Gönderen Konu: klimada sorun  (Okunma sayısı 2586 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
klimada sorun
« : Ağustos 30, 2006, 13:07:21 »
arkadaşlar 96 model gli corolla'mın kliması tam 10dk boyunca kusursuz soğutmasına rağmen, 10dk dolduktan sonra duruyo. motorun sıcak veya soğuk olması bi şeyi farkettirmiyo. japonlar hasta olmayalım diye böyle bi özellik koymazlar eminim    ama gazını kontrol ettik, sorun yok 2000 devirde basıncı 4bar. tıpkı olması gerektiği gibi. yanlız kaputu açınca ön camın önünde ortada minik bi aparat var. zannediyorum termostat. klima devreden çıkarken çıt diye bir ses çıkarıyo. bazen durduracak mı çalıştıracakmı bilemiyo bu sesi saniyede 2 hatta üç defa çıkarıp klimayı bi devreye sokuyo bi çıkarıyo. problemin oradan olduğunu zannediyoruz. bu konuda sizin de düşüncelerinizi bekliyorum.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Toyota Club Türkiye

klimada sorun
« : Ağustos 30, 2006, 13:07:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
klimada sorun
« Yanıtla #1 : Ağustos 31, 2006, 20:14:07 »
Yani fan çalışıyor da klima mı çalışmıyor?
Klimanın çalışmamasının termostatla ilgisi olduğunu sanmıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
klimada sorun
« Yanıtla #2 : Eylül 01, 2006, 03:36:20 »
ya bu konuda bende klimadan şikayetçiyim, aynı tesbitleriniz (ses meselesi) benim arabadada var ve klimayı bu yaz resmen kullanamadık, bu konuda bilgisi olan birinden bilgi bekliyorum bende...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
klimada sorun
« Yanıtla #3 : Eylül 01, 2006, 17:17:50 »
Alıntı yapılan: Dağhan Baştuğ
Yani fan çalışıyor da klima mı çalışmıyor?
Klimanın çalışmamasının termostatla ilgisi olduğunu sanmıyorum.
[/quote]

Hayır. Zaten fan çalışmazsa klima da çalışmaz (gaz eksikliği hariç tabi) gazını biz ölçtük. 2000rpm'de 4 bar. zaten kitapçığında da öyle yazıyo. sorun 10dk'lık çalışmadan sonra tamamen klima ile ilgili herşeyin devre dışı kalması. yarın servise gidiyorum. sorunu çözebilirlerse size de açıklarım. teşekkür ederim.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
klimada sorun
« Yanıtla #4 : Eylül 08, 2006, 16:00:15 »
selim bey bir gelişme oldumu? bende merakla bekliyorum ....

selim bey bir gelişme oldumu? bende merakla bekliyorum ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
klimada sorun
« Yanıtla #5 : Eylül 13, 2006, 10:13:30 »
hayır sacit eroğlu. servisteki arkadaşların bilgisi sorunu çözmeye yetmedi. daha doğrusu herhangi bir parçada arıza olmadığı için "ince bir arıza var çözebilmemiz için aracın 1 HAFTA burada kalması gerekir dediler. haliyle ben de kızdım alt tarafı klima kaç parçadan oluşuyo söksen taksan 2 saatini alır diye. öööyle vazgeçtik o işten. bu arada bi şey denedik, uzun yolda haliyle hızın 120km altına düşmediği zamanlarda klima tam performans çalışıyo. ama şehir içinde yok... hiç bir şey anlayamadık.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • 52 kere teşekkür edildi
klimada sorun
« Yanıtla #6 : Eylül 13, 2006, 18:48:49 »
1 hafta bence de fazla fakat sorunu tam olarak anlayabilmeleri için çok da fazla sayılmaz.
O zaman klimayı olduğu gibi değiştirelim yenisini takalım derler?
Düşün ki sorunun çıktığını düşündükleri bir parçayı değiştirdiler fakat ondan değilmiş sorun?
Ne yapacaklar?
Bir daha tamire alacaklar...
O kadar da kızma.Sonuçta adamlar işlerini en iyi şekilde yapmaya çalışıyorlar.
Yan sanayide emin ol çok daha fazla kalır o araç ve kat kat daha fazla para ödersin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
klimada sorun
« Yanıtla #7 : Eylül 13, 2006, 23:21:03 »
Bu tip durumlar için Valeo.nun bir cihazı var, iyi kullanan birisinin elinde her türlü arızayı gösteriyor klima ile ilgili...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
klimada sorun
« Yanıtla #8 : Eylül 14, 2006, 17:32:22 »
selim kara arkadaşım sorunun kolay klima 10 dakika çalışıp duruyor demişsin onun nedeni aracın önündeki klima radyatör fanı onun devri düşük devrini artırırsan sorunun hallolur onun için bir elektirikçiye gidip fan kablosuna ara müşür yani devri artırmak için müşür taktırman lahazım teşekkürler .

ses geliyor demişsiniz onu anlıyamadım tam olarak anlarsam ondada yardımcı olmak isterim

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
klimada sorun
« Yanıtla #9 : Eylül 15, 2006, 11:07:58 »
şenol abini dedigi dogru abımın arabasıda oleydı.devir den kaynaklanıyo muş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
klimada sorun
« Yanıtla #10 : Eylül 15, 2006, 19:56:43 »
şık diye ses gelip duruyorsa kompresör kavraması bozuktur o değilse arıza genleşme valfinde
LPG GİBİ motor sistemine etki edecek sistemleri japon arabaları kabul etmez (saki uygun olmayan doku ve organ nakli gibi) bu sebepten lpg ye hayır!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
klimada sorun
« Yanıtla #11 : Eylül 16, 2006, 10:10:28 »
tüm parçalar kontrol edildi serviste herhangi bir sorun bulunamadı. Şenol BAHAR'ın bahsettiği çok mantıklı geldi bana çünkü ortalama 140km hızla uzun yolda kilma asla durmadı. ne zaman benzin istasyonuna girdik ve biraz bekledik devreden çıktı. fandan olması gerçekten mantıklı. dışarıda tekrar baktıracağım ama serviste baktırmayı düşünmüyorum. biz de klimacıyız ama araç kliması çok farklı bi şey. ya da en azından hangi parça nerede onu bulabilsek kendimiz de bi şeyler yapabileceğiz ama bahsettiğim gibi klima çok teferruatlı bi sistem değil. bir oda büyüklügündeki klimaların arızası en fazla yarım saat içinde bulunup takip eden 2 saat içinde giderilebiliyorsa araç kliması da olsun olsun 2-3 saatte çözülebilir diye düşünüyorum. hepinize beni bilgilendiğiniz için teşekkür ederim.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
klimada sorun
« Yanıtla #12 : Eylül 16, 2006, 10:23:24 »
Hangi şehirde olduğunuzu bilmiyorum eğer İstanbuldaysanız iyi oto klimacı adresleri verebilirim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
klimada sorun
« Yanıtla #13 : Eylül 16, 2006, 16:12:14 »
evet istanbuldayım. selimkara37@msn.com site üzerinden veya email adresi ile bana yardımcı olursan çok sevinirim. ilgine teşekkür ederim.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
klimada sorun
« Yanıtla #14 : Ekim 25, 2006, 08:50:21 »
Alıntı yapılan: selim kara
evet istanbuldayım. selimkara37@msn.com site üzerinden veya email adresi ile bana yardımcı olursan çok sevinirim. ilgine teşekkür ederim.
[/quote]
selim kardeşim ön camın önündeki o dediğin malzeme klima devrede iken aracın devrini normal limitler içerisinde tutmaya yarayan bir nevi müşür gibi bir alet
onun üzerinde ayar vidası vardır.vida vasıtasıyla devri istenilen rolantiye ayarlayabilirsin.
ok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Ynt: klimada sorun
« Yanıtla #15 : Kasım 05, 2014, 00:08:40 »
Arkadasim klimayi actiginda rölanti dusuyormu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---