Gönderen Konu: Baskı balata sorunları çoğaldı maalesef.  (Okunma sayısı 1911 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gülerek kaybettiklerini ağlayarak kazanamazsın..
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Baskı balata sorunları çoğaldı maalesef.
« : Mart 09, 2009, 15:22:09 »
Selam arkadaşlar baskı balatasını 1 sene önce değiştirmiştim bitti bugün.Valeo marka takmıştık 2 ay çok güzeldi sonraları kalkışta hafif titreme yapıyordu bugün o titreme çoğaldı ve debriyaja basınca kacırtı sesleri var.Hatayda değiştirdiğim içinde dekrar gitme şansım yok.Baskı bilyesi dağılmış.Değişmesi gerekiyormuş hangi marka takayım valeo dan da çok şikayet var ama ustalar onu öneriyor.Voleo fiyat 120 tl bir marka daha var o marka nasıldır bilen varmı asco marka japon diyor 212 tl.Aısın marka ise 250 tl diyorlar.Usta bana valeo takalım bilyeyide Orjinal takalım diyor voleo set+japon bilye 140 istiyor işçilik ise 150 diyor garantili yapacak tekrar sorun olursa herşey bana ait diyor masraf 290 tl önerileriniz arkadaşlar.BAKIRCILAR yetkili servisi aradım parca.400 tl işçilik 350 400 tl arası tutar dediler önerileriniz servis toplam 800 tl.
COROLLA 97 GLİ

Toyota Club Türkiye

Baskı balata sorunları çoğaldı maalesef.
« : Mart 09, 2009, 15:22:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Baskı balata sorunları çoğaldı maalesef.
« Yanıtla #1 : Mart 09, 2009, 15:26:25 »
  Selam Fatih.
 Öncelikle geçmiş olsun.
 Ben Japon ürünlerini öneririm. Asco, Aisin, Daikin. Ama söylediğin rakamlar biraz pahalı geldi bana. Bence dışarıdan kaliteli bir yedek parça seti al ve bir ustaya taktırt.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 09, 2009, 15:35:05 »
Aisin taktir bence Fatih. Ayni Hakan'in soyledigi gibi orijinal Japon al. Marka Japon bile olsa uretim yeri farkli olabilir.Orijinal Japon uretimi en iyi secim olur.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Mart 09, 2009, 18:12:14 »
A.S.Teşekür ederim arkadaşlar voleo da karar kılmıştım tekrar ama.Ustanın garanti vermesi beni ikna etti.Kararsızım.
COROLLA 97 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 09, 2009, 18:25:03 »
fatih bey aslında benim kafama yatan bir şey de servisten orjinal parçayı alıp ustanıza taktırmak oldu, en ara yol bu sanırım, 400e parçayı alırsınız servisten, işçiliği de 400e servise değil 150ye ustanıza yaptırırsınız, 550ye hallolur orjinal parça ile..fiyatlar normal sanırım, internetten baktığım fiyatlar şöyle; valeo=137ytl, asco=214ytl
kaynak; parçatreni.com
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 09, 2009, 18:41:13 »
türkay servisten dışarıya parça satmıyorlar diye biliyorum ben yanlışmıyım ??
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Mart 09, 2009, 19:02:31 »
Türkay servisin kullndığı marka ne acaba bu önemli Aisin diyorlar ama kesin bilmiyorum bilen arkadaşlar yokmu bunu.Aisin ise zaten bu marka 250 diyor dışarıda servise neden 400 verelimki.Yada aisin iki türlümü yan sanayisidemi var.
COROLLA 97 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Mart 09, 2009, 19:08:44 »
fatih arkadaşım ben onu bilen birini tanıyorum ona bir sorayım sana söylicem ;)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 09, 2009, 19:12:43 »

türkay servisten dışarıya parça satmıyorlar diye biliyorum ben yanlışmıyım ??
O dediğin olay Türkiye'de sadece Jaguar'da var Emrah kardeşim.

Türkay servisin kullndığı marka ne acaba bu önemli Aisin diyorlar ama kesin bilmiyorum bilen arkadaşlar yokmu bunu.Aisin ise zaten bu marka 250 diyor dışarıda servise neden 400 verelimki.Yada aisin iki türlümü yan sanayisidemi var.
Servis Aisin takıyor. Evet piyasada da aisin marka debriyaj setleri var ama ben gerçek aisin olduğuna inanmıyorum. Servisten alınanla yanyana koyulduğunda bariz kalite farkı gözle görülüyor.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #9 : Mart 09, 2009, 19:15:02 »
sağolasın ergün benim dediğim o işi bilen arkadaş sendin ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Mart 09, 2009, 19:31:56 »
Arkadaşlar o zaman dışarıdan Aisin alıp takmanın bir anlamı yok bence sade isim üzerinden orjinal diye o markaya yüksek fiyat cekiyorlar o zaman deyilmi.Bana usta aisin i valeo dan daha ince diyor önce güzelmiş şimdi bozuldu diyor.Ben hep valeo takıyorum diyor 100 tane de 5 de sorun çıkabilir dedi sorun çıkarsada ben sana hiç bir üçret almadan yenisini takarım diyor.Garanti veriyor.Taktıklarımda şimdiye kadar bir kişide sorun oldu onuda yeniden değiştirdim diyor.
COROLLA 97 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Mart 09, 2009, 19:43:55 »
valla fatih bey inşallah kanı bozuk değildir, dediğini yapar..eğer dediğini yaparsa sözüne güvenilirse valeo taktırılabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mart 09, 2009, 19:50:16 »
Fatih kardes, Valeo'yu Cin'de uretiyorlar diye biliyorum. Karar senin tabii ki.
Tecrubeyle sabit, araba tamirinde pintilik yapan genelde sonunda daha fazla para odemek zorunda kaliyor.
Gokhan Gul arkadasimiz Valeo taktirdi yanlis hatirlamiyorsam, ve memnun degil...

Valeo'nun sitesinde baski balata sorunlari ve sebepleri ile ilgili bir bolum var, resimli aciklamali: http://www.valeoclutches.com/Troubleshooting.asp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 09, 2009, 21:11:42 »
Valla ben onu bunu bilmem ama Aisin ve Tokico benim efsane markalarım...Benim ön porya kilitlerim (4x4 de değilken ön şaftı devreden çıkaran ön tekerlek göbeklerindeki kilit) Aisin marka. İnternette bir sitede okuduğum kadarı ile gelmiş geçmiş en kaliteli porya kilidiymiş. Kırmak mümkün değilmiş. Bugüne kadar üretilen Warn dahil hiçbir yan sanayi ürün yanına bile yaklaşamamış. Herhalde bu markanın yaptığı baskı-balata da farklıdır...
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Mart 10, 2009, 00:37:12 »
Ahmet bey o siteyi nasıl türkçe yapabiliriz? ayrıca herkesin yardımlarına ve önerilerine teşekkür ederim.
COROLLA 97 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 10, 2009, 00:47:30 »
bende valeo taktım memnunum yaklaşık bir sene oldu. yoksa benimkide  :( :( :( :wacko:
97 1.6xei gerektiğinde ferrari gibi,gerektiğinde varyemez :):) seni seviyorum toyota!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #16 : Mart 10, 2009, 01:13:39 »
Harun bey İnşallah bir şey olmaz aklıma şimdi geldi benimkisi kullanıcı hatası 15 gün önçe yaylaya köye gitmiştim kar vardı evin önü ramba idi oraya çıkmak için arabayı zorladım arabanın altı karda sürenerek 5 6 defa ileri geri gitdim çıkmak için arabayı 1 viteste çok zorladım tekerekler fırıldak gibi dönüyordu ama araba çıkmıyordu sonunda çıktım ama zararı ortata göründüğü gibi.Ahmet beyin verdiği site adresi çok faydalı bençe bide türçe olsa.Bende neden oldu diye düşünüyorum sete kusur buluyurum bir arkadaş arabayı camurda veya suda zorladınmı diye sorunca aklıma geldi bir kaç keste cabuk dönmek için el firenini çekerek gaza yüklendim.Bu hataları siz yapmayın arkadaşlar. :( :( :(
COROLLA 97 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 10, 2009, 01:29:02 »
valeo o kadar kötü bir marka değil diye düşünüyorum. zorlamanızın büyük etkisi var bencede.
97 1.6xei gerektiğinde ferrari gibi,gerektiğinde varyemez :):) seni seviyorum toyota!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mart 10, 2009, 02:09:22 »
Ahmet bey o siteyi nasıl türkçe yapabiliriz? ayrıca herkesin yardımlarına ve önerilerine teşekkür ederim.

Fatih kardes, google sayfasindan tercume ediliyor ama cok kirik bir tercume:

http://translate.google.com.tr/translate?hl=tr&sl=en&u=http://www.valeoclutches.com/Troubleshooting.asp&ei=FK-1SdToJ4PQkAXjwsXrCQ&sa=X&oi=translate&resnum=1&ct=result&prev=/search%3Fq%3Dhttp://www.valeoclutches.com/Troubleshooting.asp%26hl%3Dtr

Ozellikle ilgilendigin bir bolumu varsa ben cevirebilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 10, 2009, 11:08:47 »
 >:(  baskı setimi valeoyla  değiştireli 1 yıl bile olmadı ve kesinlikle tavsiye etmiyorum   >:(
bilmiyorum üretim hatası yada baska bişey ama ustam tavsiye etmemişti elin fransızı ne anlar toyotadan demişti keşke dinleseydim onu
aracımdan çıkan aisin markaydı
bence parçayı servisten alın ustanıza taktırın   ;)
bende değiştireceğim en yakın zamanda         
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk