Gönderen Konu: sorunu bir türlü anlayamadım-dık???  (Okunma sayısı 1862 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
sorunu bir türlü anlayamadım-dık???
« : Mart 10, 2009, 21:31:00 »
Selam. aracım 97 model xli. 5 yıl önce aldım. 7-8 ay öncesine yani voltran marka sıralı olmayan bir gaz sistemi taktırana dek sorunum yoktu. O yüzden mesajımı bu başlık altına yazıyorum.
Yaz sonuna doğru araca lpg sistemi bağlattım. karakışlar gelene dek herhangi bir sorun yaşamadan kullandım. Ne zamanki çok soğuk havalar geldi sorunlar baş gösterdi. Araç 2300-2500 devir arası lpgye geçiyor. ama çok soğuk havalarda aracı ısıtmadan lpgye geçirdiğimde ( ama henüz yola çıkmadan yani evin kapısı önünde hafif gaz vererek lpgye geçirdiğimde) arabanın rölantisi 4-5 dakika içinde giderek düşüyor ve araba stop ediyor.Ama bu hemen olmuyor dediğim gibi 4-5 dakika araba çalıştıktan  sonra oluyor. birden olsa gaz dondu diyeceğim. sonra da tekrar çok güç çalışıyor. Bir kaç seferde arabanın soğuk olmadığı zamanlarda örneğin uzun yolda yüksek devir (5-6 bin) ile örneğin araba solladıktan sonra vites değiştirmek için debriyaja bastığımda araba seyir halindeyken stop ediveriyor. 90-100 km hızla kalakalıyorum yolun ortasında. tabi o hız kenara nispeten güvenli bir yaklaşım imkanı tanıyor. Ama tehlikeli bir durum oluyor. Son zamanlarda arabamın rölantisinde de sorun yaşıyorum. Aynı marka ve model ve benimle bir gaz taktırmış arkadaşım, arabayı ilk çalıştırdığında rölanti 1400-1500 civarı oluyor ve araba ısınınca direkt 800-900 arasına iniyor. Ben ise ilk çalıştırmamda da seyir halindeyken de hep 800-900 rölanti ile gidiyorum. Arabayı sabah çalıştırdığımda sanki stop edecekmiş gibi çalışıyor, hafif gaz verip devri 1700-2000 arasına getirip ayağımı gazdan çekince ise araba toparlıyor ve 1000-1200 devir arasında ısınıyor. Bir kaç tamirci rölanti valfi ya da ona benzer bir şeylerin arızalı olabileceğini ya da temizlenmesi gerektiğini söylediler, ama söylenen parçanın servis fiyatı 350-400 tl arasındaymış. o da işçilik hariç. Biraz uzun oldu ama olayı ayrıntılı anlatırsam daha isabetli cevaplar alabileceğimi düşündüm. Şimdiden teşekkürler...

Toyota Club Türkiye

sorunu bir türlü anlayamadım-dık???
« : Mart 10, 2009, 21:31:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: sorunu bir türlü anlayamadım-dık???
« Yanıtla #1 : Mart 10, 2009, 22:28:22 »
levent kardeş öncelikle geçmiş olsun diyorum bende de voltran sıralı sistem lpg var ama hiçbir sorunum yok çok şükür. sabahları benzinde biraz ısıtıp lpgye almayı dene belki o zaman sorun düzelir 5-6 bin devirde stop ediyor yazmışsın o sorun benim bi arkadaşta da vardı lpgsi sıralı başka bir markaydı lpg ayarı kısık olduğu için yüksek devirde gaz kesiliyordu ve araç stop ediyordu yani gaz yetersiz geliyordu senin usta araç az yaksın diye gaz ayarını çok düşürmüş olabilir bence taktığın yere git ustana de ayarını benzine göre ayarlasın yani 3 krş az yakıp stop edeceğine fazla yaksın stop etmesin. benim usta bana dedi  istersen daha az yaktırırım aracını ama sağlıklı olmaz sorun çıkarır motora zarar verir diye yardımcı olabildiysem  ne mutlu bana
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 10, 2009, 23:15:18 »
LPG iş değil...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 11, 2009, 00:01:33 »
gaz kelebek temizliği gerekebilir eğer benzindede yapıyorsa.
97 1.6xei gerektiğinde ferrari gibi,gerektiğinde varyemez :):) seni seviyorum toyota!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 11, 2009, 10:11:28 »
LPG iş değil...
doğru iş değil ama benzine yapılan zamlar ve alınan verginin yüksekliği hiç iş değil :) dünyanın en pahalı benzin kullanan ülkelerinden birinde yaşıyoruz keşke benzin fiyatları normal olsa da kimse lpg kullanmak zorunda olmasa
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #5 : Mart 12, 2009, 05:25:22 »
cevap için teşekkürler arkadaşım. benzinde yapmıyor. bir de benim lpg sistemim sıralı değil. yazıda belirtmiştim ama gözden kaçtı herhalde...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Kan Grubu: B+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 14, 2009, 17:24:25 »
Levent aynı sistem tek nokta başka bir firmaya ait sistem takılı Bildiklerimi ve başıma gelenleri yazayım Lpg ayarını araç ısındıktan sonra Rölanti saplamasından gaza geçerek ısınmış haldeyde rölantini ayarla Regülatörde Pirinç çıkıntı daha sonra Gaz teline benzinde 1 lira sıkıştır 2200 devir olması gerek daha sonra tüpe geç ve Tüptede 2200 devir oluncaya kadar Hortum üzerindeki vanadan gazı aç Tüpden benzine Benzinden Tüpe geçişler aynı oluncaya kadar 2200 devir ayar olmuştur Motorun sağlıklı ise az yakacağını Garanti ederim agresif kullanışlar hariç Evet yüksek devirlerde Gaz kısıksa Stop etme olur Bir kere başıma gelmişti benzine göre 300 devir kısıkken yeni benzinde 2200 ken Tüpte 1900 devir aynı gaz basışda az yaksın diye kısılan vana maalesef arabaya ivme kazandırmak için gaz pedalına daha fazla bastırıyor bu yüksek devirlerde çok fazla gaz gerektirdiği için hortumdan da geçecek gazın hacmi belli olduğu için araç gaza tepki vermeyince ne oluyorso orada oluyor sensörler nedeniyle heralde araç stop ediyor tam anlamış değilim şimdi gazım açık hatta ayarı bile yok şu bilgisayarlı ayarlarıda boş verin para tuzağı Lpg az yakmaz zaten benzine göre çok yakar sadece ucuz olduğu için tassarruf sağlar 1litre benzin ile şehir içi 10 10,5 km gidiyorsan mesela 1 litre Gazla 8,5 veya 9 km gidersin maksimum yani Herkesin aracının durumuna göre 1,2 kuruş fazla yakar senin bu motor stop etme gazın az gelmesi nedeni ile benim kanaatim Birde eğer Rölanti benzinde 1400-1500 arasında ilk çalıştırmada çıkmıyorsa otomatik jiklede sorun var demektir. ancak aracı çalıştırdıktan sonra hemen gaza geçmen aracın ecu tarafından yakıt olarak kontrol edilmediği için motor rolantisinin düşmesi  likit gelen gazdan dolayı birde kısıksa yeterli beslenemiyor olabilir bilemiyorum bir usta değilim sadece bir fikir tabiki bir çok nedeni olabilir Ben Antalyada yaşadığım için o söylediğin hava Şartlarını aracım pek görmedi Ispartaya kışın gidecek olursam araç benzinde ısındıktan sonra gaza geçiyorum nedi ise gazda tasarruf maksimum 15 krş olur bu 3 km araç soğuk havada ısınsa zararım 1,5*3 45 krş olurku çanımın sıkıldığında değmez ısınana kadar benzinde giderim sıralı kullanan arkadaşlar hergün böyle gidiyor değilmi Herkese sorunsuz sürüşler.   
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''