Gönderen Konu: Klima Yönlendirici  (Okunma sayısı 2042 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '04
  • 11 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Klima Yönlendirici
« : Haziran 16, 2018, 15:07:34 »
Merhaba dostlar,
Bugün arabaya bindiğimde yolcu paspasına, sıcak-soğuk klima yönlendirici parçası kırılıp düşmüş. Bu tarz bir durumla karşılaşan arkadaş oldu mu ? Çözümü nasıl oldu ? Yardımlarınızı bekliyorum. Ayrıca resmini paylaştığım kırılan parçayı nereden temin edebilirim ?

Toyota Club Türkiye

Klima Yönlendirici
« : Haziran 16, 2018, 15:07:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Klima Yönlendirici
« Yanıtla #1 : Haziran 16, 2018, 16:39:32 »
Merhaba dostlar,
Bugün arabaya bindiğimde yolcu paspasına, sıcak-soğuk klima yönlendirici parçası kırılıp düşmüş. Bu tarz bir durumla karşılaşan arkadaş oldu mu ? Çözümü nasıl oldu ? Yardımlarınızı bekliyorum. Ayrıca resmini paylaştığım kırılan parçayı nereden temin edebilirim ?
Recep bey kırılan parçayı ne yaptınız tamir imkanı yokmu en son ihtimal tornacıda fiberden yapılabilir aynısı çünkü bazen bu gibi parçalar bulunamıyabiliyor veya komple takım halinde geliyor servise bi sorun olmadı çıkması nı araştırın ama dedigim gibi iyi bir tornacıda aynısı yapılır ve sağlam olur geçmiş olsun
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 17, 2018, 18:01:30 »
Çok ilginç kendiliğinden kırılması araçta dijital klima mı mevcut ve Ümit beyin dediği gibi tamir yoluna gidilmesi daha kolay olabilir kırılan diğer parçanında resimi varsa atarmısınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 18, 2018, 23:36:25 »
Recep bey kırılan parçayı ne yaptınız tamir imkanı yokmu en son ihtimal tornacıda fiberden yapılabilir aynısı çünkü bazen bu gibi parçalar bulunamıyabiliyor veya komple takım halinde geliyor servise bi sorun olmadı çıkması nı araştırın ama dedigim gibi iyi bir tornacıda aynısı yapılır ve sağlam olur geçmiş olsun

Bugün hızlı yapıştırıcı ile yapıştırmaya deneyeceğim Ümit Bey. Olmazsa sanayide plastik kaynakçılara bir danışacağım ne yapacağım konusunda.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 18, 2018, 23:39:26
Çok ilginç kendiliğinden kırılması araçta dijital klima mı mevcut ve Ümit beyin dediği gibi tamir yoluna gidilmesi daha kolay olabilir kırılan diğer parçanında resimi varsa atarmısınız.

Bende çok şaşırdım herhangi bir darbe almadan kırılıp düşmesine Tolga Bey. Evet dijital klima var. Yükledim kırılan parçayı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 19, 2018, 00:56:32 »
Hızlı yapıştırıcı değilde japon yapıştırıcı ile deneyin ama küçük tek kullanımlık plastik tüpler de olanlar var onlardan alın kesinlikle kaya gibi sağlam yapıştırıyor elinize dikkat edin ve son olarak parça gayet yeni duruyor sıkıntı çıkarmaz geçmiş olsun tam olarak bu ürün ama Tolga beyin dediği ürün daha etkili olabilir
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 19, 2018, 18:54:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 20, 2018, 00:30:04 »
Bugün Pattex ile kırılan parçayı yapıştırıp yerin taktım. Gün içersin de klimayı sıcak soğuk geçişi yaptım sorun yoktu. Ama parçanın takıldığı yerde bir boşluk var. Bundan dolayı oynama yapmış, yerinden çıkmış ve yönlendirici çalıştığında kırılmış sanırım. Şimdilik çözdüm gibi sorunu, Teşekkürler :)