Gönderen Konu: cam otomatik zorlanma.  (Okunma sayısı 1463 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '03
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
cam otomatik zorlanma.
« : Nisan 02, 2018, 09:42:59 »
selam söför kapısındaki dört düğme cam otomatiği ön camları indirmek istedeğimde ön iki camı indirmek için baya bir güç uygulamak zorunda kalıyorum.. ama arka camlar da sorun yok ..sanayide ustanın biri balata sprey sıktı..ondan sonra pert.. nasıl düzelir.. içindeki lastik sarkmış ..bun hallettme yöntemi varmı yoksa dört cam otomatikğimi alamak zorundayım

Toyota Club Türkiye

cam otomatik zorlanma.
« : Nisan 02, 2018, 09:42:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür etti
Ynt: cam otomatik zorlanma.
« Yanıtla #1 : Haziran 27, 2018, 01:39:53 »
selam söför kapısındaki dört düğme cam otomatiği ön camları indirmek istedeğimde ön iki camı indirmek için baya bir güç uygulamak zorunda kalıyorum.. ama arka camlar da sorun yok ..sanayide ustanın biri balata sprey sıktı..ondan sonra pert.. nasıl düzelir.. içindeki lastik sarkmış ..bun hallettme yöntemi varmı yoksa dört cam otomatikğimi alamak zorundayım
İç kısmında sorun olabilir. Camın alt kısmının sökülmesi gerekebir. Sanırım kaportacı bu işi halledebilir.
Toyota Corolla Premium 2014 Otomatik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: cam otomatik zorlanma.
« Yanıtla #2 : Haziran 27, 2018, 09:48:30 »
Selam Serkan ben durumu tam anlayamadım . Cam düğmeleri ile alakalı bir sorun mu yaşıyorsun . Yoksa Düğmeler stabil çalışıyor cam ın bağlı bulunduğu mekanizma ile alakalı mı bir sorun yaşıyorsun .

Öncelikle cam düğmelerine balata spreyi sıkıldı ise düğmelerin rahat çalışmasını sağlayan gres yağına benzeyen bir yağ vardır . Bu yağ gidersen düğmelerin sert şekilde çalışır . Düğmeler sökülüp yağlanabilir veya sıvı gres adı altında  sprey gres satılıyor ondan alıp sıkabilirsin .Cam mekanizması ile ilgili de gene aynı durum geçerli .Cam sistemini yukarı aşağı taşıyan bir motor ve mekanizma var bu mekanizma yatak ve bir tekerden oluşuyor bunun içinde bir sıkışma söz konusu ise düzeltilip yağlanması gerekli .Sadece yağsız kaldı ise normal gres veya sıvı gres ile yağlanması gerekli 

Oto Camcısı veya Kaportacısı eğer kendiniz anlamıyor iseniz yardımcı olabilir 
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "