Gönderen Konu: Usta seçimi  (Okunma sayısı 1429 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 158
  • Model Yılı: '99
  • 26 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Usta seçimi
« : Mart 27, 2018, 17:15:45 »
Arkadaslar öncelikle sorunumdan bahsedeyım ustalar istedigim şeyi yapmıyorlar dogru olanı degıl de bildiklerini yapıyolar.Kendi ustamdan bahsedeyim aracıma uygun olan yag 5w30 illa 10w40 koycam dıye tuttturuyor gidiyorum kendım alıyorumzorla elındekı yagın araca uygun oldugunu bastırıyor neymıs bu yag ona gore luks mus gerekırse 2 kere yag bakımı yaparmısım o fıyata 5w40 koydum kendım aldım gelmıs bu seferde  fiatın selena yag varmıs elınde 10w40 o yagdan koyarsak aynı fıyata 2 yag bakmı yaparmısız ondan alıcakmsım yani
baskı balata degıstırıcem aisin alıcam dıyorum tutturdu valeo orjınalı bunun dıye zorla valeo taktı sorumluluk kabul etmem dıyor aisin takarsam
arabadan ses gelıyor dıyorum normal bu aystakı arabaya dıyor amartısorlerı yenı tamır ettırdım bak suna dıyorum bakmıyor
AYBERK TOYOTA nasıldır oraya gıtsem işçilik pahalımıdır ?
Corolla 1.3 terra 99- Seat Leon 1.4tsı 2013

Toyota Club Türkiye

Usta seçimi
« : Mart 27, 2018, 17:15:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1350 kere teşekkür edildi
Ynt: Usta seçimi
« Yanıtla #1 : Mart 27, 2018, 18:05:35 »
profilinizde bulunduğunuz kent yazmıyor,allah aşkına orada başka ustamı yok?,yağdan önce bu ustayı değiştirin,yarı cahillerle iş olmaz,bir an önce oradan uzaklaşın.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 26 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 27, 2018, 18:59:52 »
profilinizde bulunduğunuz kent yazmıyor,allah aşkına orada başka ustamı yok?,yağdan önce bu ustayı değiştirin,yarı cahillerle iş olmaz,bir an önce oradan uzaklaşın.
Hocam demetevlerdeyim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Efsane Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 78000
  • Model Yılı: '09
  • 24 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 27, 2018, 19:20:55 »
İyı aksamlar Göktuğ bey, ben geçen yıl tam bu zamanlar ufuk sönmez beyin iki tercihinden biri Ayberk otoya tavsiye üzerine gittim,baskı balata,fren balatalari diğer bakimları yaptırdım, izlenimim olumlu yönde oldu, hamit usta oldukça tecrübeli ve iyi niyetli, müşterlerde enaz 6-7yıllık,ben  sahsen bundan sonra buraya gideceğim, gitmeden önce arayıp fiyat sorabilirsiniz ben öyle yapmıştım.
Verso 2009 Elagant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 26 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 27, 2018, 19:37:24 »
İyı aksamlar Göktuğ bey, ben geçen yıl tam bu zamanlar ufuk sönmez beyin iki tercihinden biri Ayberk otoya tavsiye üzerine gittim,baskı balata,fren balatalari diğer bakimları yaptırdım, izlenimim olumlu yönde oldu, hamit usta oldukça tecrübeli ve iyi niyetli, müşterlerde enaz 6-7yıllık,ben  sahsen bundan sonra buraya gideceğim, gitmeden önce arayıp fiyat sorabilirsiniz ben öyle yapmıştım.
Veysel bey bu saatten sonra gercek bı toyota ustasına gıdıcem Hamit ustada öyle galiba musaıt oldugum zaman aracımı oraya goturecegım bılgıler ıcın tesekkurler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Efsane Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 78000
  • Model Yılı: '09
  • 24 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 27, 2018, 19:44:05 »
Önemli değil Göktuğ bey, kazasız keyifli sürüşler dilerim.
Verso 2009 Elagant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 138000
  • Model Yılı: '10
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 28, 2018, 15:56:44 »
inanın bu konuda tek sıkıntılı siz değilsiniz.Eskişehirdeyim arabadan bir ses gelecek yada arıza yapacak diye ödüm kopuyor.Ya insan müşteriyi dinlemezmi arkadaş.İlla kendi dediklerini yapmaya çalışıyorlar birde olmayınca yok şurasıda arızalı yok bu yaştaki arabada olur deyip sıyrılıyorlar.Bıktım sanayiden.Yağ değişimi bile dediğiniz gibi sıkıntı.Herşeyini alıyorum yine naz yapıyorlar.Yok ki kardeşim kanalımız liftimiz kendimiz yapalım en azından basit şeyleri(mesela yağ değişimi...vb)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 28, 2018, 16:17:06 »
Evet ustalar sıkıntılı daha doğrusu usta diyecek kimse kalmadı yetişmiyor işin ehli zaman daha fazla kazanma dönemi olduğu için ve vicdan cüzdana kaldırıldığı için malesef üzülerek söylemek gerekirse usta yerine sök takçı oldular sorunu çözemeyince deneme yanılma yoluna gider oldular benim arabada olduğu gibi aks vurması var lale ve içi bozulmuş diyerek değiştirmesi ve sonuç aynı benim teşhisim doğru çıktı arka kulak ve şanzıman kulağının bozulması vurma yapıyor tabiki usta yine bahane buldu bunlar değişmezse anlamazdik senin aks larda zaten boşluk vardı gibi
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 26 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 28, 2018, 16:35:35 »
Evet ustalar sıkıntılı daha doğrusu usta diyecek kimse kalmadı yetişmiyor işin ehli zaman daha fazla kazanma dönemi olduğu için ve vicdan cüzdana kaldırıldığı için malesef üzülerek söylemek gerekirse usta yerine sök takçı oldular sorunu çözemeyince deneme yanılma yoluna gider oldular benim arabada olduğu gibi aks vurması var lale ve içi bozulmuş diyerek değiştirmesi ve sonuç aynı benim teşhisim doğru çıktı arka kulak ve şanzıman kulağının bozulması vurma yapıyor tabiki usta yine bahane buldu bunlar değişmezse anlamazdik senin aks larda zaten boşluk vardı gibi
inanın bu konuda tek sıkıntılı siz değilsiniz.Eskişehirdeyim arabadan bir ses gelecek yada arıza yapacak diye ödüm kopuyor.Ya insan müşteriyi dinlemezmi arkadaş.İlla kendi dediklerini yapmaya çalışıyorlar birde olmayınca yok şurasıda arızalı yok bu yaştaki arabada olur deyip sıyrılıyorlar.Bıktım sanayiden.Yağ değişimi bile dediğiniz gibi sıkıntı.Herşeyini alıyorum yine naz yapıyorlar.Yok ki kardeşim kanalımız liftimiz kendimiz yapalım en azından basit şeyleri(mesela yağ değişimi...vb)
adama dıyorumkı 14 ay oldu benzın fıltresı degısmedi her seferınde soyluyorum bogaz kelebegınıde temızle yok dıyor bırsey olmaz baska bır yere gıtsem ıyıce kazık yıyecegım lift olsa  yemınle dedıgın gıbı ben yapacagım.
Bendede ses var eski raba olur dıyor ayagını gazdan cekınce sırkelenme var dıyorum bırsey yok dıyor benmı takıntılıyım acaba dıye dusunduruyorlar 5w40 yag koyuyorum her defasında sakaya vuruyorlar ısı anlamadım gıttı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 68000
  • Model Yılı: '12
  • 33 kere teşekkür etti
  • 79 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 29, 2018, 02:16:21 »
Serzenişinizde çok haklısınız, maalesef bazı ustalar dediğiniz gibi. Şayet elinizden küçük tamirler, yağ değişimi gibi operasyonlar geliyorsa kanala ve lifte gerek yok aslında. Bu konuda becerikli bir arkadaşım da aynı dertten sıkıntılı olunca kendisine sehpa aldı aracını kaldırıp bu tür küçük bakımları yapmaya başladı. Aslında benim de niyetim var. Wert marka 3 ve 4 ayaklı sehpalar var, hem de ucuz çift olarak satıyorlar fiyatı da 154 lira. ekte linkini paylaşıyorum belki işinizi görür. Saygılarımla.

https://www.hepsiburada.com/wert-2630-4-ayakli-sehpa-3-ton-cift-satilir-p-HRDNW2630?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.nelk.6822.yapi-market-pla-nc&gclid=Cj0KCQjw-uzVBRDkARIsALkZAdnOR7zfxDJm6dN-_l0rX3n8ccBIs_rnTcABUJBkqNnouxkkkXRayp4aAsaxEALw_wcB
Bir kere yanlış trene bindiyseniz; koridordan ters tarafa yürümenin hiç bir faydası yoktur.
 Friedrich Nietzche

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 26 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 29, 2018, 09:03:36 »
Serzenişinizde çok haklısınız, maalesef bazı ustalar dediğiniz gibi. Şayet elinizden küçük tamirler, yağ değişimi gibi operasyonlar geliyorsa kanala ve lifte gerek yok aslında. Bu konuda becerikli bir arkadaşım da aynı dertten sıkıntılı olunca kendisine sehpa aldı aracını kaldırıp bu tür küçük bakımları yapmaya başladı. Aslında benim de niyetim var. Wert marka 3 ve 4 ayaklı sehpalar var, hem de ucuz çift olarak satıyorlar fiyatı da 154 lira. ekte linkini paylaşıyorum belki işinizi görür. Saygılarımla.

https://www.hepsiburada.com/wert-2630-4-ayakli-sehpa-3-ton-cift-satilir-p-HRDNW2630?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.nelk.6822.yapi-market-pla-nc&gclid=Cj0KCQjw-uzVBRDkARIsALkZAdnOR7zfxDJm6dN-_l0rX3n8ccBIs_rnTcABUJBkqNnouxkkkXRayp4aAsaxEALw_wcB
teşekkür ederim üstad sehpayı aldım diyelim peki bu yag fıltrelerını cıkartıp takarken hangı aparatı kullanmamız lazım aslında kendım yapabılırım askerde kayışla cıkartıyorduk bmc lerin yag fıltrelerını.
Bi yere kadar kendimiz halledebiliriz ornek verdıgınız  yag bakımını gibi  diger sorunlarımızı halletmemızı ıcın adam gıbı bı usta lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota candır gerisi heyecandır.
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '12
  • 52 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 29, 2018, 09:27:59 »
Göktuğ bey bende ustalardan yana sıkıntılar yaşadım bakımlarımı kendim yapıyorum ilk olarak arka fren balataları için gittim ustaya aracı life kaldırdı çırağa bunları sök diyor kayboluyor yarım saat yok vs geliyor şunları şöyle yap deyip bi daha kayboluyor yani çırağın yaptığına güvenmek zorundayız iş güvenliği sıfır. benim araç öndeki lifte idi arkama başka bir araç geldi o aracın işi uzun diye benim aracı arkadaki aracın altından geçirdiler tepem attı bende bir daha sanayinin yolunu unuttum gitmiyorum.

Yaptığım bakımlar:
Motor yağ ve filtre değişimi
Şanzıman yağ değişimi
Buji değişimi
V kayışı
ön ve arka disk balata değişimi
iç tavan döşeme değişimi
LPG filtre değişimi
Kısa far değişimi
Fren Hidrolik yağ
aklıma gelenler bunlar....
Avensis Elegant Extra 1.6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 26 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 29, 2018, 09:47:27 »
Göktuğ bey bende ustalardan yana sıkıntılar yaşadım bakımlarımı kendim yapıyorum ilk olarak arka fren balataları için gittim ustaya aracı life kaldırdı çırağa bunları sök diyor kayboluyor yarım saat yok vs geliyor şunları şöyle yap deyip bi daha kayboluyor yani çırağın yaptığına güvenmek zorundayız iş güvenliği sıfır. benim araç öndeki lifte idi arkama başka bir araç geldi o aracın işi uzun diye benim aracı arkadaki aracın altından geçirdiler tepem attı bende bir daha sanayinin yolunu unuttum gitmiyorum.

Yaptığım bakımlar:
Motor yağ ve filtre değişimi
Şanzıman yağ değişimi
Buji değişimi
V kayışı
ön ve arka disk balata değişimi
iç tavan döşeme değişimi
LPG filtre değişimi
Kısa far değişimi
Fren Hidrolik yağ
aklıma gelenler bunlar....
Musa Bey meslek olarak yapabılecek sevıyedeymıssınız cunku ustalar tam anlamıyla yapmıyorlar sizin adınıza sevindim siz biraz aşmışsınız fren hidrolık aygı degsıtıkden sonra havasının falan alınması lazım dıye bılıyorum iyi cesaret etmissiniz tebrik ederim