Gönderen Konu: Corolla terra benzin şamandıra arızası (1999-2000 kasa)  (Okunma sayısı 2700 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 194000
  • Model Yılı: '93
  • 28 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
Selamın aleyküm
Arkadaşlar kayınbiraderin  2000 model corolla terrası var,yakıt göstergesinde benzin varken yarım ya da full farketmez sürekli kırmızı ışık yanıyordu,ibre ise sürekli yarımda ve full de duyuyordu benzin olmasa bile.Elektirikçilere göstedrdik sorunu bulamadılar sadece fotoağrafta gösterdiğim açık kahverengi kabloyu keserek ışığı söndürdüler fakat ibre yine yukarıda arabada o kadar benzin yok.acaba sorun ne olabilir.Şamandırayı söküp fotoları ekledim.Bu arada sorun göğüsteki göstergelerde de olabilir mi.Bu şamandıranın arızalı olup olmadığını nasıl anlarız.Bu arada araba benzinli / Lpg li  ve ayrı ayrı ikisinde de çalışıyor,bize şamandıradaki pompa arızalı olsa benzinde çalışmaz dediler,fakat arızanın nereden kaynaklandığını bulamadılar,yenisi kaç tl dir nereden alabiliriz,internette bulamadık yardımcı olursanız memnun olurum.İyi günler.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla terra benzin şamandıra arızası (1999-2000 kasa)
« Yanıtla #1 : Temmuz 09, 2018, 04:12:39 »
Merhaba o kahverengi kablonun bağlı olduğu parça ısı yöntemiyle çalışıyor diye hatırlıyorum. Şamandıra sağlam olup/olmadığını anlamak için dışarıdan fişi takıp yukarı aşağı oynatın gösterge tepki verecekmi. Benimki çeyrek depo varmış gibi gösteriyordu, bahsettiğim şekilde ayarladım. Parça konusunda Tem oto @Ufuk Sönmez (16363) Bey'e danışın kendisi size yardımcı olacaktır.