Gönderen Konu: SİZCE İLK YERLİ ARACIMIZIN İSMİ NE OLMALIDIR?  (Okunma sayısı 1552 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
SİZCE İLK YERLİ ARACIMIZIN İSMİ NE OLMALIDIR?
« : Mart 25, 2018, 13:23:44 »
 inşallah gelecek yıl piyasaya sürülmesi beklenen ilk yerli hibrit aracımızın ismi sizce ne olmalıdır?  benim önerilerim: Göktürk, Hilal, Yıldırım, Anadolu, Tuna, Türkay, Selçuk...

Toyota Club Türkiye

SİZCE İLK YERLİ ARACIMIZIN İSMİ NE OLMALIDIR?
« : Mart 25, 2018, 13:23:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '16
  • 6 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
Ynt: SİZCE İLK YERLİ ARACIMIZIN İSMİ NE OLMALIDIR?
« Yanıtla #1 : Mart 25, 2018, 14:08:40 »
Kağan, Bozok, Kül Tigin..olabilir. :saygi:

Mesaj Birleştirildi: Mart 25, 2018, 14:10:26
Kürşat olursa Çin'e beleş yollariz :rofl:
"Eski Türkçede Kür “ok” ve Şad ise bir bölgeyi yönetmek için gönderilen kimse demektir. "
http://www.tarihiolaylar.com/tarihi-olaylar/kursat-ve-40-cerisi-1386

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1350 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 25, 2018, 14:23:25 »
her milleti tarif eden hayvan figürleri vardır,(fransız horoz,rus ayı,amerikalı kartal vb gibi),milli isim, orta asya yı anlatan ve ilk bakışta bizi çağrıştıran ,tamamen öztürkçe sözcük olmalı,türkçe bildiğimiz bazı kelimeler bile kökenini başka dillerden alıyor.hayvan şekli kullanılacaksa en başta bizi anlatan bozkurt veya orta asyadan bizimle anadoluya gelen kurt soyundan köken alan anadolu çoban köpeği( kangal,akbaş) şekli amblem olarak kullanılmalı.rolls-royce ,jaguar da da hayvan şekilleri kullanıyor.önerim motor kaputu üzerine güçlü bakışlı hayvan heykeli,isim olarak  turan olmalı,ihraç edilirken ( tourane) yazarsak yabancılar anlayacaktır.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • adapazarı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '19
  • 66 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 25, 2018, 14:30:56 »
Bence bozkurt olabilir
Çıkarım seninle her yola 🚕🚗

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • Model Yılı: '17
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 25, 2018, 15:56:48 »
Bozkurt yada akbaş olsun. Yakışır yerli ve miili aracımıza.
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 25, 2018, 17:49:40 »
Gelecek yıl piyasaya sürülecek bir aracımız yok. 2019 da prototip çıkartılacak. Daha ortada fabrika yok. Prototipten sonra bile en az 1 2 yıl üretim çalışmaları olur. En erken 2022'de piyasada olabilir.

İsim olarak bizi çağrıştıran ancak gireceğimiz pazarlarda da tepki çekmeyecek ilgi uyandıracak isim olmalı.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/yerli-otomobilin-yatirim-bedeli-3-milyar-dolar-40783406

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 25, 2018, 18:28:18 »
Atilla olsun. Avrupa iyi tanır.
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mart 25, 2018, 19:33:45 »
tolunay, altay, altan, balamir hakan, tuğra, tuğrul,

Mesaj Birleştirildi: Mart 25, 2018, 19:43:02
korkut, olcay, orçun, ötüken, tuğrul, soysal, gökdeniz, yıldıray...

Mesaj Birleştirildi: Mart 25, 2018, 19:44:20
ve de... kutay :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 10000
  • 6 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 25, 2018, 19:59:50 »
Teoman, Mete, Ata, Uygur, Orhun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • metinnitem1
  • Kilometre: 31000
  • Model Yılı: '15
  • 51 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 25, 2018, 20:38:24 »
Doğmamış çocuğa don biçmek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 25, 2018, 23:29:56 »
bu iş en erken 2023 e anca olur :) oda olursa , inşallah daha erken olur orası ayrı.
ancak benim anlamadığım, neden opel satılırken türkiye almadı , hazır elinde araç olurdu zamanla değiştirdin ,  avrupadaki fabrikanın benzerini türkeyede de açardın böylece iş yürürdü.
düşünemediğimiz bir şey var dır ki böyle yapmamışlar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 26, 2018, 06:40:38 »
15 temmuz olsun 

Mesaj Birleştirildi: Mart 26, 2018, 06:44:53
bu iş en erken 2023 e anca olur :) oda olursa , inşallah daha erken olur orası ayrı.
ancak benim anlamadığım, neden opel satılırken türkiye almadı , hazır elinde araç olurdu zamanla değiştirdin ,  avrupadaki fabrikanın benzerini türkeyede de açardın böylece iş yürürdü.
düşünemediğimiz bir şey var dır ki böyle yapmamışlar :)

opel satildi jaguar satildi saab satildi range satildi. hemde bizim yaptigimiz 1 kopru parasina fabrika sattilar. fakirligi ile unlu hintdistan kadar olamadik. sorsan memlekette o kadar is adami var bi tane delikanli cikmadi yada birkac tanesi bir araya gelemedi. bizim dusunemedigimiz sey  nasil olsa devlet suya sabuna dokunmadan ithal edilen aractan 2 kati vergi aliyor niye uretsin ki ? yada is adamlari parayi faize dolara yatirip kazanmak varken niye elini tasin altina soksun ki?
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 26, 2018, 10:30:58 »
Bende aynı şekilde düşünüyorum birsürü otomobil firması satılıyor 0dan otomobil üretmek çok maliyetli bir iş saabı satın almış olsak mesela markanın yıllarca biriktirmiş olduğu tecrübeyide kendimize aktarmış olucaktık aynı şekilde kendilerine ait patantlerini vs vs ama üretmediği otomobil için üreticisinden çok kar yapan bi devlet varken ne desem boş yerli otomobilede inanmıyorum her seçim öncesi söylenen gerçek ilerlemenin ne olduğunu bile bilmediğimiz göz boyama projesi sadece
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mart 26, 2018, 18:22:02 »
EFE müthiş olur. beynelmilel marka ismi olarak akıllara kazınır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 26, 2018, 18:57:34 »
isim düşünüyor olmamız güzel, kendi aracımızı üretecek olamamız heyecan verici. Lakin arkadaşlarım da dediği gibi maalesef sadece "siyasi malzeme" söz konusu şimdilik.
Fikrimi söylecek olursam umarım "İMZA" yapmazlar  :kötü:
Bende Türk isimlerinden yanayım. Turan, Kangal.. Münasiptir.
Dikkatli yolculuklar..
Rabbim kaza bela vermesin..

Corolla 2006 HB Terra D4D (12.2016 - 06.2018)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • adapazarı
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '19
  • 66 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 26, 2018, 19:16:14 »
Bence artık bu iş ciddi üretilecek artık Türkiye'de rafa kalkan projeler dondurulan üretimler yok.arkadaşlar her alanda şahlanan bir ülke olacaz Allah nasip ederse ben inanıyorum tüm olumsuzluklara rahmen  iyi yerlere gelecez Allah'ın izniyle
Çıkarım seninle her yola 🚕🚗

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 99000
  • 1410 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 26, 2018, 21:16:42 »
Değerli arkadaşlar,
Anladığım kadarı ile tersine mühendislik yapıyoruz ürün çıkmadan isim konuşuyoruz.Öncelikle araç özellikleri net değil hatta hiç belli değil sadece bir kaç kriter var oda konuşulan net bir şey yok ortada daha.
Ürün üretmek o kadar kolay  değil heleki teknoloji işin içine girince,tabii birde bunun diğer markalarla olan rekabeti düşünüldüğünde.
Öncelikle eğitim sistemimizi düzeltmedikçe mühendis değilde diplomasında mühendis yazan gençler yetiştirmekle iş olmuyor maalesef.
Şahsen konuyu seçim yatırımı olarak görüyorum,aynen uçak vs üretmemiz gibi,ama tabiki gönlüm sizlerle ümidimi yitirmiyorum bir gün mutlaka bunlar ülkemizdede olacaktır.Ancak kısa sürede olması maalesef pek mümkünü-kabil değil.
Öncelikle ülkemizde AR-Ge denilen şeyim gereksiz masraf olarak görülmesinin önüne geçilmesi ve kopya ürün üretiminden vazgeçilmesi gerekiyor buda iyi eğitimle oluyor.Eğitm sadece üniversitede değil ilk okuldan başlayarak güçlendirilmeli.Birçoğunuz bilhassa bizim yaşlarda olanların çoğu kez şu an orta öğretimde okunan bilgileri zamanında ilk okulda okuduklarınızı hatırlayın.
Dahada ötesi yakın tarihte orta öğretim çocuklarımızın yaptıkları projelerin ülkemizdeki yarışmalara kabul görmeyip yurt dışında birincilikler aldıkları aşikar,bunun doğal sonucuda maalesef beyin göçü.
Yazdıklarım bazı arkadaşları kızdırabilir ama inanın sonuna kadar yerli ve milliyim, ama gerçekleride görmek gerek.Umarım ben haksız çıkarım.
Yazı biraz uzun oldu özür dilerim.
Selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 27, 2018, 07:00:47 »
Değerli arkadaşlar,
Anladığım kadarı ile tersine mühendislik yapıyoruz ürün çıkmadan isim konuşuyoruz.Öncelikle araç özellikleri net değil hatta hiç belli değil sadece bir kaç kriter var oda konuşulan net bir şey yok ortada daha.
Ürün üretmek o kadar kolay  değil heleki teknoloji işin içine girince,tabii birde bunun diğer markalarla olan rekabeti düşünüldüğünde.
Öncelikle eğitim sistemimizi düzeltmedikçe mühendis değilde diplomasında mühendis yazan gençler yetiştirmekle iş olmuyor maalesef.
Şahsen konuyu seçim yatırımı olarak görüyorum,aynen uçak vs üretmemiz gibi,ama tabiki gönlüm sizlerle ümidimi yitirmiyorum bir gün mutlaka bunlar ülkemizdede olacaktır.Ancak kısa sürede olması maalesef pek mümkünü-kabil değil.
Öncelikle ülkemizde AR-Ge denilen şeyim gereksiz masraf olarak görülmesinin önüne geçilmesi ve kopya ürün üretiminden vazgeçilmesi gerekiyor buda iyi eğitimle oluyor.Eğitm sadece üniversitede değil ilk okuldan başlayarak güçlendirilmeli.Birçoğunuz bilhassa bizim yaşlarda olanların çoğu kez şu an orta öğretimde okunan bilgileri zamanında ilk okulda okuduklarınızı hatırlayın.
Dahada ötesi yakın tarihte orta öğretim çocuklarımızın yaptıkları projelerin ülkemizdeki yarışmalara kabul görmeyip yurt dışında birincilikler aldıkları aşikar,bunun doğal sonucuda maalesef beyin göçü.
Yazdıklarım bazı arkadaşları kızdırabilir ama inanın sonuna kadar yerli ve milliyim, ama gerçekleride görmek gerek.Umarım ben haksız çıkarım.
Yazı biraz uzun oldu özür dilerim.
Selamlar

aleykum selam abi
egitim sistemi  follos olmus her sene yeni bir sinav sistemi vs. geliyor. ortalik hic bir sey bilmeyen hic bir ise yaramayan milyonlarca duz lise mezunu bos gezen anne babasinin eline bakan genc kayniyor. meslek liseleri desen kan agliyor. 2. dunya savasindan sonra almanya ile ilgili bir kitap okumustum almanyayi almanya yapan meslek ve endustri liseleridir diyordu. ben sahsen meslek lisesi mezunuyum okuldayken hocamiz aman ona dokunmayin aman bunu ellemeyin yakarsiniz bozarsiniz diye bizi uyarirdi hep. daglar denize paralelmis akdeniz bitki ortusu makiymis yahu  meslek lisesindeki adama ogretilecek sey mi bunlar? bu ogrenciler kendi bolumundeki meslegi nasil ogrenecek? sonra lise bitti staj yaptigim fabrika ise almadi beni deneyimsizmisim :D zar zor bi fabrikada ise basladik tanidik vs. sayesinde ALLAH rahmet eylesin cok degerli bir ustam vardi onun sayesinde usta cirak iliskisi seklinde meslek ogrendik.
nitelikli eleman yetismiyor memlekette herkes diploma muhendisi herkes devlet memuru olma pesinde. bu memlekete asker de lazim doktorda lazim garson motorcu tornaci elektrikci vs. ama bakiyorsun universiteler garip garip bolumlerden mezunlar veriyor herkes bos geziyor kimse kendi meslegini icra edemiyor. yilda kac bin ogretmen mezun oluyor ama reelde yarisi bile ogretmenlik meslegini icra edemiyor sansa ozelde is bulan olursa asgari ucret seviyelerinde paraya calisiyor. bence yerli otomobil ar ge ve tasarimi tamamen yerli olmadigi icin yerli sayilmayacak sadece siyasi bir hamle ama olsun insallah basarirda uretime gecilirse belki ilerki yillarda daha iyi seviyelere gelinir.
geclerimizi egitim ve meslek yonunde guzel yonlendirecek bir sistem getirmeleri lazim eger bunu basarirsak belki en erken 30 sene sonra bizde teknolojik ve sanayi acisindan devrim niteliginde hamleler yapabiliriz.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu