Gönderen Konu: Z rot ne işe yarar  (Okunma sayısı 20056 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Z rot ne işe yarar
« : Mart 07, 2009, 19:19:17 »
selam  millet,
aracımın ön z rotu kopmuş, ustadan aldığım bilgiye göre z rot virajlarda işe yarıyormuş, z rotun bağlı olduğu yerleri ve gelecek kuvvetleride hesaba katınca bu parçanın amortisörün yükünü bir miktar aldığını düşünüyorum, (viraj denge çubuğu ve salıncağa bağlı)

mesela bir viraja girilince sağ tekere çok yük geldiğinde z rot bağlı olduğu viraj denge çubuğu sayesinde bunun bir kısmını sol tekere de iletiyor sanırım. doğrumudur????

Toyota Club Türkiye

Z rot ne işe yarar
« : Mart 07, 2009, 19:19:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: Z rot ne işe yarar
« Yanıtla #1 : Mart 07, 2009, 22:34:04 »
 Selam,
Hasan bey piyasada Z rotu denilen askı rotları viraj demirini amortisörlere bağlar. Görevi de sizin bahsettiğinize benzer bi iş. Araç viraja girdiğinde viraj demirinin burulmasını ters yönde amortisöre ileterek viraj dışında kalan tekerleğin yere daha sağlam basmasını sağlamaktır.

Not: Viraj demiri olmayan araçlarda askı rotu süspansiyon salıncağı ile amortisörü birbirine bağlar.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 160
  • Model Yılı: '05
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Z rot ne işe yarar
« Yanıtla #2 : Haziran 02, 2011, 06:57:56 »

sağ ön teker kısmından pat pat sesler geliyordu. başta az sonra yoğunlaşınca hemen baktırdım. z rot dedi. değiştirdim. ne işe yaradığını da bu konu sayesinde öğrendim.

30 tl toplam ücret ödedim. şimdilik sorun yok.

şöyle diyebilir miyiz ? viraja ne kadar sert girersek o kadar z rot'a yük biniyor ?