Gönderen Konu: yüksek km sorunu  (Okunma sayısı 1197 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
yüksek km sorunu
« : Temmuz 03, 2018, 04:57:56 »
merhaba ben yeni üyeyim tanışma bölümünde kendimi yeterince tanıtabildiğimi düşünüyor ve bir fikir danışmak istiyorum benim almayı düşündüğüm araç coronna ama model itibari ile yüksek km araçlar sıkıntılı olur deniyor bu benim için ne kadar dez avantaj teşkil eder teşekkürler

Toyota Club Türkiye

yüksek km sorunu
« : Temmuz 03, 2018, 04:57:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 96000
  • Model Yılı: '15
  • 67 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
Ynt: yüksek km sorunu
« Yanıtla #1 : Temmuz 03, 2018, 07:34:05 »
Km sorunu eğer aracı satmak için değil binmek için alıyor iseniz, sorun olmaktan çıkıyor. Ama aracı uygun fiyata almak şart.  Ayrıca aracın önceki sahibi tarafından iyi bakılması da başka bir şart. Hor kullanılmış ise ve arızaları giderilmemiş, tabiri caizse idare eder mantığı güdülmüşse o durumda siz satın alınca türlü arızalar çıkaracak ve başınızı ağrıtacaktır. 430.000 km'de Avensis sahibiyim ve tamir yaptırdığım arkadaşlara sohbete, çay içmeye gidiyorum genellikle. Saygılarımla.
2015 Avensis 1.6 D4-D Advance - 2007 Hyundai Accent Era (2001 Avensis D4, 1993 Corolla 1.6 XL AE101)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 03, 2018, 08:40:34 »
Tayfun bey merhaba,

Öncelikle forumumuza hoş geldiniz.. Arabadan çok anlayan,araba ile ilgilenen biri değilseniz( ki bu sorunuzdan öyle olduğunuzu düşünüyorum ) şahsi tavsiyem yüksek km'li araçlara pek bakmamanız olur.. Eğer uzun süredir kullanan bir yakınınızdan dostunuzdan almayacaksanız güzel bakılmış yüksek km'li araç bulmanız çok zor olacaktır..

Yaşı ve km'si itibariyle arıza çıkarmaya meyilli olacağı için itinalı kullanılmamış, bakımları idare etsin yeter mantığı ile yapılmış araçlar size ummadığımız masraflar çıkarabilir. Bu durum hem maddi hem de manevi açıdan çan sıkıcı olacaktır.
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1350 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 03, 2018, 10:27:26 »
2.el ve de yüksek km de araç almak için bir kenarda 5-10 bin tl bulundurmak lazım.bizim millet boya var mı değişen var mı gibi bir terane tutturmuş,dünyadan bi haber,araç yolda kaldığı zaman kapıda boya olup olmamasının bir önemi kalmıyor.motor komple revizyon istediği zaman çıkacak faturalar çok yüksek oluyor,km ile beraber yıllarında getirdiği yorgunluklar ekleniyor.alırken uygun alamıyorsanız ,yaptığınız masraflar satarken size kalıyor,getirisi olmuyor.ciddi ekspertiz yaptırmalı,muhtemel masrafları çok iyi hesap etmelisiniz.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 03, 2018, 11:01:42 »
merhaba ben yeni üyeyim tanışma bölümünde kendimi yeterince tanıtabildiğimi düşünüyor ve bir fikir danışmak istiyorum benim almayı düşündüğüm araç coronna ama model itibari ile yüksek km araçlar sıkıntılı olur deniyor bu benim için ne kadar dez avantaj teşkil eder teşekkürler
alacağınız aracın 93 modeli bende var bu araçlar motor ve kasa olarak çok sağlam araçlar ama kullanıcısının titiz olanı bakımını zamanında kaliteli malzeme kullanarak ehil kişiler elinden geçmiş olması gerekiyor aksi takdirde sizi üzer araç E segment ve parçaları biraz tuzlu çok aşırı değil ama mesala bir amasitör 175 TL idi geçen yıl tabiki far stop gibi parçalar pahalı mesala orijinal olmayan bir farı 225 TL idi motor parçası bulunuyor ve rav 4 te aynı motor var size tavsiyem ABS li olanlarını almanız zira araç uzun olduğu için ani frende önden kaymalara meyilli ama gerçekten temiz otomatik veya manuel binmeye doyulmayan bir araba iç aksam ve koltuk döşemeleri kesinlikle çok kaliteli yeni nesil bir çok araçta olmayan kalite var iç aksamda,motoru komple yaptırmaya kalkarsanız 7000 gibi masraf gider ama temizini bulursanız sıkıntı olmaz zaten temizini alanda kolay kolay satmıyor yakıt olarak ben uzun yolda 120 yi geçmediğim sürece 7 litre yavaş gidersem 6 lt ye kadar düşebiliyor şehir içinde 10 lt yi hiç aşmadı klima hep açık motor güçlü olunca hissettirmiyor özellikle şahse çok güçlü yapmışlar en son yolda seyir halindeyken aniden önümüze traktör çıktı ve kazaya sebebiyet verdi çok şükür araçtan çizik bile almadan çıktık sarsılmadık bile fiyatı uygun tutabilirsiniz alınacak arabalardan ama en kötü yanı satışı ağır milletimiz bu araçları fazla bilmediği için ve çok yakar mantığında olduğu için müşteri bulmakta zorluk çekersiniz ama her malın bir müşteri si vardır umarım yardımcı olabilmişimdir her ne araç alırsanız alın hakkınızda hayırlısı olan kısmet olur İNŞALLAH
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Temmuz 03, 2018, 23:28:46 »
teşekkürler çok aydınlatıcı oldunuz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 03, 2018, 23:41:39 »
teşekkürler çok aydınlatıcı oldunuz
rica ederim başka aklınıza takılan ne varsa yardımcı olmaya çalışırım alacağınız veya bulduğunuz aracı önce binin test edin nasıl bir araç olduğunu anlarsınız zaten
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Temmuz 04, 2018, 03:28:22 »
tabi ki hem kendim test ederim hemde bir ustaya gösteririm arabanın konfor ve rahatlığının yabancısı değilim ama uzun yıllar geçti aradan okul yıllarımda kullanmıştım ve bu araca sahip olmak stememin en büyük sebebi o yıllardan kalma bir heves inşallah pişman olmayacağım bir tecrübe yaşarım diye ümit ediyorum siz değerli forum üyelerinin tüm öneri ve fikirleriniz için şimdiden tekrar tekrar teşekkürler asıl büyük tecrübeyi sizlerle burada tanışıp yazışarak yaşadığımı düşünüyorum :) :)  :)