Gönderen Konu: Avensis Kapak Contası  (Okunma sayısı 3832 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '04
  • 19 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Avensis Kapak Contası
« : Nisan 30, 2018, 16:04:59 »
Selam arkadaşlar.

Çok sıkıntılıyım, Bodrum'a gelirken hararet kırmızı çizginin 2-3 çizgi altına kadar yükseldi (araç 2 senedir bende, hiç hararet yapmamıştı), durdum motoru kapadım bi 20 dk bekledim, normale döndü. Ondan sonra yavaş yavaş klima kapalı geldim hararet bir daha yükselmedi. Servise kadar geldim servise bıraktım aracı. Şu an diyorlar ki conta yanmış, 2500 lira ile 9000 lira arası masrafı olur değişecek parçalara göre. Benim servisim muğla servis, şuan bodrum servisteyim o yüzden çektirmeye karar verdim çekici bekliyorum şuan serviste. Çekici gelince muğlada kendi servisime göstereceğim.

Bu araç 140 binde daha 500 km önce servisten çıkmış, yağı suyu eksik kalmamış, her şeyiyle evin tek çocuğu gibi bakılmış bir araç. Nasıl conta yakar? Aklım almıyor benim ya.

Conta 95% ihtimalle yanık dedi bodrumdaki usta. Eğer sadece conta değişirse 2000 2500 lira civarı. Ama contayla beraber egzantrik zinciri, miller, subaplar vs. değişirse o zaman en az 8000 lira, daha da yükselebilir dedi.

Benzer bir durum yaşayan var mı aranızda? Termostattır muhtemelen bu motora bir şey olmaz kolay kolay diyorlardı önceden. Baktıktan sonra conta dediler :(

Toyota Club Türkiye

Avensis Kapak Contası
« : Nisan 30, 2018, 16:04:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 202600
  • Model Yılı: '01
  • 17 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis Kapak Contası
« Yanıtla #1 : Nisan 30, 2018, 16:37:27 »
Eğer yağa su , suya yağ vermediyse büyük ihtimal termostat, hararet müşürü yada devirdaim değişimi yetecektir.
2018 - ....... | 2001 Toyota Corolla 1.4 VVT-i Terra Special A.C.
2016 - 2017 | 1996 Renault 19 Europa 1.4 RN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 19 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 30, 2018, 16:41:27 »
Ben daha araca bakamadım, çekiciye yükledikten sonra götürüp bırakırken bakacağım yağına ve suyuna. Buradaki elemanların tahmini de termostattı ancak bi anda conta dediler.

Servise ilk bıraktığımda 2500 lirayı bulabilir demişlerdi. O bile sarsmıştı beni. Şimdi 9000'lerden bahsediyorlar...

Suya yağ karıştığını nasıl anlarım? Yağa suyun karıştığını anlayabilirim ancak, suya yağ karıştığını nasıl anarım bilemedim. Su haznesinin içine bakarak anlayabilir miyim yağ karışıp karışmadığını?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 202600
  • Model Yılı: '01
  • 17 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 30, 2018, 19:57:15 »
Öncelikle aracı düzgün bir özel servise götürün. Radyatör kapağı yüzünden motor yaptıran bile hatırlıyorum.
Yağ kapağını açın bakın köpüklenme var mı?
Radyatör kapağını açın bakın köpüklenme var mı?
Fan sigortası atmıştır bir ihtimal.
2018 - ....... | 2001 Toyota Corolla 1.4 VVT-i Terra Special A.C.
2016 - 2017 | 1996 Renault 19 Europa 1.4 RN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 30, 2018, 23:16:19 »
yağ çubuğunu çekin,eğer conta yanmış ve yağ ,su ile karışmışsa beyaz süt gibi yağ karışımı ile karşılaşabilirsiniz,eğer normal yağ renginde bir yağ varsa umalım sorun çok önemli değildir.bilgili ve dürüst bir servise ihtiyaç var.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 01, 2018, 00:06:29 »
Öncelikle geçmiş olsun servisinde ilk tahminindeki gibi devirdaimle başlayan contaya sirayet eden bir sorun araç kaç model lpg varmı yazmamışsınız  lpg varsa conta 100%100 ihtimalle zarar görebiliyor sizin aracın contasida çivi ucu kadar diye tabir edilen durum gerçekleşmiş tahminimce ilk etapta idare eder ama daha sonraları daha fazla hareret ile alt makinaya zarar veren durumlar oluşur çok dikkatli olmanızı tavsiye ederim carbon cilinen testi ile veya compresor testi ile kesin cevap verirler muhtemelen 2.göz ile 3 ün arasından kesmişti contayı tekrar geçmiş olsun umarım en az masraf ile kurtarır sınız
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 19 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 01, 2018, 14:28:42 »
Cevaplar için çok teşekkürler.

@Emre Şentürk (28836) - Emre Bey, Marmaris'teyim, maalesef burada düzgün bir özel servis bulunmuyor. Bundan önceki aracımı ne zaman özel servise götürsem bir yerini yaparken başka bir yeri bozuk geldi. O yüzden yetkili servise gidiyorum aracı aldığımdan beri. Tanıdıklar, ustaları da servis müdürünü de tanıyorum, sadece gerekli parçaları değiştirip işçilikte indirim yapacaklar. Ancak henüz belli değil miktar.

@Tokay  Ceritoğlu (40552) - Tokay Bey, yağ bana normal gibi geldi, suyu ben gittiğimde kontrol için boşaltmıştı bodrumdaki servis, kontrol edemedim o yüzden.

@Ümit ŞAHANTİMOR  (39478) - Ümit Bey, teşekkür ederim, araç 2004 model LPG yok 140 bin km'de tamamen yetkili servis bakımlı. Devirdaim gibi önemli bir arızanın ışık vb. yakmaması çok ilginç, hiç bir işaret yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mayıs 01, 2018, 17:20:19 »
Tuna bey Devirdaim mekanik olduğu için  ışık yakmaz  onun belirli bir km si vardır ve zamanı geldiğinde mutlaka değişmesi lazım aksi  halde bu gibi sorunların çıkması normal hale gelir ilk bakımı 80000 daha sonrakiler 60000 de bir değişmesi lazım tabi bu toyotada ilk bakımı daha fazla olabilir

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 01, 2018, 17:26:52
Kimi özel servisler kaçırma yok değişim istemez derler ama devirdaim sürekli hareket halinde olan motorda hayati öneme sahip parçayı es geçebiliyorlar halbuki parçanın icte kalan kısmında suyu devirdaim yaptıran çarkları zamanla eriyor ve suyu döndermeyince malum hareret durumu ortaya çıkıyor tekrar geçmiş olsun
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 19 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 01, 2018, 19:09:15 »
Tuna bey Devirdaim mekanik olduğu için  ışık yakmaz  onun belirli bir km si vardır ve zamanı geldiğinde mutlaka değişmesi lazım aksi  halde bu gibi sorunların çıkması normal hale gelir ilk bakımı 80000 daha sonrakiler 60000 de bir değişmesi lazım tabi bu toyotada ilk bakımı daha fazla olabilir

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 01, 2018, 17:26:52
Kimi özel servisler kaçırma yok değişim istemez derler ama devirdaim sürekli hareket halinde olan motorda hayati öneme sahip parçayı es geçebiliyorlar halbuki parçanın icte kalan kısmında suyu devirdaim yaptıran çarkları zamanla eriyor ve suyu döndermeyince malum hareret durumu ortaya çıkıyor tekrar geçmiş olsun

Ümit Bey, araç sürekli yetkili servise gitti. Şu an 140 binde, ilk 120 bin km'yi Ankara Toyan, son 20 bin km bakımını da Muğla Ya-Tu yaptı. Böyle sıkıntılar olmasın diye yetkili servise gidiyorum ama, onlara da mı güvenemeyeceğiz artık..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mayıs 01, 2018, 21:03:02 »
Tuna bey 120 bin bakımında nelerin değiştiğini ve sizin aracın modelinde nelerin değişmesi gerektiğini öğrenirsiniz belki haklı bir neden bulup servisten bir miktar karşılama talep edebilirsiniz zannedersem 120 bin bakımında devirdaim kesinlikle değişmesi gerekiyor eğer elinizde bakım evrakları varsa orda neler yapıldığı yazar ve çıkan parçaları incelemenizde fayda vardır benim yaptığım usta ile birlikte gerekirse aracın altına giriyorum tabiki işini düzgün yapanlara emek sahiplerine sözüm yok tekrar geçmiş olsun kazasız hayırlı sürüşler
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 19 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 02, 2018, 15:37:10 »
Tuna bey 120 bin bakımında nelerin değiştiğini ve sizin aracın modelinde nelerin değişmesi gerektiğini öğrenirsiniz belki haklı bir neden bulup servisten bir miktar karşılama talep edebilirsiniz zannedersem 120 bin bakımında devirdaim kesinlikle değişmesi gerekiyor eğer elinizde bakım evrakları varsa orda neler yapıldığı yazar ve çıkan parçaları incelemenizde fayda vardır benim yaptığım usta ile birlikte gerekirse aracın altına giriyorum tabiki işini düzgün yapanlara emek sahiplerine sözüm yok tekrar geçmiş olsun kazasız hayırlı sürüşler

Teşekkürler Ümit Bey, servis dökümanları da elimde aracın kullanma kılavuzu da elimde, değişmesi gerekip de değişmediyse duruma göre servisten talep edebilirim sanırım evet. İnceleyeyim, teşekkür ederim.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 02, 2018, 16:49:57
Bu arada şimdi düşündükçe aklıma geliyor;

1- Aracım yokuş çıkarken 2500 devir civarı avans vuruyordu, vuruntunun benzinin tam yanamaması durumunda olduğunu düşünürsek contadan sızan su benzinin yanmasını engelleyerek vuruntuya sebep oluyor olabilir mi?

2- Kışın soğuk havalarda beyaz duman çıkıyordu egzozdan. Araç soğukken yapıyordu ancak ısındıktan sonra beyaz duman çıktığı da oldu, sanırım bu da yanık contaya işaret ediyor.

3- Son zamanlarda yakıt tüketimi biraz daha artmış gibiydi. (Şehir içi 12 litre civarı yakarken 15 16'ları görüyordum)

Sanırım benim aracımın contası birkaç aydır "ben gidiyorum" diyormuş, yanlış mı düşünüyorum?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mayıs 02, 2018, 17:20:51 »
Olabilir de araçta su eksiltme veya sabahları ilk çalıştırmada tekleme var mıydı
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 19 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 03, 2018, 09:45:39 »
Hayır hiç zor çalışma veya su eksiltme yaşamadım. Sadece bir kere stop etmişti kalkarken (otomatik araç)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mayıs 03, 2018, 11:12:33 »
O zaman daha önceden sorun olduğunu zannetmem çünkü contada önceden sorun olsa piston üstüne su indirir ve araç geç çalışır çalıştıktan sonrada 15 20 saniye patırdar tekleme yapar veya kompresör tarafından yara almış olsa bu seferde soğutma suyuna kompresör verir ve sistemde hava oluşur sizin soğutma sistemi kapalı devre olduğu için çıkacak yer bulamayınca hortumu veya su kapağını patlatırdı onun için sizinki anlık devirdaim yapılmadığından oluşan hareret yükselmesi veya termostat açmaması sonucu oluşan sorun tekrar geçmiş olsun son durumu yazarsanız bizde bilgilenmiş oluruz
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 03, 2018, 11:42:36 »
olayın meydana gelmesinde 1.derece kusurlu ankara toyan.örneğin resmi servise gidince 10.000 km bakımda polen filtresini,100.000 km de iridium bujileri değişmesi gerekir diye değiştiriyorlarsa,bu defa sayın toyota kullanıcısı,araç 120.000 km olmuş,devirdaimin değişmesi gerekir,çünkü bu yedek parçanın dayanma ömrü bu kadar km veya yıl şeklinde ikaz etmeleri gerekirdi,eğer vatandaş itiraz ederse not düşülürdü,sonuca katlanılırdı,bundan böyle eğer resmi servisler bunu yapmayacaksa forum olarak 0 km den 450.000 km ye kadar kullanıcıların yaşadıkları tecrübeye göre bir çizelge hazırlarız,isteyen bunları dikkate alır.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 19 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 03, 2018, 12:13:14 »
Arkadaşlar servis aradı şimdi, komple motor değişimi 22.400 lira uygun olan çözüm, ancak sadece en en acil parçaların değişimi ile bunu 12.500'e kadar indirebildik dediler. Şaka mı yapıyorsunuz dedim, yapmıyorlarmış.

Napacağımı bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mayıs 03, 2018, 12:44:31 »
Dışarda daha uygun fiyata yaptırabilirsiniz ama daha öncede yazmıştım ankara toyanda yaptırdığınız 120 bin bakımında size değişmesi gereken parçaları söylemişlermiydi servis kaydına ulaştınız mı eğer değişmemiş ve size bilgi vermemişler se hukuki olarak hakkınızı arayabilirsiniz telafuz ettiğiniz rakamlara bu ülkede 2. El araba satılıyor
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 19 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 03, 2018, 13:02:07 »
Ümit Bey maalesef Toyan bakımını eski sahibi yaptırdı o yüzden belgelere erişemiyorum. 120 binde aldım aracı yeni bakımdan çıkmıştı..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mayıs 03, 2018, 14:26:01 »
Ümit Bey maalesef Toyan bakımını eski sahibi yaptırdı o yüzden belgelere erişemiyorum. 120 binde aldım aracı yeni bakımdan çıkmıştı..
Eski sahibi de yaptırsa servis kayıtlarına ulaşabilirsiniz satın alacamız aracı bile sorgulayıp bulabiliyoruz ne zaman servise girmiş hangi bakımları yapılmış ne gibi değişim yapılmış siz ısrarla isteyin illaki vermek zorundalar haklı çıkabilirsiniz size bu kadar ısrar etmemin sebebi ben kimsenin cebinden haksız yere bir kuruş çıkmasını istemem ve servisin hatası varsa bunu da size yuklemesinler diye umarım haklı çıkacak bir neden bulursunuz geçmiş olsun

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 03, 2018, 14:29:09
Özellikle termostat ve devirdaim değişikliği yapılmış mı ikiside motorda hayati önem arz etmektedir veya eski sahibine konuyla ilgili bilgi verilmiş mi servis kaydında mutlaka yazar araç sahibi değişimi istememiş ise altına not düşülür
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 03, 2018, 15:07:22 »
Motor mecbur yapılacak ise, o paralar verilmez servise.Dışarda kabiliyetli bir ustayla çok daha hesaplı olur yazık günah.