklenmedik durumlarda ihtiyaç olunca pahalıya iş yaptırıyoruz.çekici bölgesinin dışı için kim bilir ne kadar ek ücret talep ediyordur?
daha bir buçuk ay önce benden 25 km gibi fark için 150 TL talep ettiler bende lafı yapıştırdım size vereceğime dışarıdan esnaf çağırırım onlara veririm parayı onlar kazansın sizin gibiler kazanmasın dedim ve nitekim öyle yaptım adam 55 km yoldan geldi beni aldı ve geri döndük 150 TL'ye belki pazarlık yapsam dahada aşağı gelirdi ama helal olsun oda ekmek götürüyor evine
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Temmuz 16, 2018, 10:27:33 »
Karabük'teki ustalar anlamaz. Direksiyon önemli konu. Ya Ankara'da Dörtnal Toyota'ya, ya İstanbul'da Tem Toyota'ya gidin. Detaylı kontrol edilir buralarda.
Tıkırtı için evet direksiyon sökülüyor ve tıkırtı burcu revizyon ediliyor.

bende hem genel bakım için hemde özellikle bu sorun için Dörtnal'a gitmeyi düşünüyorum. Ankara bana en yakın yer. özel servis olarak araştırmama göre en iyi servis dörtnalmış. forumda da birçok abimiz öneriyor gibi gözüküyor. teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ağustos 06, 2018, 15:01:11 »
selamun aleykum. herkese hayırlı günler. hafta sonu dörtnal toyota ya gittim. hem aracın 80 bin bakımı hemde direksiyon sıkıntılarımı sağolsun Ogün usta halletti cuma öğlen bıraktım aracımı cumartesi öğlen aldım. direksiyon kutusu revize edildi. sağ z rot değişti, şanzıman yağı,bujiler,hidrolik ve motor yağıyla beraber filtreler değiştirildi. V kayışım eskimiş , değiştirdik. dörtnal toyota ekibine ve ogün ustaya teşekkür ederim. çok memnun kaldım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 218 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ağustos 06, 2018, 17:43:11 »
işte forumun faydası..nerede ne var? kim başarılı ve dürüst hizmet veriyor? oraya başvuracağız ve kimler iyi çalışıyor ve dürüst olarak müşteri memnuniyetine dikkat ediyor,oraları ödüllendireceğiz.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ağustos 07, 2018, 10:40:32 »
işte forumun faydası..nerede ne var? kim başarılı ve dürüst hizmet veriyor? oraya başvuracağız ve kimler iyi çalışıyor ve dürüst olarak müşteri memnuniyetine dikkat ediyor,oraları ödüllendireceğiz.
Aynen öyle TOKAY hocam. hem forum sayesinde az çok araçlar hakkında bilgi sahibi de oluyoruz. ben bu forumun çok faydasını gördüm, görmeye de devam ediyorum.sağolun :)