aracım 2006 corolla sedan.konuyu anlatıcam ama emınımkı bazı arkadaşlar gerek yok falan diyecekler polemik veya demegoji yaratacaklar ama davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş.ama bilmiyorsunuzki davul benım kulağımın dibinde.
riskli noktalarda emniyet kemeri kullanma taraftarıyım ama kısa mesafe sürüşlerinde gerek duymuyorum (konu komşu sonradan görme demesin diye)arkadaşlar kısaca emniyet kemerin bip bip sesinden cinnet geçirmek üzereyim.aracımı satın aldığımda bip sesi yoktu servise bakım için gittim ve bana bip sesi hediye ettiler hemde en biiiippp lisinden.galiba araç bilgisayarını yeniden yüklediler ve daha önce bip sesi bilgisayar üzerinden iptal edildiği için geri geldi.kısacası servise bu ne dedim kemer bipi dediler bende e kardeşim yok edin şunu dedim cıks olmaz kesemeyiz orjinalin dışına çıkamayız dediler.e daha önce yoktu bu dedim nasıl olmaz abi vardır sen farketmemişsin dediler bende e ben salağım doğruya bu davulu duymamışım özür dilerim dedim.kızıp sayıp çıktım.
kısacası bu sesi kesecek özel bir yer bilen arkadaş varsa ona dua ederim kesin cennetin kapısına kadar gider(gerisine karışmam)

kemere klips falan takmamı veya kemeri koltuğun arkasından dolandırıp takmamı istemeyin yapmam çünki.
help me arkadaşlar.benı kulak tıkaçlarından kurtarın.
Bence hiç üşenmeyin Şaban bey siz kemerinizi takın...Kazaların nerede ve ne zaman olacağını biz bilemeyiz. ama kazalarda en az yaralanmayı biz tayin ederiz aldığımız önlemlerle. çok kısa mesafelerde birçok kişinin başına gelen kazaları bir bilseniz şaşarsınız,
Mesafenin uzunu kısası ayırt etmeyin her zaman kemerinizi bağlayın, hayata bağlanın. Unutmayın ki kısa mesafede ve düşük hızlarda olan kazalarda da ciddi yaralanmalar olabilir.
Hele ki airbag varsa ve emniyet kemeri takmamışsanız bu durum çok daha tehlikeli olabilir.
Şahsen ben "emniyet kemerinin rahatsız edici veya vakit kaybettiren bir aksesuar olduğu" gibi görüşlere şiddetle karşı çıkıyorum.
Şaban bey bunun çözümünü size söyleyeceğim.Ama benimde sizden bir ricam olacak.O sesi yok ettikten sonra,aracınızın içinde bulunan başlıklarıda sökün.Sökün ki,kısa mesafede bile giderken,kemeriniz takılı değilken,siz çok dikkatli bir sürücüyken,dikkatsiz bir sürücü size arkadan yüksek bir hızla arkadan çarptığında,ön cama yapışmakla kalmayın,merkez-kaç kuvvetinden dolayı arkaya kayan boynunuzuda kırmış olun.Böylece boynunuz kırılmışken,önden gelen bir darbede de açılacak olan hava yastıkları da göğüs kafesinizi kıracaktır.Boyun kırık,göğüs kafesi kırık,ya ölürsünüz ki bu durumda ölmek en iyisi ve hayırlısıdır yada felç kalıp yatağa mahkum olursunuz.Bu da senaryonun diğer yüzü.Seçim sizin.
Çözüm önerimde şudur(kesinlikle ve kesinlikle sorumluluk size aittir).Koltuğunuzun altında bulunan ağırlık sensörünün kablosunu çıkartın.Sorununuz çözülmüş olacaktır.Aracınız bu durumda hata kodu verirmi işte onu bilemem..Sİze güvenli sürüşler..Saygılarımla
ah şaban bey.. dedem nefret ederdi kemer kullanmaktan, bırakın 40metreyi 400 km kullansa takmazdı, yeni corolla aldık, şimdi o sesi duymamak için takıyor, çok da mutlu halinden.. halinizden mutlu olmayı bilin, benim evim ve bakkal arası abartmıyorum 100 metre falandır, yağmur falan olunca arabayla giderim, o 50 metrede hatrı sayılır hıza çıkılabiliyor, üstelik ana yol, ben 20 ile bile gitsem gelen 120 ile geliyor!! biraz daha dikkak şaban abi, sokak arasında takla atan arkadaşım var..bir arkadaşımın dayısı takla attı gece, kemer takılı değildi aylarca kaldı hastahanede..biliyorum duymak istedikleriniz bu değil.. sorduğunuz sorunun cevabı da var, o ses kesilebiliyor, ama anlatmak istemiyorum abi, kısa bir mesafede giderken saçma bir kazada yaralanmanızı istemem, özcan abi ne güzel yazmış öyle, ellerine sağlık..bir şey de ben ekleyim, bunları yaptıktan sonra cam filmi de takın araca sıkıştığınızda camlar dağılmasın kurtaramasınlar sizi, kesin ölüm, acı çekmenizden iyidir
Şaban Bey, yazdıklarınızı dehşetle okudum. Konu komşunuzun size sonradan görme demesi ihtimali sizi nasıl araç içindeki can güvenliğinizden vazgeçirebiliyor? Israrınıza rağmen sese dokunmayan servisi de tebrik ediyorum, keşke hepsi böyle olsa...
Ben alıştım Şaban Bey, ben de sizin gibi gıcık oluyordum ama taka taka alıştım... Demin bir arkadaşın arabasıyla bir yere kadar gittik, dikkat ettim ilk yaptığım iş emniyet kemeri takmak oldu... Artık alışkanlık haline gelmiş, ne mutlu...
duyarlı arkadaşları kutluyorum, bunca doğrunun içinde birde aykırı olmalı değilmi,

hem demokrasi gereği...

Şabancıım, ne düşünüyor ne çözüm arıyorsun yahu , 2 Tl ye al bi tane toka, tak kemerin yuvasına oldu bitti
arkadaşlar düşündüm taşındım gelen yanıtları tekrar tekrar okudum galiba sizler haklısınız can sıksada kafa şişirsede bu sesi dinlemek lazım ve kemerleri bağlamak lazım saçma bir soruydu vaktinizi çaldım özür diliyorum hepinize kucak dolusu sevgiler saygılar.özcan kardeşimede teşekkür ederim on parçaya böldü beni (allah korusun ne boyun kaldı ne kaburga nede omurga)
TAKIYORUM ARTIK KEMERİMİ DOKUNMAYIN BANA
Ha şöyle...(Tokayı almıyormusun)
yok ben toka falan almayayım kemal kardeş.toka erkek adama ters işler mazallah konu komşu kemeri unutur tokaya laf ederler tahtaya vuralım lütfen tık tık tık
Arkadaşlar ben bu forumu bu yüzden seviyorum işte
Tebrikler takın tabi ya
ŞÜkürler olsun ben hep takıyorum, ailecek takiıyoruz Takmayınca kendimi boşlukta gibi hissediyorum
Sonra Allah korusun size yada ailenize birşey olsa ağlamak vahlanmak işe yaramaz
Önceki arabamda sadece sehirlerarası yolculuk yaparken takardım.şimdi yaris de uyarı sesinden dolayı herzaman takıyorum.teşvik ediyor takmaya.artık alıştım takmayınca boştaymışım gibi geliyor.
bu arada o bip bip sesi euro ncap'te 5 yıldız almak için şart