0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sesler için arabanın şanzıman yağını ve yağ filtresini orjinalleriyle değiştirin. Bu arada Şanzıman karterini söktürüp içindeki aşınan metallerden çıkan metal artıklarınıda temizletirseniz şanzımanı rahatlatır ve ömrünü uzatırsınız. Benim HR-V de de benzer sorunlar vardı, bu işlemleri yapınca ne ses kaldı ne vuruntu. Tabi sadece yağına 200 YTL verdim, özel bir şanzıman yağı var ve sadece Honda yetkili servislerinde satılıyor. Orjinal yağ ve filtre işin sırrı. Araba kaç km.de şanzımanla ilgili sorunlarınızın kaynağı şanzımanın bakımlarının düzgün yapılmamasından kaynaklanan yıpranma olabilir.[/quote]araba 88 model 316000 km'de aşınma olması çok normal sanırım. yağına falan hiç bakmadım yarın baktırayım ona da. ilginiz için teşekkürler
arkadaşlar daha önce hiç otomatik vitesli araba kullanmadığım için bu kouda acemiyim. Şanzımanla ilgili birkaç sorunum var:1. çok dik yokuşta L ile kalktığım zaman gazı az verirsem araba geri kaçıyor bu otomatik vitesli araçlar için normal midir?2. vitesi P'den ya da N'den D'ye aldığım zaman şanzımandan ses geliyor ve araba olduğu yerde sarsılıyor , bunu neden yapar?3. son olarak da vitesi yüksek devirde değiştiriyor. Örneğin ilk kalkıştan sonra 2. vitese geçmesi için 3500devire geliyor bundan sonraki viteslerde de devir 3500-4000'e doğru yükseldikten sonra değişiyor. 2700-3000 devirde vitesi değiştirmek için ayağımı gaz'dan çekip geri basıyorum geri çekerken vitesi büyütüyor bu normal midir yoksa bir problem mi vardır?[/quote]1--- L,D,2 gibi konumlarda toyota araçlarda (yeni rav4 ve land cruiser prada hariç)ayağını frenden çektiğin vakit eğim ağar rölantieki motor çıkış gücünü yenebilcek derecedeyse kayabilir bu normal.2--- vitesleri "N" den "r" veya "d" ye alınca şoklaması ve kasması normal çünkü araç yürümek istiyor senin ayağın frende oluncada gidemiyor ve kasıyor.3----vites değişim devirleri gaza bastırma konumana göre değişir dip gaz yaparsan 5-6000 de değiştirir çok yumuşak bastınmı düşük devirde değiştirir bunların hepsi sizin aracı nasıl sürmek istediğinize bağlı performans istersen dip gaz yap yüksek devirde vites değişsin bir üst vitese yüksek moto gücüyle geç ekononmi yapmak istiyorsan çok az ve yumuşak bas.
Arkadşım ben 5 aydır otomatik corolla kullanıyorum ses benden çıkmıyo ama geriye kaçmasıda çok dik yokuşta ve çok az miktarda oluyo.Yüksek devirde vites değiştirmeside muhtemelen over driver tuşunun açık olduğunu gösteriyor onu kapat birde öyle dene benim aracım 96 model seninki sol mu bilmiyorum ama benim gibi eski kasa ise ekranda o/d off yazıyorsa over drive açıktır hiçbirşey yazmıyorsa kapalıdır. umarım yardımcı olabilmişimdir.[/quote]benim aracımda over drive düğmesi yok diye biliyorum... Bu konuyu açtıktan sonra bir otomatik şanzıman ustasına gösterdim. usta kısa bir test sürüşü ve yokuş denemesi yaptıktan sonra "şanzımanda hiçbirşey yok çok iyi çalışıyor,sadece rolanti ayarını biraz yükselt" dedi (rolanti 800'de idi şimdi 1000'e çıkardım). Yaşadığım sorunlar benim otomatik şanzımana olan acemiliğimden kaynaklanıyor sanırım. Yani sonuçta gaz pedalını manuel vitesteki gibi kullanmamak gerekiyor kullandıkça öğreniyorum. Öğrendikçe de sürüşten daha çok keyif alıyorum.