Gönderen Konu: Corolla çok acil kolon çapları lazım  (Okunma sayısı 2566 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Corolla çok acil kolon çapları lazım
« : Ağustos 29, 2006, 16:53:41 »
yahu  biri 96 gli sedan'ın ön ve arka kolon çaplarını söyleyebilir mi. zira internetten alım yapıcam, kolonu yerine takarken küfür edip günaha girmemek için sizden cevap bekliyorum önler 13 arkalar 17 'mi??

Toyota Club Türkiye

Corolla çok acil kolon çapları lazım
« : Ağustos 29, 2006, 16:53:41 »

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
çok acil kolon çapları lazım
« Yanıtla #1 : Ağustos 29, 2006, 17:53:33 »
söküp bakmadım aslında öyle yapmak gerekir. arkalar sorun değil ama kapılardakileri nasıl sökücem bilmiyorum. helal olsun bi tane bile vida yakalayamadım sökmek için. bu da problem oldu. cevabına çok teşekkür ederim ama emin olmak için bir iki cavap daha bekliycem. iyi günler dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #2 : Ağustos 30, 2006, 11:12:11 »
çook teşekkür ederim. bi de bi şey daha sormam gerekiyo. ben bu yeni rengarenk teyplerden hiç hoşlanmıyorum o yüzden camry gibi araçlara ait teyp ve cd changer arıyorum. bana bu konuda yardımcı olabilecek biri var mı?
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 30, 2006, 11:40:02 »
selamlar geçen gün sırf merak ve temizlik amacıyla ön kapı kolonlarını sökmüştüm fakat çapını ölçmek aklıma gelmedi fakat 13 cm olması lazım en azından 16 lık gibi durmuyordu.Bu arada 96 xei aracım.Kapıdaki kolonların üstündeki plastiği çıkarmak biraz uğraştırıo hiç vida sökmeden çıkardım ben.plastiğin arka tarafında 4 tane plastik kulp var bunlar döşemeye sıkışıp kapağı tutuyo.Kenarlardan hafifçe kıvırtıp bunları yerinden çıkarman lazım bakmak için.Örneğin soför kapısındakini sağa doğru kanırtırsan daha kolay çıkartırsın.Fakat döşemeye dikkat et alt taraf muşamba gibi olan kısım yırtılmasın.   Kolay gelsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Ağustos 30, 2006, 12:56:50 »
hepinize teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için sökebilirmiyim bilmiyorum ama en azından deniycem.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Eylül 05, 2006, 17:18:19 »
arkadaşlar servis dahil hiç kimse kolon çaplarını söyleyemedi. gerçi hiç bi oto teypci'ye uğramadım ama... bilgisi olan varsa ve beni bilgilendirirse çok sevinirim.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 05, 2006, 17:43:56 »
Ben 2000 model Corollamın kolon çaplarını Toyota mail atarak öğrenmiştim. İstersen o yolu da dene. Bana da servis bilgi vermemişti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Eylül 13, 2006, 10:15:29 »
sayın günel yılmaz ben de mail attım toyotaya 1 haftadır bekliyorum bi ses yok... bilgisi olan bi arkadaşım beni bilgilendirse ne güzel olur. önler 13cm arkalar da 16 diye öğrendim, ama 16,5 veya 17'likler olur mu bilmiyorum...
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 13, 2006, 10:20:09 »
Sökmek cok basit.
Kapagi saga veya sola ittirerek tirnaklari cikartabiliyorsun.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 13, 2006, 10:57:26 »
Alıntı yapılan: selim kara
sayın günal yılmaz ben de mail attım toyotaya 1 haftadır bekliyorum bi ses yok... bilgisi olan bi arkadaşım beni bilgilendirse ne güzel olur. önler 13cm arkalar da 16 diye öğrendim, ama 16,5 veya 17'likler olur mu bilmiyorum...
[/quote]

Öncelikle günel değil GünAl.

Montajcılar 13 lük kolon yerlerine (camlar ve arkadaki boşluk müsade ediyorsa) ahşap kasnaklar ile daha büyük çaplı hoparlör yerleştirebiliyorlar.