Gönderen Konu: Motorun ELektrik Kesmesi dıdıdıtt :)  (Okunma sayısı 4740 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
Motorun ELektrik Kesmesi dıdıdıtt :)
« : Mart 09, 2009, 19:39:58 »
motorun en yüksek devrine gelip gaz kesmeni diyorum.geçenlerde rav 4 le vites kendi değiştirir sandım ama vites atmayınca biraz bi elektrik kestik zararı olurmu.bide zaten çoktandır merak ederim normal bi arabadada motara çok zararı olurmu..

Toyota Club Türkiye

Motorun ELektrik Kesmesi dıdıdıtt :)
« : Mart 09, 2009, 19:39:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Motorun ELektrik Kesmesi dıdıdıtt :)
« Yanıtla #1 : Mart 09, 2009, 19:48:48 »
devir kesici... o olay motor zarar görmesin diye var diye biliyorum.. yani daha yüksek sevirlerden motor zarar görecektir, ve zarar görmesin diye de kesici vardır..öyle 2-3 kez oldu diye zarar görmez motorun ama çok yapma görür..uzun süre kesicide kullanma
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 09, 2009, 21:16:22 »
Ercan o Rav4 yüzünden Toyota-Japonya garanti süresini tekrar gözden geçirecek korkarım :D :D :D :D Araç 2000 km olmadan yapmadığın eziyet kalmadı...1000km olmadan 170 yaptın, elektrik kestirdin, vs vs... :lol:
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 09, 2009, 21:36:51 »
Ercan o Rav4 yüzünden Toyota-Japonya garanti süresini tekrar gözden geçirecek korkarım :D :D :D :D Araç 2000 km olmadan yapmadığın eziyet kalmadı...1000km olmadan 170 yaptın, elektrik kestirdin, vs vs... :lol:
:) rav 4 isyanlardaaaa:). Kesiciye girmekle bişey olmazda, yeni alınmış araçlarda rodaj süresi vardı hatırladığım kadarıyla. Kullanım klavuzunu okumadan son devirlerde uzun süre kullanırsanız, motorun ömrü yarıya inebilir...
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 09, 2009, 22:08:09 »
motorun en yüksek devrine gelip gaz kesmeni diyorum.geçenlerde rav 4 le vites kendi değiştirir sandım ama vites atmayınca biraz bi elektrik kestik zararı olurmu.bide zaten çoktandır merak ederim normal bi arabadada motara çok zararı olurmu..

:alkis: :alkis:
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Mart 10, 2009, 00:01:42 »
ya abi en burdaki daha önce yaptığım forumlarda arabanın yığılıp kaldığını çekişin düşük olduğunu fila söyleyince bana tavsiye olarak yüksek devirlerde kullan belli bir müddet motor daha iyi açılır gibisinden cevaplar geldi bende 1e aldım L konumuna L de 1. vitesmiş bide öteki 2-3-4 ve D gibi vites değiştirmiyomuş ben ne biliyim değiştirir sandım bastım birazda radyoun sesi yüksekti tam motorun çok bağırdığınıda duymadım öylece elektriği kestirmiş olduk artık yoksa öyle arabaya hiç kıyabilecek bi tip değilim..o 170 basma meseleside ne biliyim babam felan hep derdi 0 araba aldımmı bir bolu gidip geleceksin alır almaz motorunu açacaksın derdi bizde o zihniyetle o hız denemesinide yapmış olduk işte..  :) :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 10, 2009, 02:09:54 »
  motorun sesini duyamıyorsan eğer devir saati denen bişey var Ercan.Yazıktır arabaya.Temelin meseleye çevirme arabayı..

:) rav 4 isyanlardaaaa:). Kesiciye girmekle bişey olmazda, yeni alınmış araçlarda rodaj süresi vardı hatırladığım kadarıyla. Kullanım klavuzunu okumadan son devirlerde uzun süre kullanırsanız, motorun ömrü yarıya inebilir...
  Eyüp kardeş merhaba.Rodaj dönemi artık yok.Yalnız ilk 1000 km'nin sakin kullanılması,ve 1000 km kontrolünden sonra gerektiği kullanılması tavsiye ediliyor..
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 10, 2009, 08:06:42 »
  Rav5 olmuştur o artık. :)
 L (Low) kimi koşullarda seçilen vitestir ve bu durumda motor devri artmasına rağmen araç en düşük viteste kalır. ''2'' de ise araç sadece 1. ve 2. vitese geçer ve daha üst vitese geçmez. ''3'' de ise yine sadece motor devrine göre şanzıman 1-2 ve 3. vitese geçer ve daha üst viteslere geçmez. Kimi dik rampalarda kalkışta, bazı arazi şartlarında bunlar kullanılabilir ama normal yolda bir faydası yoktur eğer kalkış yarışına girmiyorsan. Zaten bu araçtanda böyle bir beklenti olmamalı.
 Aracı zorlu şartlarda testlere tabi tutuyorsun anladığım kadarı ile. ''EDAC'' (Ercan Adac :) ) testleri diyebiliriz sanırım bunlara Ercan. Umarım şakamı mazur görürüsün.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 10, 2009, 08:30:22 »
bende 1e aldım L konumuna L de 1. vitesmiş bide öteki 2-3-4 ve D gibi vites değiştirmiyomuş ben ne biliyim

Ercan kardeşim öncelikle yeni aracının hayırlı olmasını diliyorum, fakat sorunsuz sıkıntısız sürüş dileklerinde bulunamayacağım, çünkü yakın zamanda aracında ciddi sorunlar başlayacaktır.
 Otomatik viteslerdeki "L" modu söylendiği gibi 1. vites redüksiyonundadır. Yani araç 1. vites hızını geçmez. Fakat "L" modu motor freni diye de adlandırılır otomatik şanzıman camiasında. Kar, buz, çamur vs. yollarda araç bu modda kullanılır.
 Sebebi de şanzımanın içindeki frenlerdir. Yokuş aşağı buzlu bir zeminde seyrederken aracın hızlanmaması için vites kolunu "L" konumuna aldığınızda şanzımanın içindeki frenler sayesinde araç hızı artmaz. Yani siz frene basmadan ve araç kızaklamadan ve de aracın hızı artmadan kontrollü bir şekilde buzlu yolu geçmenizi sağlar.
 Şimdi şanzımanın içinde "L" konumunda bu kadar frenleme sistemi varken siz buna karşı direnç uyguluyarak ne kadar başarılı bi iş çıkardınız bi düşünün.
 Kaldı ki "L" konumu ile ilgili uyarlılar aracınızın kullanma kitapçığında yazar, okumanızı tavsiye ederim.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #9 : Mart 10, 2009, 14:19:16 »
Ercan bey sen en iyisi sat o arabayı  :D
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 10, 2009, 14:30:21 »
ben almam :P nasıl bilirsiniz diyenlere de ercan kullandı aman ha derim :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 10, 2009, 14:55:31 »
ben almam :P nasıl bilirsiniz diyenlere de ercan kullandı aman ha derim :)
:D :D :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Mart 10, 2009, 20:22:40 »
abi yapmayın ya kalpten gitcem şimdi valla billa ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Mart 10, 2009, 21:16:02 »
Ergün abi dediklerinde galiba doğrusun ama bana aracı teslim alırken böyle bi uyarıda veya bilgilendirmede bulunmadılar.hatta 1000 lik bakımda L konumunu sorunca 1 vites dedi bende orda kullansak bişey olurmu dedim kullanın dedi.

ya Ergün abi dediklerinden kesin eminmisin valla billa çok üzüldüm birden.yani kesin bi arıza bi bişey gelirmi başımıza..

ha bide siz şimdi kullanma kılavuzunu okusaydın diyceksiniz onuda bize 1000lik bakmda verdiler aracı teslim alırken ellerinde yokmuş arkadaşların..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 10, 2009, 21:31:56 »
Ercan bey  bu kadar üzülüp korkmayın altınızdaki Toyota bir iki zorlamayla problem yapmaz ama tabi arkadaşların değerli yorumlarında söylediklerini yapmakta sizin aracınızı yaşıtlarına göre ayrıcalıklı kılar ömrü uzun sırtı pek olur hesabı :) bizim gibi aracına bu kadar özen göstererek binen sayılı insanlar var onlardan biri olmanızı dilerim. Saygılar...
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 11, 2009, 08:12:25 »
Ercan bey  bu kadar üzülüp korkmayın altınızdaki Toyota bir iki zorlamayla problem yapmaz ama tabi arkadaşların değerli yorumlarında söylediklerini yapmakta sizin aracınızı yaşıtlarına göre ayrıcalıklı kılar ömrü uzun sırtı pek olur hesabı :) bizim gibi aracına bu kadar özen göstererek binen sayılı insanlar var onlardan biri olmanızı dilerim. Saygılar...
Aynen katılıyorum. Çok evham yapmayada gerek yok bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Mart 12, 2009, 00:06:27 »
ergün abi coşkuyu verince birden tırstım doğrusu ne yapayım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 12, 2009, 00:18:45 »
:) hemen evhamlanmayın toyota motoru bu. Ama "Bilmediğin düğmeye basma. Bilmediğin vitese takma" diye veciz bir prensip üretelim bu tecrübeden. Sizin tecrübeniz hepimizin kulağına küpe olsun :)

Olmuş bi kere ama çok şükür artık elimizin altında internet var. Kullanın interneti..
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Mart 12, 2009, 00:21:09 »
:)