Arkadaşım aman dikkat. Benim de 2005 corolla terra toyotam var.Eğer mesajı alana kadar arabanın sağ ön kısmından topido gözünün altından su gelmediyse geçmiş olsun.
Çamurluğun içindeki kanallar doluyor öndeki cam silecek motorlarının olduğu bölmede su toplanıyor yani havuz gibi oluyor ses oradan geliyor,sonrada kalorifer havalandırmasından içeri giriyor.Benim arabamın ikez sağ tarafına arka koltuğun önüne kadar 5-6 cm su doldu.döşemeyi söktürüp 2 ay kurumasını bekledim.TOYOTA ya bunun tasarım hatası olduğunu yazdım cevap yok.Bu siteyi hiçmi okumuyorlar herkesin başına gelebilir hele benim gibi izmirde oturuyorsanız..
Bu araçların Kalorifer havalandırmasının yeri uygun değil diye düşünüyorum.Benim bulduğum çözüm ve acil durumlarda yapılması gerekenler.
1-Ağaç altına park yasak,Çamurlu yollara girildiğinde de iyi temizlenmesse çamur orada kuruyor ve kanalı tıkıyor.
2-Arabanızı yıkarken yada yıkatırken öndeki kısımda su birikiyorsa yada Eğer buraya su dolduğnu görürseniz hemen yağ çubuğunu çekin ve ızgaranın arasından çamurluğa doğru sokun ön kapıyı açın aradan çamurluktan yağ çubunu görürsünüz ve su boşalmaya başlar.Bunu beceremediyseniz sırasıyla Cam sileceklerinin kolunu sökün sonra orada bulunan lastik fitili altındaki geçmeleri kırmadan çıkarın çıkardıkdan sonra iki parça olan siyah sert plastik muhafazayı çıkartın o zaman yağ çubuğunu sokacak yeri daha net görürsünüz.(Yağ çubuğunu eğmemeye bakın ayrıca işiniz bitince kurulayıp yerine takın)
3-Bu araçları kesinlikle park ederken sol teker sağ tekerden daha alçakta olursa girme olasılığı azalır.(Yani araba sola eğimli bırakılacak)
Bunlar şaka değil bir mühendis olarak aldığım önlem bunlar paylaşayım istedim.
Daha öncede yazmıştım.
http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/2005-corollamin-icine-su-doldu/msg41788/#msg41788