Gönderen Konu: Stabilize bir yolda giderken alttan gelen ses  (Okunma sayısı 3868 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '05
  • 26 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Stabilize bir yolda giderken alttan gelen ses
« : Mart 21, 2018, 16:19:38 »
Merhabalar, stabilize yolda giderken alttan takur tukur sesler geliyordu ön amortisör değiştik ancak ses hala gelmeye devam edince yine götürdüm bu defada direksiyonla alakalı bir burcun değişeceğini hatta tornada parça yapılması gerektiği söylendi. Sorum şu daha önce başına gelen tecrübe eden ne yapmalıyım hani yapmasam ne olur? artık ustaya da güven kalmadı boş boşuna ön amortisörü değişti şimdi de utanmadan takırtı burcu olsa gerek, onu yapacakmış tornada. Önerilerinize tecrübelerinize ihtiyacım var

Toyota Club Türkiye

Stabilize bir yolda giderken alttan gelen ses
« : Mart 21, 2018, 16:19:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 129
  • Model Yılı: '06
  • 8 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: Stabilize bir yolda giderken alttan gelen ses
« Yanıtla #1 : Mart 21, 2018, 16:35:50 »
valla bende de bir sürtme sesi gibi tırrrrrrrrrr diye bir ses geliyor çözebilen olmadı
Toyota Corolla Terra Otomatik - 2006 - BRC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 21, 2018, 18:30:05 »
önce bir ön düzene baktırın,aks mı,,, rot başımı motor kulak takozu mu baksınlar,usta tam anlamamış sırayla ne var sa masraf çıkaracak size?
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 21, 2018, 18:38:33 »
Direksiyon kutusu mu direksiyon kolonu mu iyice tespit etsinler sonra söktürün.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '05
  • 26 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 23, 2018, 08:52:26 »
önce bir ön düzene baktırın,aks mı,,, rot başımı motor kulak takozu mu baksınlar,usta tam anlamamış sırayla ne var sa masraf çıkaracak size?
o dediğiniz aksamların hepsini değiştiler, ses yine devam edince işte bu defada direksiyon kutusu ile ilgili bir parça varmış burç dedi ama tornada yaptıracağız falan, öyle gizli saklı da konuştu ki hiç bir şey anlamadım:)

Mesaj Birleştirildi: Mart 23, 2018, 08:54:59
Direksiyon kutusu mu direksiyon kolonu mu iyice tespit etsinler sonra söktürün.
direksiyon kutusu demedi bir burç varmış onu yaptıracaklarmış, internette biraz baktım da tıkırtı burcu diye geçiyor hani daha önce değişen oldu mu artı eksisi ne onu öğrenmek istedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 23, 2018, 10:11:07 »
Sıfır diye tabir edilen asfalt olmayınca Toyota çok ses yapıyor. Benim Avensis te durum böyle. Beton asfaltta yağ gibi kayan araç, pütürlü asfalt yada stabilizede beklenenden daha çok ses alıyor. Her araç ses alır. Fakat Avrupa araçlar bu konuda daha iyi gibi. Toyota satış temsilcisine sorduğumda aldığım cevaptır; "Motor çok sessiz olduğundan size öyle geliyor." "Evet, ben hayatımda ilk defa otomobil kullanıyorum.Başka marka araç hiç kullanmadım." diyeyim dedim içimden. Birde şu cevapları var; "Bu araçlar Avrupa standartlarında, otoban şartlarındaki asfalta göre üretiliyor." Peki öteki araçlar neden Toyota kadar ses yapmıyor? dediğimde kaçamak cevaplar.
Ben tüccar değil, eğitimciyim (Mahmut Hoca).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 89000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 24, 2018, 01:52:36 »
Merhabalar, stabilize yolda giderken alttan takur tukur sesler geliyordu ön amortisör değiştik ancak ses hala gelmeye devam edince yine götürdüm bu defada direksiyonla alakalı bir burcun değişeceğini hatta tornada parça yapılması gerektiği söylendi. Sorum şu daha önce başına gelen tecrübe eden ne yapmalıyım hani yapmasam ne olur? artık ustaya da güven kalmadı boş boşuna ön amortisörü değişti şimdi de utanmadan takırtı burcu olsa gerek, onu yapacakmış tornada. Önerilerinize tecrübelerinize ihtiyacım var

hocam merhaba aynı problem benimde başıma gelmişti. geçen sene direksiyon tamiri yapan yerde burç değiştirildi. parke ve bozuk yollarda takur tukur sesler geliyordu. 1 senedir ses yok. ön düzende problem yoksa birde kaliper pimlerinde boşluk olursa onlardan veya viraj demir lastiklerinden de ses yapabilir.bilginize.