Gönderen Konu: 2013 Auris Problemler  (Okunma sayısı 2491 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 141
  • Model Yılı: '02
  • 27 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
2013 Auris Problemler
« : Nisan 09, 2018, 11:48:01 »
Arkadaşlar merhaba daha önce konu açıldımı yada başına böyle bir durum gelen oldumu  bilmiyorum ama fikirlerini bekliyorum  öncelikle aracım 2013 model 1.6 auris Active Manuel Vites  Aracım 129.Binde  aracımda LPG mevcut Aracımdaki sorunları Şıklar altında yazsam daha iyi olur belki

1. Aracım en ufak bir eğimde vites düşür uyarısı çıkıyor (4.5.ve 6. viteste ve bunu beni rahatsız ediyor )
2. 3cü vites gaz yüklenmeme rağmen aracım hızlanmıyor aksine boğuluyormuş gibi ses çıkarıyor ( Debriyaj Seti Değişeli 10bin Km Oldu)
3. Aracım da motor bölmesimi yoksa yürüyen kısımdanmı geldiğini bilmediğim bir ses mevcut bu ses daha çok disk sesi gibi geliyor ama disklerden olmadığı söylendi
4. Aracımdaki bu çekiş problemi  LPG ve Benzinde aynı yani araç gerektiği gibi gaz yemiyor

gerektiği hızlanmadığını 2012 corolla 1,6 benzinli araçla  denedik benim 2viteste çıkamadığım rampayı corolla 4.vites çıktı ve çokdaha istekliydi. Şimdi aracımda ne gibi bir sorun vardır da bu şekilde davranır.

Aracımın bakımlarını aksatmam aracı fazla  zorlamam yani günü gelmeden bakımını yaptırırım fikirlerini bekliyorum.
Mustafa DOĞRAMACI

Toyota Club Türkiye

2013 Auris Problemler
« : Nisan 09, 2018, 11:48:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 850
  • Model Yılı: '20
  • 4 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
Ynt: 2013 Auris Problemler
« Yanıtla #1 : Nisan 09, 2018, 11:57:50 »
Merhaba. Bende de 2013 corolla 1.6 var. Dizel araçtan sonra geçmiştim araca ve temmuz da aldığım gibi lpg taktırdım. Araç dediginiz gibi ufak bir eğimde ışık yakıyor vites düşürmezsem kesiliyordu. Dedim ki dizele alıştım benzinli araç böyle. Ta ki geçen hafta yaptırdığım afr ayarına kadar. Ki benim araç benzinde bile gitmiyordu. Ama lpg ayarları yapıldıktan sonra hem benzin hem lpg de araç çok değişti. Şimdi vites ışığı yansa bile rampada hızlanarak yürüyor.  Satmayı bile düşündüğüm araç şimdi zevk veriyor. Bendeki lpg brc idi. Sizinki ne bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 27 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 09, 2018, 12:07:18 »
Afr ayarını yaptırmıştım  araç kurcalanmadıda ayarı bozuluşmuşmudurki ve sizde de gaza bastığınızda araç horulduyormu bende resmen horulduyor araç
Mustafa DOĞRAMACI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 09, 2018, 12:33:08 »
Horuldama yapıyordu. Şimdi azaldı hatta gaza yüklenince az biraz yapıyor 3000 devir sonrası gaz yemesi çok iyileşti.  Eğer lpg bakımına gitmişseniz orada ayarı değiştirmiş olabilirler. Lpg ne markaydı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 27 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 09, 2018, 12:49:02 »
BRC bakıma gitmedim henüz
Mustafa DOĞRAMACI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 09, 2018, 14:22:29 »
Afr ayarı olduğunda sorun gecmemismiydi. Birde lpg bakım zamanı gelmişse filtreler falan tıkanmış olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 27 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 09, 2018, 14:28:42 »
afr ayarından sonra biraz düzelme olmuştu ama şimdilerde daha kötü servis yolu gözüktü sanırım bana
Mustafa DOĞRAMACI