0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bu iş en erken 2023 e anca olur oda olursa , inşallah daha erken olur orası ayrı.ancak benim anlamadığım, neden opel satılırken türkiye almadı , hazır elinde araç olurdu zamanla değiştirdin , avrupadaki fabrikanın benzerini türkeyede de açardın böylece iş yürürdü. düşünemediğimiz bir şey var dır ki böyle yapmamışlar
Değerli arkadaşlar,Anladığım kadarı ile tersine mühendislik yapıyoruz ürün çıkmadan isim konuşuyoruz.Öncelikle araç özellikleri net değil hatta hiç belli değil sadece bir kaç kriter var oda konuşulan net bir şey yok ortada daha.Ürün üretmek o kadar kolay değil heleki teknoloji işin içine girince,tabii birde bunun diğer markalarla olan rekabeti düşünüldüğünde.Öncelikle eğitim sistemimizi düzeltmedikçe mühendis değilde diplomasında mühendis yazan gençler yetiştirmekle iş olmuyor maalesef.Şahsen konuyu seçim yatırımı olarak görüyorum,aynen uçak vs üretmemiz gibi,ama tabiki gönlüm sizlerle ümidimi yitirmiyorum bir gün mutlaka bunlar ülkemizdede olacaktır.Ancak kısa sürede olması maalesef pek mümkünü-kabil değil.Öncelikle ülkemizde AR-Ge denilen şeyim gereksiz masraf olarak görülmesinin önüne geçilmesi ve kopya ürün üretiminden vazgeçilmesi gerekiyor buda iyi eğitimle oluyor.Eğitm sadece üniversitede değil ilk okuldan başlayarak güçlendirilmeli.Birçoğunuz bilhassa bizim yaşlarda olanların çoğu kez şu an orta öğretimde okunan bilgileri zamanında ilk okulda okuduklarınızı hatırlayın.Dahada ötesi yakın tarihte orta öğretim çocuklarımızın yaptıkları projelerin ülkemizdeki yarışmalara kabul görmeyip yurt dışında birincilikler aldıkları aşikar,bunun doğal sonucuda maalesef beyin göçü.Yazdıklarım bazı arkadaşları kızdırabilir ama inanın sonuna kadar yerli ve milliyim, ama gerçekleride görmek gerek.Umarım ben haksız çıkarım.Yazı biraz uzun oldu özür dilerim.Selamlar