0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yazın bu tüp olayı ile çok uğraş verdim takılan yere ne gidip başında durdum izledim. Hatta adamlarlada belli bir samimiyet oluştu. Bazı şeyleri sordum öğrendim ordada. Benm aracım 2014 1.6 advance 132 bg olan motor. Yanı başımızda sıfır alınmış 1.33 motor corolla vardı. Onda dikkatimi çekti Gfi vardı. Bana kabaca durumu şöyle anlattı o da brc nin yan ürünü motor gücü daha düşük oldugu için 1.33lere Gfi 1.6 lara BRC seq 32 takıyoruz motor daha randumanlı çalışıyor demişti. Ama ben ikisinin kutusunuda inceledin Gfi nin BRC ile bir bağı yok anladığım kadarıyla. Ama görüş bu yöndeymiş bilginiz olsun.
Toyota Türkiye ve borovalı bayisi müdürü ile görüştüm. Enjektör ün brc marka olmadığını, brc uyumlu olduğunu ama Toyota nın bu enjektörlerin olduğu kite garanti verdiğini belirttiler. Ben de dedim ki neden yan sanayi enjektör kullanmasına müsade ediyor da orjinalini neden kulllanmasını istiyor Toyota?Orada bir cevap veremiyorlar. Sadece dedikleri Toyota nın bunu uygun gördüğü. Mesele açık aslında; arada 3 te birlik bir fiyat farkı var.Bana da şöyle bir seçenek sundular.;Eğer içinize sinmeyecekse, 2 a ile görüşürüm enjektörlerinizi orjinal brc enjektörleri ile değiştiririz.ister şimdi ister 1 ay sonra farketmez dediler. Tek fark 3 yıl olan lpg garantiniz 2 yıla düşecek dediler. Çünkü Toyota orjinal brc enjektörlerini kendi lpg garantisine dahil etmiyor.Sonuç olarak; Toyota 2+1 lpg garanti verdiği kitte yan sanayi enjektörler kullanılıyor. Sıfır araç alacak ve lpg yi serviste taktırmak isteyenlerin bileğisin olsun. Çünkü + 1 yıliçin verilen ücretle dışarıda brc den de iyi olan Prins marka kit taktırabilirsiniz. Umarım Toyota da bu üçkağıttan bir an önce vazgeçer.
Bu garanti bende 2 yil ve 100bin km olarak geçiyor. 100bin km 10 senede olursa 10 sene garanti devam edermi bilemiyorum.
Benim araçta 1.6 mavi taktilar. Hatta brc merkezi aradım niye turuncu değil diye mavi sizin araca uygun dediler.
Sadece silindir hacmi motor gücü değil enjektör seçiminde otomatik manuel vites olmasında etkiliymis ki benim araç manuel.
memlekette durust esnafin nesli gercekten azalmis
Maalesef öyle. Ben enjektörlleri orjinali ile değiştirdikten sonra arabanın çalışması çekişi her şeyi değişti. Sözde brc uyumlu imiş. Bu lastiklerde de var. Örneğin barum marka lastikler continental in yan sanayi üretimi. Kalite olarak bir fark söz konusu . Enjektör ü yan sanayi takarak maliyeti düşürüyorlar. O yüzden buradan ne kadar faydalı olur bilmiyorum ama. Sıfır Toyota alıp lpg taktırmak isteyen olursa kesinlikle Toyota ya taktırmasınlar. 2a İzmir i de önermiyorum. Tecrübe ile sabit
ya zaten orjinali gibi olur mu:),bende gittiğimde bir fark yok diyorlar,ya bu firmalar keriz mi ayrı ürün üretsin o zaman aynı desene basar diğer markasını.her zaman araçlarınıza imkanlar doğrultusunda alabileceğinizin en iyisini almaya çalışın.
Arkadaşlar bu yan sanayi enjektör olayı benimde başıma geldi, Elazığ Toros otogaz'da sıfır aracıma Toyota Elpa bayisi brc seg32 kiti taktırdı. Enjektörlerin farklı enjektör olduğunu fark ettim ama bana kutuyla bu enjektörler geliyor toyota bunu istiyor toyotayla uyumlu enjektör bu diye ikna ettiler. ama hala içim rahat değil bu konuyla alakalı başvurularda bulunupta cevap alan varsa bilgilendirirse sevinirim. benim aracıma taktıkları enjektör alba32 enjektörlere benziyor ama takılan kit seg32 yani metal tip enjektör olması gerekirdi.
Rahmi Bey, yan sanayi diyerek ne kastediyorsunuz?Kelime anlami ile BRC'de yan sanayi. OEM Toyota üretimi degil. Bunun disinda Toyota'daki benzin enjektörleri Toyota marka mi diye düsünüyorsunuz?Enjektörün tipi nedir, kim üretmistir, hangi menseii, reaksiyon zamani nedir, püskürtme hacmi nedir, bu hacim benim motoruma uygun mudur?Sormaniz gereken sorular bunlar. Sonucta bu mühendislik isi ve hesap kitap gerektiriyor. Mavi kodlu sizin araciniza uygunsa, bir sebebi olmali. Biraz arastirip, teknik döküman okuyup ondan sonra fikir sahibi olmak lazim.