Gönderen Konu: Subap degisimi  (Okunma sayısı 1372 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Subap degisimi
« : Haziran 21, 2018, 02:35:37 »
170.000 kmde olan aracımı sabahları çalıştırdığınızda zor çalışıyor. Ayrıca rölanti halinde iken araba sanki stop edecekmis gibi titreme oluşuyor.  Özel servise gittiğimde patron, arabamı 4 veya 5 kere çalıştırıp motor sesini dinledi. Subaplarin değişmesi gerektiğini söyledi. Sadece motor sesini dinleyerek subap değişimine karar verilebilir mi? Araci 66000 kmde aldım ve aldığımda LPG takiliydi. 2006 Corolla sol otomatik.

Toyota Club Türkiye

Subap degisimi
« : Haziran 21, 2018, 02:35:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Subap degisimi
« Yanıtla #1 : Haziran 21, 2018, 04:18:19 »
170.000 kmde olan aracımı sabahları çalıştırdığınızda zor çalışıyor. Ayrıca rölanti halinde iken araba sanki stop edecekmis gibi titreme oluşuyor.  Özel servise gittiğimde patron, arabamı 4 veya 5 kere çalıştırıp motor sesini dinledi. Subaplarin değişmesi gerektiğini söyledi. Sadece motor sesini dinleyerek subap değişimine karar verilebilir mi? Araci 66000 kmde aldım ve aldığımda LPG takiliydi. 2006 Corolla sol otomatik.
Bekir bey bu km de sibob değişimi isteyebilir ama tabiki bir takım testler yapılıp öyle karar verilmesi gerekir tabiki yine Usta'nın tecrübesi önemli zaten zor çalışıyor titreme gibi şikayetlerinizi var çekiş durumu nasıl yağ eksiltme gibi durumlar varmı
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Haziran 21, 2018, 08:35:08 »
Yağ eksiltme var ama çekişte ben bi fark göremedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 21, 2018, 10:09:46 »
yağ yakıyorsa gücünü oradan alıyor ve siz farkedemiyorsunuzdur.eski hekimler hastanın tavırlarından,verdikleri anamnezden ve belirtilerden hemen teşhis koyarlardı.ustanızda böyle iyi bir usta olup subaplardan sorun olduğunu anlamış olabilir,nasıl ki yeni tip hekimler röntgen,mr,tahlille teşhis koyuyorsa,artık sizinde aracınızın arızasının belirlenmesi için kompresion testi ve diğer ölçümlerin sonucuna göre karar verilmesini istemek doğal hakkınız.ikisi bir arada olursa hata payı düşük olur,boşa masraf yapılmaz.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 21, 2018, 10:23:49 »
Yağ eksiltme var ama çekişte ben bi fark göremedim.
Tokay beyin dediği gibi yağ yaktığı için kayıp gücü oradan telafi ediyor sizede çekiş normal geliyor düzgün bir kompresyon testi ile sonuç ortaya çıkar sizin aracın 2004 modele kadar olanda kronik yağ yakma şikayeti var ama 2005 sonrası düzeltildi tabiki başka ustaya da göstermeniz de fayda vardır mümkünse gideceğiniz usta sadece japon araçlarına bakan birisi olsun gerçi onunda bulmak biraz zorlaştı ya hayırlısı ile en iyi şekilde çözmemiz dileğiyle geçmiş olsun

Mesaj Birleştirildi: Haziran 21, 2018, 10:26:08
Profil bilgilerinizi tam olarak doldurursanız şehir neresi onlara göre daha detaylı bilgiler verilir usta tavsiyesi gibi
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 21, 2018, 10:59:19 »
Ankara'da gayet ehil ve başarılı özel servisler var, patronu bilmem ama işini iyi yapan ustalar da var, eğer Toyota ve ZZ serisi motorlar üzerinde de ehil biri ise burada verdiğiniz km. ve LPG'li kullanım süresi bilgisini de kullarak motorun çalışmasından supap değişimi (silindir kapak revizyonu) gerektiğini belirtebilir, tabi konuyu netleştirmek için Ümit bey'in söylediği gibi kompresyon testi ve bazı kontrollerin de yapılması gerekli.