0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Öncelikle geçmiş olsun .Aracın Lpg sistemi sigortasını çıkartın akü kutbuna bağlı kablonun üstünde görürsünüz . Daha sonra akü nğn eksi kutup başını çıkarın 10-15 dakika bekleyip geri takın aracınızı 1 hafta veya 100-200 km kadar benzinli şekilde kullanın aracınız normale döndü ise iyi bir lpg ustası bulup lpg ayarlarınız en baştan sıfırdan yol ayarı yapmak sureti ile yaptırın . Eğer araçta hiçbir düzelme olmaz ise aracın hava alabilecek yerlerini kontrol ettirin özellikle lpg manifolt bağlantıları zamanla boşa çıkıp hava alma durumu olabiliyor .Özellikle map hortumu bağlantılarını kontrol ettirin eğer bunlarda da bir şey çıkmaz ise motor usasını yönelip valfmatik olayına baktırın
geçmiş olsun.bir kaç şey aklıma geldi.rölantide bu şekilde oynama için.önce akü kontrol edilmeli.düşük güçlü ömrü tükenmiş akü neden olabiliyor. forumda konusu geçti. *maf sensörü temizlenmeli*map basıncını bozan ve ustanın da dediği gibi luzumsuz hava girişiyle vakum kaçağı yapabilecek yerler taranmalı.nette nasıl yapılacağı videosu var. elm cihaz da lazımbunlar aklıma gelen ve en ucuz yapılabilecek denemekten zarar gelmeyecek şeyler.Tüm bunlar yapıldıktan sonra devam ederse.subap sorunu olabilir valfmatik arızası olabilir.
sorun bulundu sayılır. O vidanın aynısını bul sanayiden. aksi taktirde vidanın yuvası plastik bozulur ve daha büyük sorun açar. ayrıca maf sensör her söküşte üzerindeki conta değişmek zorunda yoksa hava alma ihtimali artar. servise sorabilirsin vidayı
üzerinde conta var mı dikkat etmedim ama sensörle oynamadan önce de vardı , sebebini tam bilmiyorum ki ben askerdeydim geri dönünce bi baktım araç böyle babama sordum bi yere çıktın falan ondan mı oldu vs ama oda çok dikkat etmez öyle şeylere bakalım uygun bi vaktimde bi ustaya daha götürcem ama bana ECU kaynaklı gibi geliyor Mesaj Birleştirildi: Haziran 20, 2018, 16:40:33öncelikle iyi günler bugün zamanım vardı sanayiye uğradım , önceden bakım için gittiğim bi usta vardı na gittim o yoktu yerinde başka biri vardı durumu anlattım valfmatiktendir dedi çok sık rastlıyoruz dedi ve masanın üzerinde duran valfmatiği gösterdi bayramda değiştirmişler çıkması 1.500 tl civarıymış ben genede ustayım bekliyim dedim usta geldi oda valfmatik dedi bunlarda oluyor bu sorun dedi ama bakalım dedi (hiç ısrar etmeden) 5-10 dk tester cıhazından değerlere baktı ve bi değer dikkatini çekti buji getirdi taktı şimdi bak dedi devirdeki dalgalanmadan geçtim titreme dahi geçti gibi Usta valfmatik bozulmuş dedi sık görüyoruz bu arızayı dedi masanın üzerindeki valfmatikleri gösterdi! sonuçlar:rolantideki kendi kendine gaz verme kesildirolanti daha stabil ..ustaya da sordum ben bu bujileri sana 30,000 km önce değiştirdim iridyum buji 80.000 gitmiyor mu ki buji porselen kısmından siyahlaşmış ve uçları kötü durumda söylediği "devirsiz kullanım ve kötü gazdan dolayı dedi" istersen biraz benzinle gez gaz ayarı yaptır dedi ..şimdi sizlere danışmka isterdim yaklaşık 30 -40 bin km önce gaz ayarı yaptırmıştım (Yolda ) tekrar yaptırmama gerek var mı ..
Valfmatik arızası? Çok sık karşılaşıyoruz? Masanın üstü Valfmatik dolu? Demekki bir yerde hata yapılıyor bu kadar sık arıza varsa? Acaba yağ konusunda geçti. Bizim 5w30 5w40 yağları dayayan servisler ve ustalar bu arızanın yağdan olabilme ihtimali üzerinde hiç düşünüyor olabilirler mi?