Gönderen Konu: Yağmurlu günlerde aracın ön kısmından gelen dalga sesleri  (Okunma sayısı 5368 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
bu yağmurlu günlerde ne zaman aracıma binsem aracımın ön kısmından sanki aracın bir yerlerine su dolmuşta sağa sola sallanırmışçasına gibi ses geliyor. Bildiğimiz dalga sesi. Aracın içine su mu doluyor acaba?
AYrıca yağmurdan sonra cd çalarım ve yol bilgisayarımın bozuldu. Sonra kendiliğinden çalıştı. Forumda bir arkadaşta da aynı sorun olmuş. Bu problemin mantıklı bir açıklamasını servise gitmeden önce bir arkadaş yapabilir mi?
Teşekkürler

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Ynt: Yağmurlu günlerde aracın ön kısmından gelen dalga sesleri
« Yanıtla #1 : Mart 09, 2009, 11:29:17 »
Aynı arıza benim aracımda da oldu ve 1 - 2 gün sonra kendiliğinden düzeldi.Bu günlerde bu arıza ile pek çok kişi karşılaşıyor.Sanırım cd playerda nem veya su kaçması gibi bir nedenden dolayı kısa devre sorunu oluyor.Bu bence bir üretim hatası.Toyotada böyle bir sorun olması çok büyük bir ayıp.Toyotaya karşı gittikçe soğuyorum.Sanırım yakında Toyotacı değil Wolkswagenci olacağım.AYRICA BU KONU ZATEN TARTIŞILIYOR.İSTERSENİZ ORDAN TAKİP EDİN http://www.toyotaclubtr.com/arac-ici-ekipman/2005-model-toyota-corolla-sol-aracimin-cd-calari-durduk-yere-bozuldu-8257/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 09, 2009, 11:30:08 »
Motor odasındaki yağmur oluklarını temizleyin...Yaprak felan tıkamıştır kesin. Sileceklerin oradaki ızgaranın içi doluyordur.
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #3 : Mart 09, 2009, 12:06:13 »
Acaba Cd çalar arızasınada bu tıkanmadan dolayı oluşan su mu neden oluyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 09, 2009, 12:18:57 »
olabilir gökhan umut yazdıktan sonra aklıma takıldı.
fanı çalıştırınca ordaki nemi olduğu gibi içeri alıyor. (dışarıdan hava alma açıksa)

çok yağmur yağdı ama hava soğuk değildi.
dolayısı ile içeride sıcak değil ılık konumdaydı benim.
nemi kurutamamış olabiliriz.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 09, 2009, 14:22:10 »
  Selam.
 Aracın ön çamurluk davlumbazları sağlam mı?
 Araçta, yağmurda su sesi duyulması normal, çünkü aracın üstüne gelen su kanalalrdan aşağı akmaya çalışır. Umut'un da söylediği gibi eğer bu kanallarda tıkanma vs. varsa hem ses artar, hemde girmemesi gereken yerlere su girebilir. Ayrıca aracın alt yalıtımınıda gözden geçirmek lazım bence. Alttan da tekerlek yolu ile kimi noktalara su sıçrıyor olabilir. Sigortalar bölgesinide kontrol etmekte fayda var.

Bu arada Taner bey, Yalova'nın neresindensiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #6 : Mart 22, 2009, 00:08:49 »
Arkadaşım aman dikkat. Benim de 2005 corolla terra toyotam var.Eğer mesajı alana kadar arabanın sağ ön kısmından topido gözünün altından su gelmediyse geçmiş olsun.
Çamurluğun içindeki kanallar doluyor öndeki cam silecek motorlarının olduğu bölmede su toplanıyor yani havuz gibi oluyor ses oradan geliyor,sonrada kalorifer havalandırmasından içeri giriyor.Benim arabamın ikez sağ tarafına arka koltuğun önüne kadar 5-6 cm su doldu.döşemeyi söktürüp 2 ay kurumasını bekledim.TOYOTA ya bunun tasarım hatası olduğunu yazdım cevap yok.Bu siteyi hiçmi okumuyorlar herkesin başına gelebilir hele benim gibi izmirde oturuyorsanız..Bu araçların Kalorifer havalandırmasının yeri uygun değil diye düşünüyorum.Benim bulduğum çözüm ve acil durumlarda yapılması gerekenler.
1-Ağaç altına park yasak,Çamurlu yollara girildiğinde de iyi temizlenmesse çamur orada kuruyor  ve kanalı tıkıyor.
2-Arabanızı yıkarken yada yıkatırken öndeki kısımda su birikiyorsa yada Eğer buraya su dolduğnu görürseniz hemen yağ çubuğunu çekin ve ızgaranın arasından çamurluğa doğru sokun ön kapıyı açın aradan çamurluktan yağ çubunu görürsünüz ve su boşalmaya başlar.Bunu beceremediyseniz sırasıyla Cam sileceklerinin kolunu sökün sonra orada bulunan lastik fitili altındaki geçmeleri kırmadan çıkarın çıkardıkdan sonra iki parça olan siyah sert plastik muhafazayı çıkartın o zaman yağ çubuğunu sokacak yeri daha net görürsünüz.(Yağ çubuğunu eğmemeye bakın ayrıca işiniz bitince kurulayıp yerine takın)
3-Bu araçları kesinlikle park ederken sol teker sağ tekerden daha alçakta olursa girme olasılığı azalır.(Yani araba sola eğimli bırakılacak)
Bunlar şaka değil bir mühendis olarak aldığım önlem bunlar paylaşayım istedim.
Daha öncede yazmıştım.
http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/2005-corollamin-icine-su-doldu/msg41788/#msg41788