Gönderen Konu: yetkili serviste bakıma gelen araçlara yapılan "farklı yağ değişimi" ısrarı  (Okunma sayısı 1184 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
Her servise işim düştüğünde gördüğüm bir durum hakkında sizlerin de yorumunu almak istiyorum. Bakıma gelen tüm araçlara servis elemanları ısrarla yağ değişimini farklı bir yoldan yapmayı teklif ediyor. (normalinden çok daha fazla yağ akıtarak temizlik yaptıklarını belirtiyorlar) böyle olunca ekstra yanlış hatırlamıyorsam 80-90 tl bir ücret çıkarıyorlar...

Dışardan bakınca tam bir çakallık gibi gözükse de -çünkü pazarlama stratejileri vs resmen o yönde- işin aslını bir de sizlere sormak istedim...

Başına gelen veya yaptıran var mı? Yorumalrınız nelerdir?
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1350 kere teşekkür edildi
şunu mu demek istiyorsunuz? eski yağ boşaltılıyor,sonra motor yıkama adı altında bir miktar yağ konuyor ,1-2 dakika çalıştırdıktan sonra o da boşaltılıyor,ve yeni yağ konarak ya değişimi tamamlanmış oluyor,böylece dipte köşede kalan eski yağ kalıntıları atılmış oluyor.focus varken otokoçta bir makine yardımıyla iç temizlik yapıldığını hatırlıyorum.böylece yağ kanalları açılmış oluyordu.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 45000
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
şunu mu demek istiyorsunuz? eski yağ boşaltılıyor,sonra motor yıkama adı altında bir miktar yağ konuyor ,1-2 dakika çalıştırdıktan sonra o da boşaltılıyor,ve yeni yağ konarak ya değişimi tamamlanmış oluyor,böylece dipte köşede kalan eski yağ kalıntıları atılmış oluyor.focus varken otokoçta bir makine yardımıyla iç temizlik yapıldığını hatırlıyorum.böylece yağ kanalları açılmış oluyordu.

Duyduğum kadarıyla bir makine yardımı ile vs değil sadece yağ ile yapılan bir işlem anladığım kadarıyla... ısrarla gelen herkese sorulunca yapılması için var bu işte bir bit yeniği diye düşündüm ben de... Kar marjı yüksek bir işlem ki herkese muhakkak yaptırın diye pazarlıyorlar...
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1350 kere teşekkür edildi
anlaşıldı,eski ve km yüksek arabalara ustaların tarif ettiğim gibi sanayide yaptıkları bir işlem,ince bir yağdır,toptan alındığı için maliyeti düşüktür,ek olarak 3-5 tl den oradan kazanmak istiyorlar,normal  3lt yağla yapsalar zaten iyi yağın fiyatı 80-90 tl.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Motor iç temizleyici kullanılması için teklifte bulunuyor olabilirler.

60-70 bin sonrası benzinli dahi olsa araçlarda kullanmak faydalı olabilir.

temizleyici sıvıyı eski yağa boşaltıyorlar. araç rölantide 15-30 dakika arası çalışıyor (kutu arkasındaki yönergeye göre) sonrasında yağ boşaltılıp filtre değişimi yapılıyor. Viskozite değişimi yapılacaksa kullanılması tavsiye ediliyor
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara