Gönderen Konu: Auris Müzik Sistemi  (Okunma sayısı 5662 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Auris Müzik Sistemi
« : Mart 10, 2009, 08:19:03 »
  Selam.
 Auris'in müzik sisteminde ne gibi iyileştirmeler yapılabilir? Mesela orjinal Cd çalarının ses çıkış güçlerini biliyormusunuz? Bu sistem üzerinde sadece hoparlörleri değiştirerek ve amfi ekleyerek bir düzenleme olabilir mi? Yoksa sisteme hiç dokunmadan sadece arkaya amfi ile 2 hoparlör eklemek hem performans, hemde uygulanabilirlik açısından nasıl olur?

Toyota Club Türkiye

Auris Müzik Sistemi
« : Mart 10, 2009, 08:19:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris Müzik Sistemi
« Yanıtla #1 : Mart 10, 2009, 09:29:10 »
Hakan Bey fazla anlamam ama sanırım genelde orjinal teyiplerin çıkış gücü 40x4 yada 45x4 olur bu çok kötü değildir orjinal hoparlölerinizin ebatında kendinden mid'li anfi gereksinimi olmayan hoperlör takmanız daha temiz bir ses almanıza yeterli olur.
Eğer sizde benim gibi fazla gürültüden hoşlanmayanlardan ve sadece kendim dinleyeceğim diyenlerdenseniz ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #2 : Mart 10, 2009, 16:27:06 »
  Evet, etrafa dinletmeyi sevmem ama içerde bas, medium ve tiz sesleri ayrıntıları ile tam almayı severim. Birde ses seviyesi açıldığında ses kalitesi bozulmasın yeter. Eğer çıkışlar 4x40W ve üstü ise bencede iyidir, sadece hoparlörleri değiştirmek yeter sanırım. (gerçi henüz araç dahi herşeyi araştırıyorum)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
« Yanıtla #3 : Mart 10, 2009, 19:14:17 »
Merhaba Hakan Bey, ben de auris kullanıyorum ve aracımı ilk aldığımda ses sisteminden ben de çok şikayetçi idim, hata şöyle söyleyebilirim daha önce kullandığım araçlara kıyasla rezalet bile diyebilirdim, eski araçlarım Volvo ve Volkswagen idi. Ben orijinal CD çaları değiştirmedim tahminim RMS olarak çıkış güçü 4x20 watt'tan fazla değildir. Orijinal cd çaların Markası Fujitsu-Ten ama tek sorun çıkış gücü değil, kullanılan hoparlör çok kalitesiz.

Ben şöyle bir sistem oluşturdum, 2 tane ampli aldım. Bir tanesi Alpine mrp-f242, bu cihaz 4 kanal ve 4x40 watt RMS güc üretiyor, bunu kapılar için kullandım ve sol ön koltuğun altına koydum. Diğer ampli ise yine Alpine, modeli de mrp-m352 bu cihaz mono bir subwoofer amplisi 1x200 watt RMS gücü var, bunu da sürücü koltuğunun altına koydum.

Ön kapılarda Infinity Reference 6520 component set var arka kapılar ise Clarion SRC 1315 koaksiyel, bir de bagaja da Focal sb 25 spl orijinal kabinle 25 cmlik bir subwoofer koydum.

Sonuç bence güzel oldu yani yeterli bir volume seviyesi var, subwoofer da gerçekten sese güzel bir derinlik veriyor.

Subwoofer hariç herşeyi İstanbul MediaMarkttan aldım ve montajı da orada yaptırdım çok da memnun kaldım, size de tavsiye ederim, iyi akşamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #4 : Mart 11, 2009, 08:34:14 »
  Bilgiler için çok teşekkürler İlker bey. Bunun çok faydası olacak.
 Fiyatlar ne düzeyde acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 11, 2009, 11:16:04 »
yeni modellerde iki yöne gidilebilir. İlki ana üniteyi değiştirip düzgün bir RCA çıkışlı cihaz koymak. Ama bunun montajı zor olabiliyor.

ikinci yol ise "high-level" dediğimizi, yani direk hoparlör sinyalleri ile sürülebilen anfi veya ses işlemcileri kullanmak. Böylece araçtaki orjinal ana üniteyi değiştirmeden daha güçlü hoparlör ve/veya subwoofer kullanılabilir.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
« Yanıtla #6 : Mart 11, 2009, 12:17:26 »
Maliyet için ortalama 1500 TL tutacaktır böyle bir sistem, Alper Bey'in dedikleri çok doğru orijinal ana ünitelerde RCA çıkışı bulunmadığından "high-level" girişi olan ampliler daha verimli olacaktır, zaten benim yukarıda modellerini verdiğim Alpine'lar da böyle.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Nisan 08, 2009, 14:22:21 »
    RCA çıkışı dediğiniz anfi çıkışımı? Ben pek anlamamda ama haikaten ses berbat araçta. Ben arkaya konulan hoparlörleri bagajı açıp gördükçe gülmekten çatlıyorum. Kaça alıp takmışlar acaba 1-2 lira filanmı? Kamasonic in tweterleri var 5 -6 lirya satılıyor.  Onlar bile bundan daha fazla bas vurup ses çıkartıyordur :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 08, 2009, 15:41:02 »
evet, RCA bunlar oluyor:
İnsanlar 10'a ayrılır

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Ağustos 11, 2010, 13:25:19 »
cevaplar için teşekkürler arkadaşlar;

Yoğun araştırmalar sonucu şöyle bir sistem kurmaya karar verdim.

Xetec 6 yollu amfi ( 4x50 w + 2x75 w RMS )

2 tk Hertz dsk 165 component (60w RMS)

Kicker comp 12 Bass (150 W RMS)

Nasıl seçim ??

Acaba 4 component yerine 2 component 2 coaxial mi kullansam onda kararsız kaldım

ne dersiniz??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 13, 2010, 11:35:57 »
Şöyle bir şey gördüm tesadüfen. Hop çıkışlarından anfi sürmek için RCA çıkış elde etmeye yarıyormuş.

http://cgi.ebay.com/Brand-New-2-Channel-Speaker-RCA-Converter-/280547274815?pt=LH_DefaultDomain_0
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ağustos 13, 2010, 13:17:39 »
doğrudur, bazı anfilerde bu cihaz standart olarak entegre gelmekte zaten (high level input ismi veriliyor)
İnsanlar 10'a ayrılır