0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aracımı geçen sene adlim şimdiye kadar 2900 km anca gitmisimdir.12. Ayda muayene yatırmıştım.muayeneden zor gecmisti.araç çekişi düşük geldiği için ustaya firsatim olmadı göstermeye.dun gittim katalizorden olabilir.tıkanmıştır egzoscu baksın dendi.egzoscuya gittim önden gaza basıp elini ekzosa deydirdi üflemesi güzl dedi fakat alta baktı.aman allahim katalizatör hic yok sökmüşler.muayeneden bundan dolayı zor gecmemistir dedi.muayeneden bise skil de gecirdik ama seneye nasıl gecicez bu pahali midir nasıl geciririm muayeneden çıkma nasıl olur
Yanlış bir bilgi mevcut. Katalizör iptal üst devirlerdeki hareketi arttırır araba canlı olur özellikle 3750 4000 sonrası alt devirlerde tork düşeceği için size öyle gelir ama aslında aracınızın beygir kısmı birazda olsa orjinalinden şu anda yüksek aynı zamanda da tork kısmı düşük
Ercüment bey katalizör olmayışı aracın beygirini artırıyor olsaydı fabrikadaki mühendisler niye taksınki o zaman bunu eksozcularin uydurduğu şehir efsanesinden ibaret sadece kendinizde yazmışsınız tork düşüyor diye torkun düsmesinin sebebi sistem doğru okumuyor sonucundada cekis dusuyor araç ecu su egzoz müşüründen çıkan gaz miktarını ölçer ona göre motora yakıt verir ve gerektiğinde rampa aşağı inerken ayağınızı gazdan çektiğinizde belirli devrin üzerinde ise cut of diye adlandırılan sistemi devreye alır çıkarır yani katalizör yoksa sistem düzensiz çalışır katalizör olmayışı normalde arıza lambası yakar ama onunda yolunu bulmuşlar onuda iptal ediyorlar tabi araç nedir kaç modeldir onuda bilmiyoruz konuyu açan yorum yapmıyor herşeyden önemlisi doğaya salınan gazın az salinmasina sebeb oluyor doğayı daha az kirletiyor