Gönderen Konu: 100000 km bakımı  (Okunma sayısı 13492 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B-
100000 km bakımı
« : Mart 11, 2009, 09:45:31 »
merhaba arkadaslar

ben yeni bir toyota kullanıcısıyım. aracım toyota avensis 2.0 at extra (2000 model)

aracı aladan once yaptırdıgım 2. el kontrolde

disk,ön fren
disk fren balata
baglantı viraj demir
poya ve bilya ,arkadisk
bujiler değişmesi gerektiği

ve 100.000 km bakımının yapılması gerektiği bildirildi.

tüm bu işlemler içinde yaklaşık 2500 tl fiyat verdiler.(pendik dumankaya)

şimdi aracı aldım ama götürecegim bir servis arıyorum. fiyatlar bana biraz yuksek geldi ! normal fiyatlarmı bunlar? özel serviste daha ekonomik yaptırılabiliyormu?

Toyota Club Türkiye

100000 km bakımı
« : Mart 11, 2009, 09:45:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: 100000 km bakımı
« Yanıtla #1 : Mart 11, 2009, 09:51:00 »
Öztürk Bey, konuyu ilgili bölüme taşıdım.

Sizi Tanışma bölümünde ayrı bir başlık altında tanıyabilir miyiz?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #2 : Mart 11, 2009, 09:53:39 »
teşekkürler hakkı bey. bu arada ilgili bölümü nasıl takip edeceğim? tanışma yazımı en kısa zamanda eklicem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 11, 2009, 10:47:04 »
Bu bölümün altında takip edebilirsiniz.

http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/

Ayrıca ana sayfada sol üst köşede avatar resminizin yanında "Mesajlarıma Yazılan Yeni Cevapları Göster" seçeneği var. Fakat biz sadece sorununuz ile ilgili cevap almak için üye olmadığınız varsayarak, bunun üzerinde yer alan "Yeni Gönderilen Mesajları Göster" seçeneğini tıklamanızı, tüm mesajları okumanızı ve aktif bir üye olmanızı tercih ederiz.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 11, 2009, 14:31:58 »
Bu bölümün altında takip edebilirsiniz.

http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/

Ayrıca ana sayfada sol üst köşede avatar resminizin yanında "Mesajlarıma Yazılan Yeni Cevapları Göster" seçeneği var. Fakat biz sadece sorununuz ile ilgili cevap almak için üye olmadığınız varsayarak, bunun üzerinde yer alan "Yeni Gönderilen Mesajları Göster" seçeneğini tıklamanızı, tüm mesajları okumanızı ve aktif bir üye olmanızı tercih ederiz.
Aynen katılıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 12, 2009, 01:30:40 »
ÖZel servislerde daha düşük bir maliyetle çıkabilirsiniz.En azından Serviste Araç bakıam girdiği an çalışana mesai başlatılır onun üzerinden işçilik yansıtılır.Özel serviste bunun gibi bir durum olmaz ve diğer parçalarıda özel servsilerde daha düşük maliyetle aracınzı çıkartabileceğinizi umuyorum.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 12, 2009, 08:05:13 »
  Bencede parçaları istediğiniz kalitede dışarıdan alın ve bir ustaya taktırın. Sonuçta bunlar değişimi nispeten kolay parçalar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #7 : Mart 12, 2009, 11:21:54 »
servislerde her iş için standart bir süre vardır  ,yapılan iş bu süreyi nekadar aşarsa aşsın bu standart süre karşılığında ücret alınır. normal şartlarda 2000 model avensisin 100 000 km bakımının süresi 2,9 saattir 12 yıldır yetkili serviste çalışıyorum şimdiye kadar 3 saatte  bu işi bitirebilen bir teknisyen görmedim genelde bu işin süresi yaklaşık 5 saati bulur buna rağmen işçilik ücreti olarak 2,9 saat =200 tl alınır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 12, 2009, 11:25:38 »
servislerde her iş için standart bir süre vardır  ,yapılan iş bu süreyi nekadar aşarsa aşsın bu standart süre karşılığında ücret alınır. normal şartlarda 2000 model avensisin 100 000 km bakımının süresi 2,9 saattir 12 yıldır yetkili serviste çalışıyorum şimdiye kadar 3 saatte  bu işi bitirebilen bir teknisyen görmedim genelde bu işin süresi yaklaşık 5 saati bulur buna rağmen işçilik ücreti olarak 2,9 saat =200 tl alınır
Teknisyen olmak varmış.. :) Gittik enayi gibi bilgisayar yüksek mühendisi olduk :)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 12, 2009, 13:23:03 »
Abi saat olarak alınsaydı belkide daha ucuza gelirdi :D 200 Tl daha ne olsun :D
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #10 : Mart 12, 2009, 14:44:07 »
 100000 km bakım deyip geçmeyin  triger seti değişiyor ,oldukca uğraşdırıcı bir iştir özellikle bu aracınki,aynı işi özel servis kaça yapar acaba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 12, 2009, 17:29:14 »
şimdiye kadar 3 saatte  bu işi bitirebilen bir teknisyen görmedim

ST220 denilen ve triger tarafına el ayak girmeyen bu arabaların triger setini çokca değiştirdim. Ve ilk denemem haricinde hiç bir zaman 2 saati geçmedi bu işlemi yapmam. Ben de teknisyenlik yaptım. 12 sene değil 3 sene. Ama hiç bir zaman bu tür işler için saatlerimi hele ki 4-5 saatimi harcamadım.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 12, 2009, 17:59:18 »
Kendimiz yapmayı öğrenmek kaç saat sürer acaba.. :)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 12, 2009, 21:42:05 »
O biraz zor gibi :) Eger bu ise hasredecek bos zamaniniz varsa olur tabii, ama hadi bu aksam triger kayisini degistireyim deyince olmuyor. Ben bujileri, kablolari degistirecegim diye birkac gunumu harcadim, bujileri sokemedim, kabloyu cikarayim derken birini zedeledim, git yeni bir kablo al falan...Mekanige yatkin olmak lazim, benim yatkinligim yok, deneme yanilma yontemiyle ogreniyorum ve cok zaman aliyor. Triger setini degistirmeyi aklimin ucundan bile gecirmedim dogrusu :) Pahali ama acemilere gore degil pek :) Ama muhendisim, yaparim diyorsaniz baska...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #14 : Mart 13, 2009, 10:25:54 »
beni yanlış anlamışsınız ben triger setini 3 saatte bitireni görmedim demedim 100000 km bakımı 3 saatte bitireni görmedim dedim. 100000 km bakım triger seti değişiminden ibaret değil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 13, 2009, 10:40:39 »
O biraz zor gibi :) Eger bu ise hasredecek bos zamaniniz varsa olur tabii, ama hadi bu aksam triger kayisini degistireyim deyince olmuyor. Ben bujileri, kablolari degistirecegim diye birkac gunumu harcadim, bujileri sokemedim, kabloyu cikarayim derken birini zedeledim, git yeni bir kablo al falan...Mekanige yatkin olmak lazim, benim yatkinligim yok, deneme yanilma yontemiyle ogreniyorum ve cok zaman aliyor. Triger setini degistirmeyi aklimin ucundan bile gecirmedim dogrusu :) Pahali ama acemilere gore degil pek :) Ama muhendisim, yaparim diyorsaniz baska...
Yok kursunu görmeden olmaz o tabi.. Fiyatları görünce insanın herşeyi kendi yapası geliyor. :) Trigger setinin ayarı her halde eğitim gerektirir hatta marka bağımlı bir eğitim olduğu için pek kimse de onun kursunu açmaz. Ama ne bileyim meraklı sürücülere yönelik basit kurslar olsa. Yağ değişimi, filtrelerin değişimi, alternatör, akü, buji gibi temel şeylere müdahale edebilsek şahane olurdu.
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 13, 2009, 11:35:05 »
100000 km bakım triger seti değişiminden ibaret değil

Motor Yağı ve Filtresi, Polen Filtresi, Frenlerin bakımı ve temizliği ayrıca da Triger Seti değişimi....

Tüm bunlar 2 saat sürüyor. Daha fazla sürede bitirmek bence oyalanmaktan başka bir şey değildir. Ayrıca asıl siz yanlış anlamayın niyetim polem yaratmak değil, fakat bir Toyota Teknisyeni bu işi 5 saatten daha kısa sürede bitirir. İstisnalar kaideyi bozmaz, eğer acemi yada beceriksiz bir teknisyen bu işi 5 saatte bitirirse bunun bedeli hiç bir suretle müşteriye yansıtılmaz...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #17 : Mart 13, 2009, 15:09:12 »
bende aynı şeyi söylüyorum ücretlendirme teknisyenin işi nekadar zamanda tamamladığına bağlı değil  , birde tüm bunlar 2 saat sürüyor demişsiniz , günlük ortalama 100 araca servis hizmeti veren türkiye'nin en büyük yetkili satıcısının mekanik atölye şef teknisyeni olarak bu süre bana çokda inanılır görünmüyor ,malum istisnalar kaideyi bozmaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
100000 Bakımı
« Yanıtla #18 : Mart 13, 2009, 20:37:43 »
selamlar  arkadaşlar 100000 bakımında neler yapılıyor yetkılı servisde bu iş kaça patlar tskr..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Mart 14, 2009, 10:47:36 »
Teknisyen olmak varmış.. :) Gittik enayi gibi bilgisayar yüksek mühendisi olduk :)
abi sen koskoca bilgisayar yüksek mühendisiymişin işte sana ne gelir ki o para.. :) dimi ama:)