Gönderen Konu: motor yag çubuğu zift şeklinde siyah sakız gibi  (Okunma sayısı 6503 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
motor yag çubuğu zift şeklinde siyah sakız gibi
« : Haziran 03, 2018, 10:12:54 »
Merhaba Herkese iyi günler yeni katıldım sayılır forma kendimi tanıtım bölümünü yaptım ama bilmiyorum Başka daha ne yapmam gerekiyor Kısaca özetleyeyim arabamın yağ çubuğunu çektiğimde yağ çubuğu simsiyah zift şeklinde sakız gibi kazıyarak temizledim yag çubuğunu Bunun sebebi Nedendir acaba conta mı yaptık bilmiyorum ve arabada sıkıntı var sanırım

Toyota Club Türkiye

motor yag çubuğu zift şeklinde siyah sakız gibi
« : Haziran 03, 2018, 10:12:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
Ynt: motor yag çubuğu zift şeklinde siyah sakız gibi
« Yanıtla #1 : Haziran 03, 2018, 11:51:39 »
çok uzun süre ve km de yağ değişmezse,yağ zift haline gelir,en son ne zaman motor yağı ve yağ filtresi değişti? yağ pompası ile ilgili bir sorun var mı? 170.000 km normal bakımlı toyota da çok sayılamaz.daha ayrıntılı bilgiler verilirse öneriler olacaktır.duruma göre karter kapağı açılır,dipte tortu zift halinde mi? bakılır varsa temizlenir,contası değişir takılır..
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 32 kere teşekkür etti
  • 201 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 03, 2018, 13:15:24 »
Motor yağı gerekli periyodlar içinde değişmez ise bir müddet sonra içine karışan egzoz gazı gibi etkilerden dolayı önce aşırı kirlenip sonrada akışkanlık özelliğini kaybetmeye başlayıp zift kıvamına daha sonrada yetersiz yağlamaya sebep olur.Tabi yetersiz yağlamanın neticesi de hiç hoş olmayacaktır.

Tavsiyem karteri açtırıp motorun iç kısmını temizleyip,daha sonrada yağ ile motor iç temizleyici kullanıp daha sonra bu yağı da değiştirmeniz. Bu şekilde yağ kanallarında oluşması muhtemel tortulaşmayıda temizlemiş olursunuz.

Evet 2 defa yağ parası ödemiş olacaksınız ama ,yağ motor için insanın kanı gibidir.

Tabi bu dediğim yağın aşırı kirlenip ziftleşmeye başladığı durum için geçerli olmasına rağmen işinizi sağlama bağlamak istiyorsanız karteri açıp kontrol ettikten sonra uygulamakta fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #3 : Haziran 03, 2018, 15:04:28 »
evet yağ kalitesizlik ama şunu söyleyebilirim daha önce yoktu işin garibi sakız gibi zift şeklinde siyah conta mı acaba ama temizlik şart  sanirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 03, 2018, 20:35:10 »
araba nedir bilmiyorum ama sanayide ustalar genelde düşük kaliteli yağ koyuyorlar.
mesela 20 50 gibi bir yağ konulmuşsa ömrü 5000 km. biraz bakım atlandıysa, trafikte kalındıysa çok kolay çamur olur.
yağı değiştirmek yetmez bir süre sonra , temizlik şart.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 426 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 03, 2018, 21:23:00 »
Eger sanayiye goturuyorsaniz hic bir ustanin sozune inanmayip( istisnalar haric) kapali kutu yag goturun. Araci yeni akldiysaniz daha onceki sahipleri duzgun yag kullanmamis olabilirler. Sansliymissiniz yag boyle ise filtrenin tikanmamasi ve motor yakmamaniz buyuk sans...
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 03, 2018, 23:02:03 »
Arkadaşlar tecrübe lerini aktarmişlar bu olayın bir sebebi daha var araçta yağ yakma varsa ve koyulan yağ kalitesi kötü ise bu durum ortaya çıkar ikinci sebebi de uzun süre değişim yapılmadı ise yine olur tavsiye yapılmış ama yinelemek te fayda var motor karter kapağını açtırıp yağ pompasısının ucundaki filtre görevi gören yeri kontrol ettirin Toyota da bu filtre çok sık gözenek lere sahip kalitesiz yağ kullanımında çabuk tıkanıyor ve motor kitlemelerine yatak sarmaya neden oluyor güzel bir şekilde motor iç temizliği yaptırmanızı tavsiye ederim geçmiş olsun
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 03, 2018, 23:41:36 »
Hocam araç kaç km de
 dizel benzinli
 kaç model
 motor yağ değişimi ne zaman yapıldı
 kaç km önce kaç yıl önce
 bunlar önemli motor suyunda eksilme var mı?