0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
profilinizde bulunduğunuz kent yazmıyor,allah aşkına orada başka ustamı yok?,yağdan önce bu ustayı değiştirin,yarı cahillerle iş olmaz,bir an önce oradan uzaklaşın.
İyı aksamlar Göktuğ bey, ben geçen yıl tam bu zamanlar ufuk sönmez beyin iki tercihinden biri Ayberk otoya tavsiye üzerine gittim,baskı balata,fren balatalari diğer bakimları yaptırdım, izlenimim olumlu yönde oldu, hamit usta oldukça tecrübeli ve iyi niyetli, müşterlerde enaz 6-7yıllık,ben sahsen bundan sonra buraya gideceğim, gitmeden önce arayıp fiyat sorabilirsiniz ben öyle yapmıştım.
Evet ustalar sıkıntılı daha doğrusu usta diyecek kimse kalmadı yetişmiyor işin ehli zaman daha fazla kazanma dönemi olduğu için ve vicdan cüzdana kaldırıldığı için malesef üzülerek söylemek gerekirse usta yerine sök takçı oldular sorunu çözemeyince deneme yanılma yoluna gider oldular benim arabada olduğu gibi aks vurması var lale ve içi bozulmuş diyerek değiştirmesi ve sonuç aynı benim teşhisim doğru çıktı arka kulak ve şanzıman kulağının bozulması vurma yapıyor tabiki usta yine bahane buldu bunlar değişmezse anlamazdik senin aks larda zaten boşluk vardı gibi
inanın bu konuda tek sıkıntılı siz değilsiniz.Eskişehirdeyim arabadan bir ses gelecek yada arıza yapacak diye ödüm kopuyor.Ya insan müşteriyi dinlemezmi arkadaş.İlla kendi dediklerini yapmaya çalışıyorlar birde olmayınca yok şurasıda arızalı yok bu yaştaki arabada olur deyip sıyrılıyorlar.Bıktım sanayiden.Yağ değişimi bile dediğiniz gibi sıkıntı.Herşeyini alıyorum yine naz yapıyorlar.Yok ki kardeşim kanalımız liftimiz kendimiz yapalım en azından basit şeyleri(mesela yağ değişimi...vb)
Serzenişinizde çok haklısınız, maalesef bazı ustalar dediğiniz gibi. Şayet elinizden küçük tamirler, yağ değişimi gibi operasyonlar geliyorsa kanala ve lifte gerek yok aslında. Bu konuda becerikli bir arkadaşım da aynı dertten sıkıntılı olunca kendisine sehpa aldı aracını kaldırıp bu tür küçük bakımları yapmaya başladı. Aslında benim de niyetim var. Wert marka 3 ve 4 ayaklı sehpalar var, hem de ucuz çift olarak satıyorlar fiyatı da 154 lira. ekte linkini paylaşıyorum belki işinizi görür. Saygılarımla.https://www.hepsiburada.com/wert-2630-4-ayakli-sehpa-3-ton-cift-satilir-p-HRDNW2630?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.nelk.6822.yapi-market-pla-nc&gclid=Cj0KCQjw-uzVBRDkARIsALkZAdnOR7zfxDJm6dN-_l0rX3n8ccBIs_rnTcABUJBkqNnouxkkkXRayp4aAsaxEALw_wcB
Göktuğ bey bende ustalardan yana sıkıntılar yaşadım bakımlarımı kendim yapıyorum ilk olarak arka fren balataları için gittim ustaya aracı life kaldırdı çırağa bunları sök diyor kayboluyor yarım saat yok vs geliyor şunları şöyle yap deyip bi daha kayboluyor yani çırağın yaptığına güvenmek zorundayız iş güvenliği sıfır. benim araç öndeki lifte idi arkama başka bir araç geldi o aracın işi uzun diye benim aracı arkadaki aracın altından geçirdiler tepem attı bende bir daha sanayinin yolunu unuttum gitmiyorum. Yaptığım bakımlar:Motor yağ ve filtre değişimiŞanzıman yağ değişimiBuji değişimiV kayışıön ve arka disk balata değişimiiç tavan döşeme değişimiLPG filtre değişimiKısa far değişimiFren Hidrolik yağ aklıma gelenler bunlar....