Gönderen Konu: 1999 terra  (Okunma sayısı 2262 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Allah hayırlısını versin
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 124000
  • Model Yılı: '05
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
1999 terra
« : Mart 20, 2018, 12:04:34 »
1999 model corolla terra 1.6 aracım var 130000 km de

▪aracıma klima taktırma fikrim var araç temiz uzun süre kullanılacak düzeyde Gaziantep de sucular klima diye bir yer var önerileriniz nedir
▪şanzıman yağı değişmemiş değiştirmek istiyorum kaç lt hangi marka model viskolisite yağ almalıyım
▪antifriz değiştirmek istiyorum performansa yönelik soğutma katsayısı yüksek hangi antifriz önerirsiniz ve kaç lt alıp ne ile seyrelteyim.
▪aracım lpg li nelere dikkat etmem gerekir
▪ilk aldığımda baskı balatayı biraz aşındırdım sanırım,bittiğini ne zaman anlarım
▪aracımın kaliperlerini boyamak istiyorum ve frenlerden de ses geliyor,Ankara dörtnal da ve Ayberk japonda da bişey yok dediler
Kaliper boyama vs için Ankara da yer önerir misiniz,iyi forumlar
2000 terra sonradan a/c
2005 T25 Avensis Comfort Benzin/LPG

Toyota Club Türkiye

1999 terra
« : Mart 20, 2018, 12:04:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 202600
  • Model Yılı: '01
  • 17 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Ynt: 1999 terra
« Yanıtla #1 : Mart 20, 2018, 13:25:35 »
1999 model corolla terra 1.6 aracım var 130000 km de

▪aracıma klima taktırma fikrim var araç temiz uzun süre kullanılacak düzeyde Gaziantep de sucular klima diye bir yer var önerileriniz nedir
▪şanzıman yağı değişmemiş değiştirmek istiyorum kaç lt hangi marka model viskolisite yağ almalıyım
▪antifriz değiştirmek istiyorum performansa yönelik soğutma katsayısı yüksek hangi antifriz önerirsiniz ve kaç lt alıp ne ile seyrelteyim.
▪aracım lpg li nelere dikkat etmem gerekir
▪ilk aldığımda baskı balatayı biraz aşındırdım sanırım,bittiğini ne zaman anlarım
▪aracımın kaliperlerini boyamak istiyorum ve frenlerden de ses geliyor,Ankara dörtnal da ve Ayberk japonda da bişey yok dediler
Kaliper boyama vs için Ankara da yer önerir misiniz,iyi forumlar
- LPG'li araçta öncelikle gaz kaçağını kontrol ettirin ve gazı iyi yerlerden alın (Opet,Shell,PO vb.)
- Debriyaj sertleşir yukarıdan kavrar, vites geçişlerinde sarsıntı, vitese zor geçme, rampada bağırıp gitmeme gibi şeyler olur. Gerçekten bittiğini anlamanın yolu rampa yukarı 4. vites 50 ile giderken  gaza yüklenin devir artıp araç hızlanmazsa bitmiştir.
2018 - ....... | 2001 Toyota Corolla 1.4 VVT-i Terra Special A.C.
2016 - 2017 | 1996 Renault 19 Europa 1.4 RN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Allah hayırlısını versin
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 124000
  • Model Yılı: '05
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 20, 2018, 14:21:04 »
Bitik değil balatam heralde,dediğinizi uygulamıştım daha önce,lpg de kontrol edildi sıkıntı yok diğer konularda önerileriniz var mı?
2000 terra sonradan a/c
2005 T25 Avensis Comfort Benzin/LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 21, 2018, 01:30:02 »
Sonradan takılan klima biraz zahmetli ve pahalı olur göğüs sökülecek vs.şanzıman yağını iyi bir yağ değişim servisinde değiştirebilirsiniz ama ustalar nedense manuel de değişimi pek onermezler değişim sonrası vitesten atma vs konuları ileri sürerler ben daha önce değiştirdim sıkıntı yaşamadık şahsen lpg kontrolü yaptırmanız iyi olur ve lpg flitresini degistiriniz mutlaka 10 veya 15 bin km aralığında baskı balatanin bittiğini aracın bağırma diye tabir edilen yani olması gereken devrin üzerinde seyreder ama gitmez veya durduğu yerde 5. Vitese atıp el freni sonuna kadar çekili konumda iken debriyajı yavaş bırakarak kalkış yapacak mış gibi gaz verin eğer araç debriyajı tam bıraktığınızda stop etmiyor ise balata bitmiş demektir bujiler trger bakımı onlari da yapmanıza fayda vardır hayırlı sürüşler
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.