Gönderen Konu: Avensis Kapak Contası  (Okunma sayısı 3831 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İskender ERSÖZ
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '12
  • 49 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis Kapak Contası
« Yanıtla #20 : Mayıs 03, 2018, 15:19:23 »
Çok geçmiş olsun.Hocam naçizane fikrim arabayı servisten alın servisin fiyatları çok abartılıdır.Sanayide araştırın eşinize dostunuza sorun  sanayide bu işin ehli çok iyi ustalar vardır.Onlara yönelin, Ankara da olsaydınız size yardımcı olabilirdim.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 03, 2018, 15:19:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '04
  • 19 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 03, 2018, 18:25:34 »
Hakan Bey, İskender Bey, buralarda araştırdım biraz, bu işi yapabilecek bir kişi var, o da diyor ki orijinal parça kullanırsam parça bulmak için çok bekleriz ve fiyatta pek bir fark olmaz.

Servis tanıdık, işçilikte 30% standart indirimim var, üstüne onlar da indirdi, parçalarda da 25% indirim var, o şekilde 12.500 lira tutuyor. Burada da 9 10 binden aşağı yapılmaz dediler. O yüzden garantili şekilde serviste yaptırmaya karar verdim.

Ümit Bey, yarın servise gittiğimde bu konuyu mutlaka sorgulayacağım. Umarım bir yol bulunur da Toyan problemi üstlenir..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '10
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 03, 2018, 19:34:40 »
Tuna Bey şu aracı çekici ile TEM servise götürsene.Ufuk kardeşimiz size en güzel yolu gösterecektir.
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 03, 2018, 20:47:09 »
Hakan Bey, İskender Bey, buralarda araştırdım biraz, bu işi yapabilecek bir kişi var, o da diyor ki orijinal parça kullanırsam parça bulmak için çok bekleriz ve fiyatta pek bir fark olmaz.

Servis tanıdık, işçilikte 30% standart indirimim var, üstüne onlar da indirdi, parçalarda da 25% indirim var, o şekilde 12.500 lira tutuyor. Burada da 9 10 binden aşağı yapılmaz dediler. O yüzden garantili şekilde serviste yaptırmaya karar verdim.

Ümit Bey, yarın servise gittiğimde bu konuyu mutlaka sorgulayacağım. Umarım bir yol bulunur da Toyan problemi üstlenir..
Tuna bey siz yine araştırın konuyu ama hakan bey ve ıskender beyin dediği gibi @Ufuk Sönmez (16363) beyden bir fikir almanızı tavsiye ederim parçaları orjinal olmak kaydı ile ufuk beye sorun servisle karşılaştırma yaparsınız sonuçta ikiside orjinal olacak eğer büyük miktar fark ederse ufuk beyden alırsınız kredi kartına taksit imkanı da yapıyorlar servisten parça listesini isteyin ozel den yazarsınız
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 19 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mayıs 04, 2018, 10:19:17 »
Ümit Bey,

Birazdan çıkıp servise gideceğim, parça listesini isteyeceğim onlardan. Ufuk Bey'le de parça listesini aldıktan sonra haberleşirim. Teşekkür ederim.

@MEHMET KÖKSAL (34259) - Mehmet Bey, araç şuan Muğla'da. İstanbul'a çekiciyle götürmem ve oradan aracı yapıldıktan sonra geri getirmem zaten en az 1500 - 2000 liraya mâlolur bana

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 04, 2018, 15:24:41
Şimdi servisten geldim, problem gerçekten çok ilginç.

Motor bloğu ile motor kapağını birbirine tutturan 10 cıvatadan 3 tanesi ATMIŞ. Civatalar atınca aradan soğutma suyunu bırakmış ve hararet yapmış. Subapları kurtarmaya çalışacaklar, kurtarabilirlerse torna ile vidaları halledip 9500 - 10000 liraya kadar indirecekler fiyatı.

Bu belli ki benim hatam değil, sizce Toyota Türkiye yardımcı olur mu? Hiç sanmıyorum ama, şansımı deneyeyim mi? Müşteri memnuniyeti için motor hediye ederler mi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 04, 2018, 15:59:38 »
elbette şansınızı deneyin,önce muğla servisten neden vida atmış onunla ilgili rapor alın,önceki bakımda hata varsa toyan,imalat hatası varsa toyota hatalı olabilir,motor hediye etmezler ama hiç olmazsa tamir masraflarını karşılasınlar,zaten yeterince üzüldünüz ve yoruldunuz.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 04, 2018, 21:39:10 »
Tuna bey o bahsettiğiniz vidalar silindir kapak saplamaları onlar öyle kolay kolay atmaz ancak araç çok yüksek hararet görmesi lazim ki o zamanda ancak çok zordur ama bir ihtimal sünme yapabilir ama atma olmaması lazım ama üretim hatası varsa veya sizden önce tamir görmüş ise gevşek kalmış olabilir sıkı bir araştırma yapmanızı tavsiye ederim tekrar geçmiş olsun
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 19 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 23, 2018, 16:34:26 »
Bugün teslim aldım aracı ancak içim rahat değil :( Paranoyak gibi sürekli hararet göstergesine bakıyorum, motoru dinliyorum.

Nitekim, 2004 model ikinci sahibinden 140 binde avensis isteyen varsa elini kaldırsın :)