Gönderen Konu: GAZ GEÇ ALMA  (Okunma sayısı 2910 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 101000
  • Model Yılı: '05
  • 20 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
GAZ GEÇ ALMA
« : Mayıs 21, 2018, 18:21:46 »
hayırlı akşamlar, arabamda bir kaç haftadır bir sorun var çözemedim, çok sık binmiyorum, bakımlarınıda yetkili servise yaptırırım ( 1000 km olmadı bakımdan çıkalı) arabayı ilk kullanımda yaklaşık 15 20 dakika gibi, vites geçişlerinden sonra gazı geç alıyor daha önce böyle bir sorun yoktu, sebebi neyde aramalıyım sizce? 2005 sol hb lpg yok benzinli 115 binde

Toyota Club Türkiye

GAZ GEÇ ALMA
« : Mayıs 21, 2018, 18:21:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: GAZ GEÇ ALMA
« Yanıtla #1 : Mayıs 21, 2018, 18:36:28 »
Geçmiş olsun. Bu durum bakım sonrası oluştu ise hava filtre kabını ve filtresini öncelikli olarak kontrol etmeniz iyi olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 21, 2018, 19:53:40 »
Bujiler değişti mi bakımda ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 21, 2018, 22:51:53 »
hayırlı akşamlar, arabamda bir kaç haftadır bir sorun var çözemedim, çok sık binmiyorum, bakımlarınıda yetkili servise yaptırırım ( 1000 km olmadı bakımdan çıkalı) arabayı ilk kullanımda yaklaşık 15 20 dakika gibi, vites geçişlerinden sonra gazı geç alıyor daha önce böyle bir sorun yoktu, sebebi neyde aramalıyım sizce? 2005 sol hb lpg yok benzinli 115 binde
iyi akşamlar geçmiş olsun hakan bey ve Tolga bey in söyledik lerine ek olarak boğaz kelebeği temizliği ve aracınız elektronik gaz kelebeği ne sahip gaz potansiyemetresinide kontrol etmek te fayda var algılamada gecikme olabilir bide araç manuel mı otomatik mi onun bilgisini verirseniz daha iyi yardımcı olunur tekrar geçmiş olsun
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 22, 2018, 00:34:22 »
Herkeze ayrı ayrı Teşekkürler, bujiler bir önceki bakımda değişti boğaz kelebeği, de temizlenmişti, 11 bin km de sorun çıkarma ihtimali nedir? Aracım otomatik  vites değil manuel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 202600
  • Model Yılı: '01
  • 17 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 22, 2018, 02:08:29 »
İlk kalkışta titreme, zorlanma vs. var mı?
2018 - ....... | 2001 Toyota Corolla 1.4 VVT-i Terra Special A.C.
2016 - 2017 | 1996 Renault 19 Europa 1.4 RN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 22, 2018, 03:49:26 »
Titreme yok sadece gazı geç alıyor sürekli yapmıyor ama bariz belli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 22, 2018, 09:34:22 »
Onur bey Elektronik kelebek ve elektronik gaz pedalı kullanıyor araçlarımız .Muhtemel bir hataya düşmüş gibi görünüyor . Aracın akü eksi kutup başını söküp  5 dakika bekleyin daha sonra geri takıp aracınızı öyle kullanın sorun yüksek ihtimal düzelecektir . Düzelmez ise gaz pedalı potansiyemetresi veya gaz kelebek gövdesi ile alakalı olabilir .

not  :Akü kutup başını söktükten sonra cam otomatik ayarlarınız , radyo kanal ayarlarını  , gösterge ışık ayarlarınız , bozulacak .Bunları ayarlamanız gerekecek Camları şöför tarafında ki kumandalar tarafından  her bir cam düğmesini sonuna kadar çekip 2 -3 sn bekleyeceksiniz tık diye bir ses gelecek .Bu ses o camın ayarlandığını gösteren ses . Radyo kanallarını biliyorsunuzdur .Gösterge ışık ayarını da farları açıp km sayacı üzerindeki tuşlara basarak ışık şiddet ayarı çıkıyor oradan ayarlayacaksınız . Farlarınız açık olmaz ise bu menüyü göremezsiniz .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 22, 2018, 10:25:56 »
bir deneyim hocam, yalnız kiç bununla alakalı uyarı ışığı yanmamıştı, bir zararı olmayacaksa denerim birazdan, evet dediğiniz gibi yaptım ama değişen birşey olmadı araç vites geçişlerinde silkelemede yapıyor yeni farkettim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 22, 2018, 16:23:35 »
Herkesin yaptığı yorumlar ilk olarak benim de aklıma geldi ama bunlardan dolayı değilse aracın beyin yazılımıyla ilgili bi problem olabilir mi diye düşündüm. Bi servise götürmedende fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 23, 2018, 10:14:04 »
Bugün servisin yolunu tuttum incelediler sorun subaplardan gözüküyor dedi rektefiueci çağıracağız bakacak dedi. Bu modellerin subapları ayarkanabilir dedi kesin birşey söylemedi

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 23, 2018, 18:32:08
olanları yazayım, bilgi açısından, servisten arabamı aldım, bana dedikleri sübap değerleri normalmiş depoya bi temizleyici koymuşlar adını unuttum, benzinden olma ihtimali olduğunu söyledi (kötü benzin) benzini bitir benzin ikaz ışığı yanınca 20 km git sonrasında dopuyu fulle 50 60 km öyle git gel dedi servisdeki arkadaş, düzelme olmazsa silindir kapağının söküleceğini söyledi, gelişmeleri yazarım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 23, 2018, 19:17:55 »
Bugün servisin yolunu tuttum incelediler sorun subaplardan gözüküyor dedi rektefiueci çağıracağız bakacak dedi. Bu modellerin subapları ayarkanabilir dedi kesin birşey söylemedi

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 23, 2018, 18:32:08
olanları yazayım, bilgi açısından, servisten arabamı aldım, bana dedikleri sübap değerleri normalmiş depoya bi temizleyici koymuşlar adını unuttum, benzinden olma ihtimali olduğunu söyledi (kötü benzin) benzini bitir benzin ikaz ışığı yanınca 20 km git sonrasında dopuyu fulle 50 60 km öyle git gel dedi servisdeki arkadaş, düzelme olmazsa silindir kapağının söküleceğini söyledi, gelişmeleri yazarım
İnşallah subaplardan çıkmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 24, 2018, 20:43:11 »
Evet servis bi fatura çıkardı 4500 tl. Bunu neye göre çıkardılar bilmiyorum. Daha öncede boğaz kelebeği arızalı değişecek demişlerdi. Sağlam çıktı. Şuan arabamın gidişi çok iyi titreme sarsıntı yok. Ne yapmalıyım sizce? 4500 az paramı canım sıkıldı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mayıs 24, 2018, 22:57:11 »
Çıkan faturada.
Subaplar , Mil , Triger Zinciri vs. değişmiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 25, 2018, 00:37:54 »
Daha değiştirmedim bunların değişmesi gerektiğini söylediler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mayıs 25, 2018, 02:18:31 »
Daha değiştirmedim bunların değişmesi gerektiğini söylediler
Bence sorunun çözümünü serviste değil iyi bir toyota ustasında aramalısınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 25, 2018, 11:08:29 »
Onur bey belli ki pis benzin yada sulu benzin almışsınız .Sürekli aynı istasyondan alıyorsanız farklı istasyondan yakıt alın . Veya bilmediğiniz bir istasyondan alıysanız yakıt bitene kadar idare edin . Serviste muhtemel oktan artırıcı veya yakıt sistem temileyici felan katmışlardır . Bu işlemi sizde yapabilirsiniz . Benzinliklerde würth ün benzin katkıları var . Enjektör ve yakıt sistem temizleyici gibi . Aracınızın km si hele ki benzinli bir Corolla için motor arızası verecek km de değil tabi motor aşırı zorlanmadı veya hararete maruz kalmadı ise . Kesinlikle motorunuza müdahale ettirmeyin hele ki servisler gibi para tuzağı yerlere hiç dokundurmayın .Bir sonraki yakıt alımınıza benzinlikten yakıt katkısı alın würth alabilrseniz çok iyi olur depoya onu katın yakıt sistemi temizlenecektir
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 25, 2018, 11:17:47 »
durup dururken motor açılmaz,arkadaşlarımızın önerdiği katkıyı 2 tam depo kullanın,durum büyük ihtimalle normale dönecektir,eğer hala titreme, geç alma varsa bulunduğunuz kentin özel toyota ustasına gidin,onunda fikrini alın,resmi servisler tam bir teşhis olmadığı zaman ne var ne yok değiştirme yoluna gidiyorlar,sonra da yüksek faturalar ödeniyor.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 235000
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mayıs 25, 2018, 11:40:24 »

selam aynı sorun benim aracta da vardı 2006 terra lpg sıcaklık sensörü arızası çıktı.sabahları benzinden lpg ye geçmiyordu.şu an düzeldi .umarım işimize yarar bu bilgi ,iyi günler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 25, 2018, 11:42:08 »
aynen bencede para tuzağı, yaklaşık dünden beri 200 km yol gittim hiçbir sıkıntı yok, serviste  ne gazda nede titreşimde, yani bayramda uzun yol yapacağım, korkuyorumda yolda kalmaktan, sizce şuan için gidişinde bir sorun olmayan arabayı farklı ustalara göstermelimiyim, para tuzağı nereye gitsem.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 25, 2018, 11:42:27
aynen bencede para tuzağı, yaklaşık dünden beri 200 km yol gittim hiçbir sıkıntı yok, serviste  ne gazda nede titreşimde, yani bayramda uzun yol yapacağım, korkuyorumda yolda kalmaktan, sizce şuan için gidişinde bir sorun olmayan arabayı farklı ustalara göstermelimiyim, para tuzağı nereye gitsem.

lpg yok araçta