0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Talat bey, daha önce kullandığınız yağ 5-30 muydu? Yoksa 5-40 mıydı? Eğer 5-30 ise mobil super 3000 5-30 mu? Yoksa mobil 1 esp 5-30 muy Du? teşekkürler
Malûm devir ekonomi devri. F/p gözeterek alışveriş hedefi yegane tercih olmuş durumda. Bu anlamda eskiye oranla e-ticaret alternatifi günümüzde olumlu ve olumsuz tarafları da bulunmakla birlikte halen avantaj sağlamakta. Bilgiye ulaşmak eskisinden daha kolay ancak araştırmacılık günümüz insanın zorlandığı ve emeksiz yemek yeme anlayışının kolayciligini gitgide olağan kılmaya çalışıyor. Bu tür forumlarda bilinçli ve araştırmacı arkadaşların vereceği bilgiler bizlere ışık tutuyor. Nacizane benimde bu anlamda araçlarimin rutin bakımları için yaptığım araştırmalar neticesinde en rantabl çözümün Bosch filtre setleri ile Lukoil 5w30 API/Sn Cf yağı olduğunu gördüm. Tabii reel piyasadan fiyat kontrolleri yaparak uygun fiyatlı ürünleri e-ticaret yoluyla indirimli olarak aldım.Lukoil yağını 2 bakım süresince kullanıyorum bu üçüncü olacak. Bir olumsuzluk eksiltme görmedim.Vw, Opel, Toyota Euro 4 ve üzeri motorlu araçlarımda kullandığımı belirtmek isterim.
2011 Avensis 1.8 lpg li aracımı yeni aldım. Aldıktan bir ay sonra yağını MOTUL 5w-30 ile değiştirdim. Ancak şehiriçi yakıt sarfiyatım 10 litreden 12.5 litreye yükseldi. Yakıttaki bu bariz artışı anlayamadım. Öncekine göre Eco göstergesinde de fazla yakıt yaktığını gösteriyor. Benden önce hangii yağ kullanıldığını bilmiyorum. Motor önceden çok sessizdi. Ancak yağ değişiminden sonra şıkırtı arttı. Aracımın km si 218 binde. LPG si Prins.
2013 modelden sonraki benzinli(lpg olmayanları) araçlara servisler 5w30 koymasının amacı bence tamamen müsşteri kaybetmemekle ilgili. Oysa kitapçıklarda hepimizin Türkçe Olarak 0w20 koyun başka yağ koysanızda birdahakine 0w20 koyun yazıyor ve bu hala değişmedi. 0w20 yağ servislerde bazılarında yok diyorlar bazılarında bidonla çok pahalı diyorlar sanırım 4 lt 600 civarı belkide geçiyor. Bunu bize km bilir kaça koyarlar. Millette pahalılık yüzünden servis yağı koydurmaktan kaçmasın diye açık varil yağı koyup bidon fiyatından para alıyorlar birde yağ petrol castrol bazende mobil galiba. ben hala 0 araç alanın dışarıdanda olsa 0w20 ile devam etmesini isterim tabi araç sadece benzinli ise. Adamlar yurt dışında 1.8 ve üzeri motorlara koyuyorlar 0w20 yi. Artık yeni motorlu tırlarda bile 5w30 kullananlar var. onlar 20w50 lerden 5w30 a düştüyse bizim araçlarda 5w30 yağdan 0w20 ye düşmemiz lazım.