Gönderen Konu: 2011 avensis devir yükselmesi (çözüldü sanırım)  (Okunma sayısı 2158 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '11
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
2011 avensis devir yükselmesi (çözüldü sanırım)
« : Haziran 18, 2018, 00:42:40 »
arkadaşlar öncelikle forumda arama yaptım, hem durum beniminden farklı ama gene de oradan devam ettim ama istediğim cevabı alamadım

sorunum şu araç rolantide beklerken debriyaja basmadan devir 2-3 bin e kadar çıkıyor geri iniyor bunu LPG de de yapıyor benzinde de rolanti sağlıklı değil sürekli titremiyor ama bazen stop edecekmiş gibi olup ( 500-600 devire kadar iniyor) geri çıkıyor bakımını yaptırdım sorunumu söylediğimde valfmatik arızası yapacak bir şey yok dedi, başka  bir usta  bir yerden hava alıyodur dedi internetten araştırdım ECU dan da olabilir yeni yazılımla bu sorunu aşanlar var sizlerinde yorumunu almak isterim

T 27 LPG li km:107.000 bakımları yeni yapıldı , boğazını temizlediler , ben kendim maf sensörünü temizledim sorun devam ediyor 
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Toyota Club Türkiye

2011 avensis devir yükselmesi (çözüldü sanırım)
« : Haziran 18, 2018, 00:42:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 avensis devir yükselmesi
« Yanıtla #1 : Haziran 18, 2018, 08:59:08 »
Öncelikle geçmiş olsun .Aracın Lpg sistemi sigortasını çıkartın akü kutbuna bağlı kablonun üstünde görürsünüz . Daha sonra akü nğn eksi kutup başını çıkarın 10-15 dakika bekleyip geri takın aracınızı 1 hafta veya 100-200 km kadar benzinli şekilde kullanın aracınız normale döndü ise iyi bir lpg ustası bulup lpg ayarlarınız en baştan sıfırdan yol ayarı yapmak sureti ile yaptırın . Eğer araçta hiçbir düzelme olmaz ise aracın hava alabilecek yerlerini kontrol ettirin özellikle lpg manifolt bağlantıları zamanla boşa çıkıp hava alma durumu olabiliyor .Özellikle map hortumu bağlantılarını kontrol ettirin eğer bunlarda da bir şey çıkmaz ise motor usasını yönelip valfmatik olayına baktırın
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Haziran 18, 2018, 15:21:04 »
Öncelikle geçmiş olsun .Aracın Lpg sistemi sigortasını çıkartın akü kutbuna bağlı kablonun üstünde görürsünüz . Daha sonra akü nğn eksi kutup başını çıkarın 10-15 dakika bekleyip geri takın aracınızı 1 hafta veya 100-200 km kadar benzinli şekilde kullanın aracınız normale döndü ise iyi bir lpg ustası bulup lpg ayarlarınız en baştan sıfırdan yol ayarı yapmak sureti ile yaptırın . Eğer araçta hiçbir düzelme olmaz ise aracın hava alabilecek yerlerini kontrol ettirin özellikle lpg manifolt bağlantıları zamanla boşa çıkıp hava alma durumu olabiliyor .Özellikle map hortumu bağlantılarını kontrol ettirin eğer bunlarda da bir şey çıkmaz ise motor usasını yönelip valfmatik olayına baktırın

çok teşekkür ederim , dediklerinizi uygulamaya çalışacağım araçta hiç bir şekilde çekiş kaybı yok ama yakıt sarfiyatı eskiye nazaran artmış durumda umarım dediğiniz gibi halledebilirim zira valfmatik pahalı bir parça sanırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 18, 2018, 22:14:21 »
geçmiş olsun.
bir kaç şey aklıma geldi.
rölantide bu şekilde oynama için.
önce akü kontrol edilmeli.
düşük güçlü ömrü tükenmiş akü neden olabiliyor. forumda konusu geçti.
*maf sensörü temizlenmeli
*map basıncını bozan ve ustanın da dediği gibi luzumsuz hava girişiyle vakum kaçağı yapabilecek yerler taranmalı.nette nasıl yapılacağı videosu var. elm cihaz da lazım

bunlar aklıma gelen ve en ucuz yapılabilecek denemekten zarar gelmeyecek şeyler.

Tüm bunlar yapıldıktan sonra devam ederse.
subap sorunu olabilir valfmatik arızası olabilir.

***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Haziran 18, 2018, 22:35:35 »
geçmiş olsun.
bir kaç şey aklıma geldi.
rölantide bu şekilde oynama için.
önce akü kontrol edilmeli.
düşük güçlü ömrü tükenmiş akü neden olabiliyor. forumda konusu geçti.
*maf sensörü temizlenmeli
*map basıncını bozan ve ustanın da dediği gibi luzumsuz hava girişiyle vakum kaçağı yapabilecek yerler taranmalı.nette nasıl yapılacağı videosu var. elm cihaz da lazım

bunlar aklıma gelen ve en ucuz yapılabilecek denemekten zarar gelmeyecek şeyler.

Tüm bunlar yapıldıktan sonra devam ederse.
subap sorunu olabilir valfmatik arızası olabilir.

sağolun ilginiz için ;

akü yeni sayılır ,

maf sensörü kendim temizledim  pek bişey fark etmedi ama şöyle bi durum var ben sensörün tek vidasını düşürdüm şuan tek vidayla duruyor sanki biraz daha arttı gibi bu devir yükselmesi
aslında elm cihazımda var ama bakalım olmadı yarın bi bakım yaptırdığım daha yer vardı oraya bi sorarım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #5 : Haziran 19, 2018, 09:22:36 »
sorun bulundu sayılır. O vidanın aynısını bul sanayiden. aksi taktirde vidanın yuvası plastik bozulur ve daha büyük sorun açar. ayrıca maf sensör her söküşte üzerindeki conta değişmek zorunda yoksa hava alma ihtimali artar. servise sorabilirsin vidayı
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Haziran 19, 2018, 23:05:27 »
sorun bulundu sayılır. O vidanın aynısını bul sanayiden. aksi taktirde vidanın yuvası plastik bozulur ve daha büyük sorun açar. ayrıca maf sensör her söküşte üzerindeki conta değişmek zorunda yoksa hava alma ihtimali artar. servise sorabilirsin vidayı

üzerinde conta var mı dikkat etmedim ama sensörle oynamadan önce de vardı , sebebini tam bilmiyorum ki ben askerdeydim geri dönünce bi baktım araç böyle babama sordum bi yere çıktın falan ondan mı oldu vs ama oda çok dikkat etmez öyle şeylere bakalım uygun bi vaktimde bi ustaya daha götürcem ama bana  ECU kaynaklı gibi geliyor

Mesaj Birleştirildi: Haziran 20, 2018, 16:40:33
öncelikle iyi günler bugün zamanım vardı sanayiye uğradım , önceden bakım için gittiğim bi usta vardı na gittim o yoktu yerinde başka biri vardı durumu anlattım valfmatiktendir dedi çok sık rastlıyoruz dedi ve masanın üzerinde duran valfmatiği gösterdi bayramda değiştirmişler çıkması 1.500 tl civarıymış ben genede ustayım bekliyim dedim usta geldi oda valfmatik dedi bunlarda oluyor bu sorun dedi ama bakalım dedi (hiç ısrar etmeden) 5-10 dk tester cıhazından değerlere baktı ve bi değer dikkatini çekti buji getirdi taktı şimdi bak dedi devirdeki dalgalanmadan geçtim titreme dahi geçti gibi

sonuçlar:

rolantideki kendi kendine gaz verme kesildi
rolanti  daha stabil ..

ustaya da sordum ben bu bujileri sana 30,000 km önce değiştirdim iridyum buji 80.000 gitmiyor mu ki buji porselen kısmından siyahlaşmış ve uçları kötü durumda söylediği "devirsiz kullanım ve kötü gazdan dolayı dedi"

istersen biraz benzinle gez gaz ayarı yaptır dedi ..

şimdi sizlere danışmka isterdim yaklaşık 30 -40 bin km önce gaz ayarı yaptırmıştım (Yolda ) tekrar yaptırmama gerek var mı ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #7 : Temmuz 25, 2018, 00:46:02 »
üzerinde conta var mı dikkat etmedim ama sensörle oynamadan önce de vardı , sebebini tam bilmiyorum ki ben askerdeydim geri dönünce bi baktım araç böyle babama sordum bi yere çıktın falan ondan mı oldu vs ama oda çok dikkat etmez öyle şeylere bakalım uygun bi vaktimde bi ustaya daha götürcem ama bana  ECU kaynaklı gibi geliyor

Mesaj Birleştirildi: Haziran 20, 2018, 16:40:33
öncelikle iyi günler bugün zamanım vardı sanayiye uğradım , önceden bakım için gittiğim bi usta vardı na gittim o yoktu yerinde başka biri vardı durumu anlattım valfmatiktendir dedi çok sık rastlıyoruz dedi ve masanın üzerinde duran valfmatiği gösterdi bayramda değiştirmişler çıkması 1.500 tl civarıymış ben genede ustayım bekliyim dedim usta geldi oda valfmatik dedi bunlarda oluyor bu sorun dedi ama bakalım dedi (hiç ısrar etmeden) 5-10 dk tester cıhazından değerlere baktı ve bi değer dikkatini çekti buji getirdi taktı şimdi bak dedi devirdeki dalgalanmadan geçtim titreme dahi geçti gibi

Usta valfmatik bozulmuş dedi sık görüyoruz bu arızayı dedi masanın üzerindeki valfmatikleri gösterdi!
sonuçlar:

rolantideki kendi kendine gaz verme kesildi
rolanti  daha stabil ..

ustaya da sordum ben bu bujileri sana 30,000 km önce değiştirdim iridyum buji 80.000 gitmiyor mu ki buji porselen kısmından siyahlaşmış ve uçları kötü durumda söylediği "devirsiz kullanım ve kötü gazdan dolayı dedi"

istersen biraz benzinle gez gaz ayarı yaptır dedi ..

şimdi sizlere danışmka isterdim yaklaşık 30 -40 bin km önce gaz ayarı yaptırmıştım (Yolda ) tekrar yaptırmama gerek var mı ..

Valfmatik arızası? Çok sık karşılaşıyoruz? Masanın üstü Valfmatik dolu?

Demekki bir yerde hata yapılıyor bu kadar sık arıza varsa?

Acaba yağ konusunda geçti. Bizim 5w30 5w40 yağları dayayan servisler ve  ustalar bu arızanın yağdan olabilme ihtimali üzerinde hiç düşünüyor olabilirler mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Temmuz 31, 2018, 12:04:02 »

Valfmatik arızası? Çok sık karşılaşıyoruz? Masanın üstü Valfmatik dolu?

Demekki bir yerde hata yapılıyor bu kadar sık arıza varsa?

Acaba yağ konusunda geçti. Bizim 5w30 5w40 yağları dayayan servisler ve  ustalar bu arızanın yağdan olabilme ihtimali üzerinde hiç düşünüyor olabilirler mi?

direkt aklıma gelende buydu orada diyemedim ama tamamen haklısınız servis kitapçığının üzerine basa basa 0-20 koyun dediği araca ısrarla "yahu mobil 5-30 u bunlar için yaptı yeaaa " diyen ustaların da bu arıza da emeği var gibi geliyor