0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selamlar, aracıma ait verileri sizlerle paylaşmak isterim. Araç: 2001 model benzinli 2.0. 27-28 Nisan 2018 tarihinde 7 saat süren Çankırı-İstanbul arası 469 km'lik yolculuk ile ortalama yakıt değeri 5.9 L/100 km olmuştur. Çok yumuşak kullanılarak seyahat edilmiştir. Hız çoğunlukla 80-110 km/h arasındadır. 28 Nisan 2018 tarihinde 4 saat süren İstanbul-Şarköy arası 242 km'lik yolculuk ile ortalama yakıt değeri 7.0 L/100 km olmuştur. Hız bazen agresif hızlanmalar ile 100-120 km/h arasındadır. Çankırı'da 5 km düz, 5 km tırmanma olan bir güzergahı hergün trafiksiz şekilde gidiş dönüş kullanarak ortalama yakıt değeri 10.8 - 12.2 L/100 km arasında değişmektedir.
Bora bey bu değerler yol bilgisayarı değeri midir? zira benim aracımda yol bilgisayarı tüketim değeri, depo fullenip tekrar fullenerek hesaplanan gerçek değere göre 1 litre fazla gösterebiliyor.Eğer sizin aracınızda da öyle ise tüketiminiz daha da düşük demektir ne dersiniz?
Aslında yakın çevremde araba alacak olan arkadaşlara tavsiye ediyorum başta 2.0 çok yakar muhabbeti falan herşeyi konforu bakıyorlar güzel ama vergi insanları caydırıyor malesef ülkemizde vergi hat safhada