Gönderen Konu: Katalizatör sorunu  (Okunma sayısı 11707 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Duzceliyiz
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 308000
  • Model Yılı: '04
  • 6 kere teşekkür etti
Katalizatör sorunu
« : Nisan 01, 2018, 08:50:27 »
Aracımı geçen sene adlim şimdiye kadar 2900 km anca gitmisimdir.12. Ayda muayene yatırmıştım.muayeneden zor gecmisti.araç çekişi düşük geldiği için ustaya firsatim olmadı göstermeye.dun gittim katalizorden olabilir.tıkanmıştır egzoscu baksın dendi.egzoscuya gittim önden gaza basıp elini ekzosa deydirdi üflemesi güzl dedi fakat alta baktı.aman allahim katalizatör hic yok sökmüşler.muayeneden bundan dolayı zor gecmemistir dedi.muayeneden bise skil de gecirdik ama seneye nasıl gecicez bu pahali midir nasıl geciririm muayeneden çıkma nasıl olur
Avensis 99 hedef te  2005 1.6 otomatik vardı
Ama 2004 corolla aldik

Toyota Club Türkiye

Katalizatör sorunu
« : Nisan 01, 2018, 08:50:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Katalizatör sorunu
« Yanıtla #1 : Nisan 01, 2018, 12:15:04 »
Aracımı geçen sene adlim şimdiye kadar 2900 km anca gitmisimdir.12. Ayda muayene yatırmıştım.muayeneden zor gecmisti.araç çekişi düşük geldiği için ustaya firsatim olmadı göstermeye.dun gittim katalizorden olabilir.tıkanmıştır egzoscu baksın dendi.egzoscuya gittim önden gaza basıp elini ekzosa deydirdi üflemesi güzl dedi fakat alta baktı.aman allahim katalizatör hic yok sökmüşler.muayeneden bundan dolayı zor gecmemistir dedi.muayeneden bise skil de gecirdik ama seneye nasıl gecicez bu pahali midir nasıl geciririm muayeneden çıkma nasıl olur
Katalizör olmayışı ağır kusur olarak geçiyor zaten egzoz emisyon nundan gecemiyorsunuz ve tuvturk sistemden otomatik görüyor araç nedir eğer üst model toyota  ise katalizör yokluğu çekişi ve yakıtı etkiler çünkü ecu katalizör ün ordaki müşüŕden bilgi alıyor ve çalışmayı düzenliyor yokluğunda arıza lambası yanmasın diye şar dinamasunun orda birşeyler yapıyorlardı
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 01, 2018, 15:28:26 »
Yanlış bir bilgi mevcut. Katalizör iptal üst devirlerdeki hareketi arttırır araba canlı olur özellikle 3750 4000 sonrası alt devirlerde tork düşeceği için size öyle gelir ama aslında aracınızın beygir kısmı birazda olsa orjinalinden şu anda yüksek aynı zamanda da tork kısmı düşük :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 01, 2018, 16:22:19 »
Yanlış bir bilgi mevcut. Katalizör iptal üst devirlerdeki hareketi arttırır araba canlı olur özellikle 3750 4000 sonrası alt devirlerde tork düşeceği için size öyle gelir ama aslında aracınızın beygir kısmı birazda olsa orjinalinden şu anda yüksek aynı zamanda da tork kısmı düşük :)
Ercüment bey katalizör olmayışı aracın beygirini artırıyor olsaydı fabrikadaki mühendisler niye taksınki o zaman bunu eksozcularin uydurduğu şehir efsanesinden ibaret sadece kendinizde yazmışsınız tork düşüyor diye torkun düsmesinin sebebi sistem doğru okumuyor sonucundada cekis dusuyor araç ecu su egzoz müşüründen çıkan gaz miktarını ölçer ona göre motora yakıt verir ve gerektiğinde rampa aşağı inerken ayağınızı gazdan çektiğinizde belirli devrin üzerinde ise cut of diye adlandırılan sistemi devreye alır çıkarır yani katalizör yoksa sistem düzensiz çalışır katalizör olmayışı normalde arıza lambası yakar ama onunda yolunu bulmuşlar onuda iptal ediyorlar tabi araç nedir kaç modeldir onuda bilmiyoruz konuyu açan yorum yapmıyor herşeyden önemlisi doğaya salınan gazın az salinmasina sebeb oluyor doğayı daha az kirletiyor
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Duzceliyiz
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 01, 2018, 16:48:51 »
99 avensis sol sanırım aracı ustaya göstermeden aldım bana salladılar.ariza lambası yanmıyor adamı aradım ya gazlı olduğu için devamlı yanıyordu iptal ettirdim dedi .Katalizatör bilmiyordum diyor. Aracın çekişi düşük firlqmiyir 2.0 motor mauyeneden geçmedi yeni sisteme geçmeden  son gün bişekilde geçirdik.ama  seneye sıkıntı olacak şimdi ne yapicam bilmiyorum.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 01, 2018, 16:56:07
99 sol avensis katalizör biraz baktım müşir sensor felan yazıyor.bayağı bi teferruati var birisi 1500 tl dedi ama çok da pahalı şuan acil gerekmesede ilerde gerekecek yakıtta 40 kuruş gibi yakıyor bunuda etkiler mi aracı sakin kullanan biriyim 100 u nadir geçerim.adamlar nasılda iteledi vayvarkadas canım sıkıldı şimdi durduk yere masraf acab çok pahalimidir
Ama 2004 corolla aldik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 01, 2018, 16:56:24 »
Toyota da lpg den dolayı arıza lambası yanmaz kolay kolay biliyordur katalizör olmayışı lpg yi bahane ediyor araca uygun katalizör bulmaya çalışın biraz pahalı bidahaki muayeneye kadar halledin yoksa muayeneden geçmez şimdiden yavaş yavaş ödersiniz

Mesaj Birleştirildi: Nisan 01, 2018, 17:00:32
40 kuruş uzun yol mu şehir içimi trafik nasıl çok sıkışık mı bunlar önemli benim aracında 2.0 motor uzun yolda 3000 devir bandında 23 kuruş yakıyor tabi şehir içi değişir
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Duzceliyiz
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Nisan 01, 2018, 17:03:34 »
Şehir ici yakıyor biraz bak tim ama   ''TOYOTA COROLLA VERSO / AURIS / AVENSIS / RAV4 PARTİKÜL FİLTRESİ 2.2 2005 > …'' 5721.14 tl yaziyor 2005 üstü mu altı mi demek 5721 tl bi katalizör çok paraymis yahu

Mesaj Birleştirildi: Nisan 01, 2018, 17:05:58
Oksijen sensoru  için sahibinden de 387 tl yazıyor acaba bi katalizör bütün olması lazım
Ama 2004 corolla aldik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 01, 2018, 17:20:30 »
Şaban bey çok farklı bi üründen bahsediyorsunuz partikul filitre si farklı katalizör farklı bişey partikul motor içinde katalizör egzos üzerinde dıştan baktığımızda susturucu kazanına benzer manifolttan sonra eksozun teke düştüğü yerde olur onun sensorude oksijen değil ismi sensör muhtemelen üzerinde duruyor dur o katalizorden bağımsız oluyor
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Duzceliyiz
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 01, 2018, 21:58:29 »
Doğrudur ümit bey ben katalizör diye nette arayınca o çıktı nasıl bir şey olduğunu da bilmiyorum bakalım müsait bi hafta da sanayide dolaşıp riyat ar astirmasina giderim duruma gore burdan yazarim.
Ama 2004 corolla aldik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 01, 2018, 22:02:19 »
Egzoz culara gidin ben bi egzozcu arkadaşla görüştüm aracı görmek lazım dedi 650 başlıyor değişiyor dedi İNŞAALLAH uygun bir fiyata çözersiniz
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Duzceliyiz
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Nisan 10, 2018, 20:35:17 »
C.tesi ayni araçtan bacanagm da var  akislerde titreme var diye bi usta methetmisler oraya götüremez gitmişken soracam teşekkür ederim
Ama 2004 corolla aldik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 22, 2018, 21:48:55 »
Ercüment bey katalizör olmayışı aracın beygirini artırıyor olsaydı fabrikadaki mühendisler niye taksınki o zaman bunu eksozcularin uydurduğu şehir efsanesinden ibaret sadece kendinizde yazmışsınız tork düşüyor diye torkun düsmesinin sebebi sistem doğru okumuyor sonucundada cekis dusuyor araç ecu su egzoz müşüründen çıkan gaz miktarını ölçer ona göre motora yakıt verir ve gerektiğinde rampa aşağı inerken ayağınızı gazdan çektiğinizde belirli devrin üzerinde ise cut of diye adlandırılan sistemi devreye alır çıkarır yani katalizör yoksa sistem düzensiz çalışır katalizör olmayışı normalde arıza lambası yakar ama onunda yolunu bulmuşlar onuda iptal ediyorlar tabi araç nedir kaç modeldir onuda bilmiyoruz konuyu açan yorum yapmıyor herşeyden önemlisi doğaya salınan gazın az salinmasina sebeb oluyor doğayı daha az kirletiyor

Egzozcuların uydurduğu bir durum değil malesef. Üreticiler fazla salınım yapan aracı satamıyor ülkeler sınırdan içeriye sokmuyor o yüzden bunları yapmak zorundalar. Şöyle düşünün çapı küçük bir pipetle mi yoksa çapı daha büyük olan bir pipetle mi tüm ciğerlerinizdeki havayı kolay boşaltırsınız ? Dediğim şey şu üst devirlerde katalizörün olmaması redline noktasına ulaşmanızı kolaylaştırır çünkü içeride sıkışan bir hava yok ürettiğini direk atıyorsunuz. Aracımın orjinalinde egsoz borusu çapı 42mm 1 orta susturucu 1 katalizör mevcut şu anda benim aracımda 51 mm egsoz borusu katalizör ve orta susturucu iptali mevcut ne hikmetse cut off sisteminde herhangi bir bozulma durumu yok yakıtıda litre bazında gayet makul. Eskişehir bursa arası full bagaj 3 kişi 100-110 arasında 4.2 litre yaktı bu durumda herhangi bir sorun varmış  gibi gözükmüyor. Performans kısmında da gayet net bir şekilde hızlanma mevcut orjinal haliyle ve bu işlemler yapıldıktan sonra aynı araçla denemelerimiz sonucunda 1.5 2 boy arasında hızlanma mevcut. Saygılarımla.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)