Gönderen Konu: 1993 corolla 1.6 gl /at fazla yakıt sorunu  (Okunma sayısı 14017 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
1993 corolla 1.6 gl /at fazla yakıt sorunu
« : Mart 09, 2009, 21:36:41 »
arkadaşlar allah aşkına bana yardım edin 1993 veya gl modelinden otomatik şanzımanlı biri varsa bana söylesin km de nekadar yakıyor aracınız. benim  lpg depom 30 lt lik yani 50000 falan doluyor gittiğim km 200-210 civarı kafayı yiyecem. arkadaşımda 2001 honda var ve o da otomatik lpgli 50000 tl ye 350 km yol gittiğini söyledi ve bende gerçekten gördüm buda çok az yaktığını gösteriyor. benimse nerdeyse 250 tl yakıyor arabm yahu  bende arabayı yeni aldım sayılır bir ay bile olmadı benmi biryerlerde hata yapıyorum gerçekten aracımmı fazla yakıyor...

Toyota Club Türkiye

1993 corolla 1.6 gl /at fazla yakıt sorunu
« : Mart 09, 2009, 21:36:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ynt: 1993 corolla 1.6 gl /at fazla yakıt sorunu
« Yanıtla #1 : Mart 10, 2009, 15:25:43 »
Arkadaşının değerleri sanırım şehir dışı ,uzun yol.Seninki ş.içi zannedersem.18-20 kuruş civarı yakması gerek.Ayar sorunun var.
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Mart 10, 2009, 18:17:28 »
ya benimki şehir içi ölçüm bizzat kendim ölçtüm bana göre fazla yakıyor. ama otomatik olmasının faktörü olabilirmi acaba olsa bile nu kadar farkedermi araç karbüratörlü

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 11, 2009, 11:20:13 »
benimki sizinkinden fazla yakıyor ::)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 11, 2009, 11:39:07 »
Otomatik tabi ki farkeder ama o konuda yapacak fazla bişey yok. Ayrıca otomatik vites toyotada, hondaya nazaran biraz daha az farkeder. (arkadaşınızın hondası 1.4 veya 1.5 litrelik civic ise tabi ki sizinkinden az yakacaktır. 1.6 ise enjeksiyona rağmen sizinki kadar veya biraz daha fazla yakacağını düşünüyorum)

Karbüratörlü araçların ne kadar yaktığı, karbüratör ayarları ile yakından ilgili. Yanlış bilmiyorsam belirli periyotlarla yeniden ayarlanması gerekiyor. Hava filtresinin kirlenmesi gibi konulara karşı da daha hassas. İşin içine bir de LPG girince bu ayarların daha da ustalıkla yapılması gerekliliği ortaya çıkıyor. LPG'yi taktırdığınız yere şikayetinizi iletin ve daha ekonomik bir ayar yapılıp yapılamayacağını sorun bence.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #5 : Mart 11, 2009, 11:46:48 »
Benim aracım 91 gl at 50 tl gazla 280-300 km gidiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bu dünya bana bilem kalmamış ki!
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 11, 2009, 20:37:26 »
Hocam senin arabanın aynısına sahibim.Alalı 3 seneye yakın zaman oluyor.3 senedir depom 28 litre anca alıyor.Depom 32 litrelik.3 senedir gittiğim yol aynı.1 depoyla 180-200 km yol anca yapıyorum.3 senedir hiç değişmedi.

Bende ilk zamanlarda senin gibi dellenmeye başladım.Gittim yetkili servisten orjinal hava filtresi dahi aldım.(dışarıda 8 TL satılan hava filtresini 30 Tl para verdim.Yine değişen bir şey olmadı.
Lpg kitim Brc marka ve takan usta yetkili bayi.Kaç defa ayar yaptırsamda omadı.

Arkadaşınızın hondası enjeksiyonlu onun için çok fazla km yol yapabiliyor.Bizim damatta 96 Gli otomatik var.Ş.içinde 17-19 kr anca yakıyor.

93 Model corolla'ların motoru bir önceki kasalarda kullanılan motor (4a-F).Gücü ise 93 beygir.93 yılında bu kasaya geçilince benim tahminim bu kasayı motor taşımadı.94 yılında hemen (4A-FE) motora geçtiler.Enjeksiyonlu ve 105-110-114 beygir.

Arabanı kullandıktan sonra birde 94 ve üstü 1.6 corolla kullan ne dediğimi anlayacaksın.
Arabaya hafif gaz verdiğinde uçuyor.Bİzimkisinde ise kalkışlar çok yavaş.
Ben bir şey öğrendim. Araba alacaksan ilk çıkan kasayı değil makyaj yapıldıktan sonra çıkan kasayı alacaksın.Çünkü eksikliklerin çoğu ve hatalar telafi edilip kullanıcı şikayetleride dikkate alınarak araba daha hatasız oluyor.Benim düşüncem bu.

bu kadar laftan sonra yakıt için yapabileceğin bir şey yok.

ha pardon var.Benim gibi satılığa çıkarıp 94 modelini almak.
Niye 94 dersen ;
93 otomatik corolla yok.95 üstü modeller sabancı üretimi olduğu için malzeme kalitesi japon üretimlerle kesinlikle yarışamıyor.

Başka sorun varsa sor cevaplamaya çalışayım elimden geldiğince.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Mart 11, 2009, 22:00:17 »
kardeş valla çok açıklayıcı bilgiler verdin bana. şimdi anladım demekki motordanmış birde karbüratörlü olması sanırım.enjeksiyonluları biraz daha az yakabilir diye düşünüyorum ve daha seridir umarım valla bende öylemi yapsam diye bir an düşündüm. ama inan şuna yakıt tamam kafamı kurcalıyor ama benim arabayı bir gör. ben arabayı almak için gittim. ben önce araba alacağım zaman huyumdur önce arka kapıyı açar içine bakarım. neyse aracı almaya gittim dıştan süper gözüküyor.kapıyı açıp içine bir baktım tamam bu dedim. inan buna koltuklar ve döşemeler ilk günkü gibi pırıl pırıl ve araba anlayacağın fazla kullanılmamış yorulmamış bir araba daha orjinal 139000 km de bunu bankacı bir bayandan aldım. çok hor ve sürekli kullanılan bir arabanın mesela şoför koltuğu ve özellikle kenarları zamanla çok olmasada deforme olur. diğer arabalarda çok rastladım .bu araba daha pırıl pırıl o yüzden satmak istemiyorum içimden gelmiyor yenide aldım 1 ay olmadı daha. ama yardımın için teşekkür ederim valla çok iyi oldu. ağzına sağlık görüşmek üzere..........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Mart 11, 2009, 23:23:07 »
Yapmayın arkadaşlar bu kasayı 1300 motor bile taşıyor.95 1,6 XLİ aracım uzun yolda 15 kuruş ş.içi 20 kuruş civarı yakıyor.Ha senin ki otomatik.% 10 fazla yaksın.Tekrar ediyorum.Ayar sorunun var.Uzun yol verin ne?
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Mart 12, 2009, 06:55:35 »
uzun yola çıkmadım hiç yeni aldım daha 1 ay oldu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 14, 2009, 16:07:35 »
Hocam o kasayı 1,3 motor düz vites taşıyor.Otomatik olunca iş değişiyor.

Uzun yolda enjeksiyonluya yakın yakıyor.Uzun yolda zati düz vitesli arabadan daha az yaktığını katalog söylüyor.Sorun zati burada ş.içinde araba dur kalk yaparken ilk kalkışlarda araba hemen hareketlenmiyor.Tahminimce yakıtın büyük çoğunluğunu burada yiyor.

İnşallah akşama daha ayrıntılı anlatırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Mart 15, 2009, 00:22:36 »
inşaallah abicim bilgilerinizden faydalanmak isterim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 15, 2009, 08:32:44 »
Mehmet hocam senin araban XLi yani enjeksiyonlu ve motor gücü 100 beygirin üstünde.
Senin arabayı ilk çalıştırdığında gaza bastınmı hemen hareketleniyor.Benim arabada ise gaza bastım mı araba son gaz versemde hemen hızlanmıyor otomatik cikle devrede olduğu halde.Arazi  vitesinde gibi gidiyorum.Karbüratörlü olduğu için herhalde.
Götürmediğim usta kalmadı.(Götürmediğim doktor kalmadı bunun 10 senelik daha ömrü kaldı dediler.Biz de olayı kabullendik.)
Değiştirmediğim parça kalmadı.
Hatta Opet'den gaz alırken Opet gaz günleri varmış.Kaçak vs var mı diye baktırayım dedim.Oradaki usta bir ayarı ile oynadı 2 senedir 1 depoyla 180-200 km giden araba düştü 120-130 km ye tabi ben dellendim.
Tekrar eski ayarlarını bulup düzeltesiye kadar canım çıktı.
Bilgilerimden faydalanmak istediğinizi söylemişsiniz.Estağfirullah benim ne bilgim olabilir ki.Sadece başımdan geçen olayları sizinle paylaşabilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Mart 19, 2009, 13:27:28 »
ya ben anmlayamadım ya 1.6 bir araba sırf otomatik diye  (son  ölçümümde) 270 lira yakarmı bunda bir sorun var sanırım ama bilemiyorum yardım dostlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 20, 2009, 11:59:30 »
karbüratörlü+otomatik = çok lpg yada benzin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #15 : Ekim 04, 2009, 18:44:34 »
1993 xl 1.6 alalı bir ay oldu ş.içi dışı karışık 20 krş civarı yakıyor (tartarini marka lpg) ancak egzoz ölçümü yaptırırken fazla olduğunu söylemişlerdi.Bakalım bi ayar yaptıracağım bilgisayarda nasıl olacak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 04, 2009, 18:57:31 »
93 Model corolla'ların motoru bir önceki kasalarda kullanılan motor (4a-F).Gücü ise 93 beygir.93 yılında bu kasaya geçilince benim tahminim bu kasayı motor taşımadı.94 yılında hemen (4A-FE) motora geçtiler.Enjeksiyonlu ve 105-110-114 beygir.

Benim aracım 1.3 xe.. 74 beygir + tüplü + hava filtresine giden borunun yarısı bantlı ve gaz ayarı kısılmış.. Araba ona rağmen 6 kişiyle Konya yolundaki yokuşu 70 le çıkıyor :D Ayrıca şehir içinde 50 liralık gazla 350 km gidiyor.Şehir içinde 14 kuruş yakıyor. Şehir dışı yakıtı daha fazla şehir içine göre.. Çünkü 100 le gitmek için 3500 devir yapman gerekiyor kmde 17 18 falan yakıyor..
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 5 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 17, 2009, 11:33:11 »
Benim aracım 1.3 xe.. 74 beygir + tüplü + hava filtresine giden borunun yarısı bantlı ve gaz ayarı kısılmış.. Araba ona rağmen 6 kişiyle Konya yolundaki yokuşu 70 le çıkıyor :D Ayrıca şehir içinde 50 liralık gazla 350 km gidiyor.Şehir içinde 14 kuruş yakıyor. Şehir dışı yakıtı daha fazla şehir içine göre.. Çünkü 100 le gitmek için 3500 devir yapman gerekiyor kmde 17 18 falan yakıyor..
selam arkadaşlar bendede 1.3xl var ben aracımdanda yakıtındanda memnunum.kmde ş.içi 0.23krş benzin yakıyor uzun yolda 0.19krş ainiyor.lpg taktırıp motoru kurutmayı düşünmüyorum.bence ne olursa olsun orjinallik bozulmamalı.(yakıt konusunda) 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 17, 2009, 13:40:43 »
ben de sizin gibi düşünüyorum Saadettin bey, ama yine de LPG takanları anlıyorum, diğer türlü ülkemizde araç kullanmak çok zorlaştı :(
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 17, 2009, 13:59:44 »
benim lpg tankı 60 lık, 70 tl gibi doluyo 695 km yaptım en son.... çoğu uzun yoldu ama.
93 corolla 1,6 karbüratörlü.
Sevgi nefiste  yaşanırsa  ihtiras, kalpte yaşanırsa Aşk olur.