Merhaba sevgili forumdaşlar toyotamı alalı 5 ay oldu bilgi alma amaçlı konuyu açmak istedim arabam 2005 Toyota corolla 1.6 sol a.t her zaman almak istediğim bir araçtı genel anlamda gayet memnunum birkaç küçük sorunum var onları da paylaşmak fikir almak istedim. Şahsen biraz sert kullanıyorum vites gecislerinde hafif vurma tutma mevcut Toyota otomatik ten beklemediğim bir durum du bu ta ki aracın altına yatana kadar sanzuman yağ tapası daha önce sökülmüş acaba içine ne koydular diye merak ediyorum doğrusu

Bu arada araç şu an 80.000 de yağını değiştirdim vites geçişlerinde belirgin bir iyileşme var yakın zamanda tekrar degistirecegim. Ama beni asıl üzen performans konusu ne yalan söyleyeyim hayal kırıklığına uğradım. Araç otomatik tamam ama o vites oranlarıyla 3 üncü vitesten çok daha fazlasını beklerdim
3000 devirde
1=30
2=50
3=70
3.5=100
4=120
2 ile 3 üncü vites arasında performans konusunda çok fark var önceki aracım 2000 model clio 1.6 a.t idi 3 üncü vites 3000 devirde 90 km hız yapıyordu ve performans daha iyi idi otomatik toyota kullanan arkadaşlar sizde durumlar nasıl bilgi verirseniz sevinirim