Gönderen Konu: Cyclone xenon far  (Okunma sayısı 8574 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Cyclone xenon far
« Yanıtla #20 : Ekim 12, 2009, 13:13:48 »
kardeş cyclone marka zenon taktırdım ve gayet iyi hiç bir problrmide yok ayrıca taktırdıgım yerde iki sene cihaz ve ampl garantili sorunsuz
AŞKTA KAYBEDEN,KUMARDA SATIN ALIR:  .)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 12, 2009, 13:13:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 12, 2009, 13:34:58 »
kardeş cyclone marka zenon taktırdım ve gayet iyi hiç bir problrmide yok ayrıca taktırdıgım yerde iki sene cihaz ve ampl garantili sorunsuz
Lütfen imla kurallarına uyarak kendinizi "Tanışma" bölümünde ayrı bir başlık altında tanıtırmısınız.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #22 : Kasım 27, 2009, 20:10:06 »
selam  merceksiz xenon far kullanımına kesinlikle karşıyım.allah korusun hem karsınızdaki insanın hem kendi canınnızı tehlikeye atmayın.gecen basıma geldi, takmış merceksiz farları (xenon) ininın ki nerdeyse adamın üstüne cıkıyordum değil karsıdan geleni 2 metre önünüzü bile göremiyosunuz çok sakat bişey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 27, 2009, 21:12:21 »
Arkadaşlar bu xenon konusunda geçen bir arkadaşımızın linkini koyduğu geceuçuşu.com adlı siteyi baya bir inceledikten sonra neden geceleri xenon kullanan kişilere deli olduğumu anladım galiba. Kısaca özetlemek gerekirse;
1) Xenon kitleri kesinlikle mercek ve yıkamalı olması gerekiyor
2) Xenon ve halojen farların mercekleride aslında farklıymış.
3) Orijinal xenonlarda bambaşka sistemler var (mesela aracın ağırlığına göre otomatik olarak yükseklik ayarlayan, kasislerde ve benzeri ani yükseklik değişimlerinde farı ayarlayan sistemler gibi) Servislerin hediye olarak taktıkları zenonlara bile artık güvenmiyorum çünkü komple far sistemini değiştirdiklerini zannetmiyorum.

Ve aslolan yolda görmek ve görülmektir. Yollarda akşam saatlerinde deli oluyorum gözünü seveyim gece 12 den sonra yol gidenlerin arada yok denecek kadar azdır ayarsız farı olan öyle abuk subuk farı olan.
(Biraz abarttım galiba ama ne yapayım bu konuda çok doluymuşum ya..)
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 27, 2009, 21:32:58 »
1) Xenon kitleri kesinlikle mercek ve yıkamalı olması gerekiyor
3) Orijinal xenonlarda bambaşka sistemler var (mesela aracın ağırlığına göre otomatik olarak yükseklik ayarlayan, kasislerde ve benzeri ani yükseklik değişimlerinde farı ayarlayan sistemler gibi) Servislerin hediye olarak taktıkları zenonlara bile artık güvenmiyorum çünkü komple far sistemini değiştirdiklerini zannetmiyorum

Alper bey öncelikle bayramınız lutlu olsun.Burada xenon ile ilgili bunlar yazıldığında ktılmadığım nokta şu.2004 A4 aracımda farlarım Hella xenon kit'liydi.4300 kw.Far yıkaması kesnlikle yoktu.Far yükseklik ayarı benim aracımda manueldi.Otomatik ayarlı olanlar her halde üst segment araçlardadır..
   ÖTV indiriminin son günlerinde güç bela bulduğum Corolla'ya bayi xenon kit takmış.Xenon istemediğimi belirttim ama takılanın sökülemeyeceğini belirtiler.Peki bana 3 yıl sonra muayene istasyonundan git bunu sök gel dediği zaman bana "orjinaldir" yazısı verecekmisiniz dedim.Aldığım cevap elbetteki kocaman bir hayır oldu.
-Xenon taktığı için boşa çıkan halojen ampul ve ekipmanlarını verecekmi bana?
-Aliminyum alaşım jant taktığı için boşa çıkan fabrika tarafından takılan çelik jantlarım iade edilecekmi?
-Arabaya ister takılı alın yada daha sonrada taktırsanız o jantın fiyatı yaklaşık 1.400 civarı (+/-).Yani aracı aldıktan 3 gün sonra gidip taktırırsanız orjinal jantlarınız size teslim edilecek.Ama aracı plazadan aldığınızda sonradan takıldığı için orjinali teslim edilecekmi.İşte burada bu iki sorunun cevabı önemli.Burada ki cevap yukarıda ki gibi koca bir HAYIR olacaktır.... İster servis taksın isterse Muharrem usta taksın.Hiç fark etmez sonuçta orjinal farlarda mercek olmadığından mütevellit :D karşıdan gelenlerin gözünü alacaktır.Merceksiz xenona karşıyım :)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Kasım 28, 2009, 14:58:19 »
Özcan abi benim demek istediğimi sen daha ayrıntılı bir şekilde anlatmışsın.  bu Xenon merceğiyle ve ayar sistemleriyle halojenden farklı bir sistem olması gerekirken bizde bayiler bile sırf müşteri avcılığı mantığıyla olaya yaklaşıyorlar ve yapmamaları gereken, sonuçta trafiği riske atabilecek bir şeyi yapıyorlar.
Aslolan güvenlik. Lütfen bu konuda daha duyarlı olalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Kasım 28, 2009, 17:10:33 »
Hocam be serviste xenon taktırdım ve far ayarlarınıda yaptırdım.Muayenede sorun çıkmadan geçti..Bende size katılıyorum piyasada 8000 kelvin ve üzeri mavi ışık yayan ve direk gözleri yoran çok kalitesiz xenonlardan dolu.Ancak bende kendi güvenliğimi ve karsıda gelen aracımın güvenligini tehlikeye atmamak için far seviye ayarıma dikkat ederim ki xenon takılı oldugu halde selektörle rahatsz oldugunu belli eden araç olmadı.Benimde en sevmedigim şeylerden biride gece sürüşünde otobus kamyonların genellikle uzunla gelmesi ve onun yanında binek araçlarda xenon olup olmaması önemli degil far seviyesini en yüksekte tutarak ışıgını gözünen içine tutup sisleride açık olarak gelenler beni deli ediyor.Bende o durumda far seviyemi yukarı kaldırıp sisleri açıyorum yaptıgımın dogru oldugu söylenemez ama anlamıyorlar.Kendisini önü aydınlık olsun kısa farı ayarsızmıs uzun hüzmeli farla gidiyormuş karşısındaki şöför etkileniyomuş önemli değil bu öküzler için..Sevrsite 6000 k taktılar.Önce beyaz yanııyo sonra rengi sarıya dogru yaklasıyor ısındıkca.
Ama :mercekli farda kullanılsa elbet görüs kalitesi olarak merceksize göre daha iyidir.Ama xenon olmadıgı halde farı ayarsız sis lambası ile gezen birçok şöför bozuntusu var...
Karşıdan geşen aracın sürüş güvenliğini tehlikeye düşürmeyeyimki benim sürüş güvenliğimde tehikede olmasın..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Kasım 28, 2009, 19:42:58 »
   Normal kullanımda far ayarı 0 (sıfır)da olmak zorunda.Merceksiz far taslarının içinde yansıtıcı reflektörler halojen ampul için üretildiğinden,xenon gibi çok yüksek ışık yayan ampullerde ışığı daha fazla yansıtıyor.Haliyle bu durumda xenon ışık daha fazla aydınlatma yapıyor.Bu da haliyle karşıdan gelenlerin gözünü alıyor.Dikkat ettiyseniz mercekli farlarda yansıtıcı reflektör sadece uzun hüzme için bulunur.
   Tuncay uzunlarını söndürmeyenler otobüs,kamyon sürücülerinden çok binek araç sürücüleri oluyorlar.Yedigöllerden gelirken yeni Civic'lerden birinin sürücüsü ile burun buruna geldik.Karşılaşmadan 10 metre önce selektör yaptım uzunlarını söndürsün diye.Karşılaştığımızda yolun eğiminden dolayı arabanın farları tam Crafter'ın içini aydınlatıyordu.Vallahi baktım bu söndürmüyor önnünde durdum ve uzunları yaktım.Beyimiz efendi o zaman aklına geldi söndürmek.Biri sana birden fazla selektör yapıyorsa,zahmet ette kontrol et ekranın.Olabilir uzunlarını yakmış sonrada açık olduğunu unutmuş olabilirsin.Ama Allah rızası için kontrol et yahu...Bu sadece bir örnek.Gittiğim uzun yollarda  uygun mesafeye gelince büyük araç sürücüleri hemen söndrüyorlar uzunlarını.:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Kasım 28, 2009, 20:29:17 »
Bende büyük araç şöförlerinde pek öyle sorunla karşılaştığımı hatırlamıyorum. Bazen tonajdan dolayı farları biraz uzun göstersede ikinci sellektörü yaptırmıyorlar hiç.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Kasım 28, 2009, 20:42:25 »
Bende büyük araç şöförlerinde pek öyle sorunla karşılaştığımı hatırlamıyorum. Bazen tonajdan dolayı farları biraz uzun göstersede ikinci sellektörü yaptırmıyorlar hiç.
   Aynen öyle  Alper.Bölünmüş yollar da ise her iki araçta sağ şeritteyse eğer pek etkilemiyor uzun hüzmeler.Ama tek gidiş gelişli yollarda kötü etkiliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #30 : Şubat 04, 2010, 09:37:28 »
selam ben aracımda Cyclone marka  xenon kiti kullanıyorum 8000 k ve gercekten cok memnunum  aydınlatmasında veya görüntüsünde hiçbir problem yok bentanıdığım bir arkadaşımda yaptırdım ve iki yıl (buraya dikkat )ampulde dahil garanti veriyor bu tabiki benim tanıdığım için deyil herkese böyle ve fiyatıda h4 190-200 tl(uzun kısa aynı yerde olduğundan ) diğerleri h7 h11 vs vs. 165 montaj dahil ilginize arkadaşlar
AŞKTA KAYBEDEN,KUMARDA SATIN ALIR:  .)