Gönderen Konu: 2001 corolla vvt-i hangi lpg kiti takmayı tavsiye edersiniz?  (Okunma sayısı 8121 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
2001 corolla aldım yaklaşık 1 ay once malum benzin 2,94 olunca aracın tadını çıkaramıyorum lpg takmayı duşunuyorum hangi marka onerirsiniz malum atiker 990 olunca aklım ona kayıyor hangisi sizce atiker akıllıcamı?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB-
Ynt: 2001 corolla vvt-i hangi lpg kiti takmayı tavsiye edersiniz?
« Yanıtla #1 : Mart 10, 2009, 16:58:54 »
Benim aracımda (ae101) tartarını lpg kiti var 8 sene oldu daha en ufak bir sorun bile cıkarmadı 2 kere ayar yaptırdık sadece.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Mart 10, 2009, 17:00:20 »
lpg kiti malum taksitle alacam fiyat yuksek biraz tartarininin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB-
« Yanıtla #3 : Mart 10, 2009, 17:05:36 »
oyle diyorsunuz da 8 senede 100000km yol yapıldı ve %40 tasarruf yaptıgımı farzedersek bu mınımum 15000tl demek yanı o verilen paranın bir önemi kalmıyor. Ben kendinizi biraz zorlayın derim. Yapılan iş bir kere yapılıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 10, 2009, 17:11:04 »
2 hafta once lavato taktıldı.Araçta bazen titreme oluyor.benzinden gaza geç geçiyor lavatoyu pek tavsiye edemem
C*

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #5 : Mart 10, 2009, 17:22:33 »
bununla (LPG ile)  ilgili forumda baya konu var  araştırmanızı öneririm
yine kısaca burda da söyleyeyim
aracım 2001 1.4 vvti bende zamanında araştırdım soruşturdum brc ye karar verdim  tavsiye ederim... saygılar iyi şanslar...
2001 ToYoTa CoRoLLa 1.4 vvt-i 97 HP  >> BeYaZ FaRe <<

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 10, 2009, 18:19:11 »
Konya'da oturanlar için Atiker belki akıllıca. Bulunduğunuz ildeki markaların servis kalitelerini araştırın.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Aslolan hayattır,hayatta BEŞİKTAŞ
« Yanıtla #7 : Mart 10, 2009, 18:50:49 »
bizde 2007 corolla var vvt-i yeni kasa.tavsiye üzerine mtm taktırdık.araştırdık brc fabrika ismi olduğunu öğrendik brc ye üstün yanı prince marka lpg nin kullandığı enjektörleri kullanıyorlar.taktıralı kısa zaman oldu ama çok memnunuz ses ve performans hiç değişmedi.geçiş süresi arabanın ısınma süresiyle alakalı ama motor ısınmışsa yani kısa süreli stop ettirildiğinde geçişte bekleme yapmıyo araba çalışır çalışmaz geçiyor.biz biraz pahalıya yaptırdık araştırınca bunu anladık 1900 ytl 10 taksit.ama tecrübeli temiz bir yer.aynı şartlarda prince takan yerler var.biz arabayı allah nasip ederse uzun süre kullanmayı düşünüyoruz onun için biraz iyi birşey taktıralım istedik.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Mart 10, 2009, 21:07:06 »
O marka bu markadan ziyade  gerçek ustayı bul,marka teferruattır.Bulunduğun yerde yetkili birine taktır.
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 10, 2009, 21:32:36 »
Benim aracımda 2001 vvti zavoli marka sıralı sistem lpg var, aracı bakıma götürdüğümde ustalar biraz lpg montajını inceledi ve kim monte ettiyse mükemmel bir montaj yapmış dedi ben pek anlamadım ama hoşuma gitti söylenenler :) bu arada aracım şehirler arası 11 krş yakıyor her zaman doğru hesaplayamıyorum yolcu sayısına ve yüke göre değişiyor :) ama nazar deymesin çok az yakıyor benim tavsiyem Zavoli marka olur ama mutlaka araştırıpta taktırın önemli olan usta diyorum.
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #10 : Mart 10, 2009, 22:27:54 »
2000 vvti aracıma geçen sene lovato easy fast taktırdım. gayet güzel.Geçen gün yokuşu biraz zorlayarak çıktım cihaz ötmeye başladı.lpg bitti anlamında değil daha farklı bir sinyaldi. servisini aradım sordum. yokuşta zorlayınca benzine geçiş yaptığını onun için bu sinyali verdiğini söyledi. doğrusu bana ilginç ve güzel geldi. tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 11, 2009, 21:31:41 »
lpg markalarını bayağı bir araştırdım her markadan şikayet eden birkaç kişi duydum fakat brc den şikayet eden hiç duymadım. lpg göstergesini de bizim kasalarda el freninin yanındaki para koyma yerine takıyorlarmış galiba çok hoş oluyormuş. takılan yer de çok önemli tabi 2a mühendisliği taviye ederim servis ağı açısından zorluk çekmezsiniz. bu konuda ayrıntılı bilgiyi yakıt bölümünde bulabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Mart 11, 2009, 22:49:00 »
Arkadaşım benim aracta tartartarni  var hiç memnun değilim çok araştırdım rölantide titreme sorunu var içerde oturan yolcu bile hissediyor titremeyi bizim araçlar vvt-i olduğu için subap zamanlaması değişiyor yani sabit değil bu yüzden enjektör açma kapama mili saniyesi en düşük olan ve bilgisayar ile ayarlanabilen lpg enjektörlerinden kulanman gerekir

Enjektör çalışma zamanlaması 2 mili saniyeye kadar inebilen hassas brc den şaşma derim Kendim eğer aracıma lpg kiti taktırsaydım BRC 2 A Mühendislikten başkasını istemezdim ama araç ile birlikte geldi başka marka olmasına rağmen benim araç ile ilgilendiler yetkili servislerine gönderdiler tamami ile müşteri memnuniyeti odaklı çalışıyorlar

MD-88 Pilot 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Mart 11, 2009, 23:14:27 »
2000 vvti aracıma geçen sene lovato easy fast taktırdım. gayet güzel.Geçen gün yokuşu biraz zorlayarak çıktım cihaz ötmeye başladı.lpg bitti anlamında değil daha farklı bir sinyaldi. servisini aradım sordum. yokuşta zorlayınca benzine geçiş yaptığını onun için bu sinyali verdiğini söyledi. doğrusu bana ilginç ve güzel geldi. tavsiye ederim.
İlginç ama güzel değil.90 la çıkacağın yokuşu 85 le çıkarsın ama zorlayınca benzine atlaması  normal görünmüyor.
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Haziran 07, 2009, 18:42:12 »
benim aracımda stafanelli marka tüp var. 30 lt tankıyla araça 415 km yol yapıyor hiç birsorunda yok , brc ile arasında çok fiyat farkı yoksa tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • herşey buvatan evlatlarının eğitimi için...
  • Kilometre: 119000
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 08, 2009, 21:14:01 »
markadan çok usta ....
bende 2001 vvti milano marka candan mühendislik yaptı 50000 k yaptık şuana kadar sorun yok ama büyük firmalarda taktır 2a gibi bence ....
çünkü  şahsen candan müh. sahipleriyle komşu olmamıza rağmen satış sonrası hizmetleri çok zayıf...
Ataşehir Final Anadolu Lisesi ; Kurucu & Müdür _ Fizik  & Fen Bilimleri öğretmeni Eğitim Yönetimi Uzmanı
2001 corolla vvti-Milano sıralı lpg
2011 avensis 1.8 multidrıve s - brc comfort lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #16 : Haziran 08, 2009, 23:25:29 »
2 hafta once lavato taktıldı.Araçta bazen titreme oluyor.benzinden gaza geç geçiyor lavatoyu pek tavsiye edemem
yazılımda bir sorun var anlaşılan taktırdıgınız yerde laptopta baglatıp ayarları kontrol ettiriniz,bende lovato easy fast kullanıyorum gerçekten çok ama çoook memnunum,candan mühendislikte taktırdım işçilikleri iyi ama esnaflıkları sıfır,1500 tl peşin para veriyorsunuz adamlara dükkanlarından vızır vızır araba geçen yola geri geri çıkmanıza rağmen yardımcı olmazlar izlerler:),ama güvendiğiniz yada bildiğiniz montaj yapan yer varsa lovato easy fast öneririmi,ana yola geri geri çıkarımda derseniz sefaköy candan mühendisliğide öneririm:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 10, 2009, 02:06:12 »
landirenzo
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 10, 2009, 02:40:12 »
Bu normal bildiğim kadarıyla lavatonun kendi önerisinde geçiş derecesi yanlış hatırlamıyor isem 40 yada 45 derece idi.Bunu gidip derecesini düşürtebilirsiniz.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • herşey buvatan evlatlarının eğitimi için...
  • Kilometre: 119000
  • 38 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 02, 2009, 22:16:51 »
yazılımda bir sorun var anlaşılan taktırdıgınız yerde laptopta baglatıp ayarları kontrol ettiriniz,bende lovato easy fast kullanıyorum gerçekten çok ama çoook memnunum,candan mühendislikte taktırdım işçilikleri iyi ama esnaflıkları sıfır,1500 tl peşin para veriyorsunuz adamlara dükkanlarından vızır vızır araba geçen yola geri geri çıkmanıza rağmen yardımcı olmazlar izlerler:),ama güvendiğiniz yada bildiğiniz montaj yapan yer varsa lovato easy fast öneririmi,ana yola geri geri çıkarımda derseniz sefaköy candan mühendisliğide öneririm:)
onur bey bende candanın ümraniye şubesinde taktırdım.Yılmaz Candan lada komşuyuz işçiliklerine lafım yok ama satış sonrası sıfır ...
acaba sefaköydeki şubeleridemi aynı?satış sonrası ilgi alaka esnaflık vs. oradadamı çok zayıf.
merak ediyorum
Ataşehir Final Anadolu Lisesi ; Kurucu & Müdür _ Fizik  & Fen Bilimleri öğretmeni Eğitim Yönetimi Uzmanı
2001 corolla vvti-Milano sıralı lpg
2011 avensis 1.8 multidrıve s - brc comfort lpg