Arkadaşlar merhaba 2013 model manuel auris aracım var ve LPG mevcut aracımda nereden geldiğini bilmediğim ve ustalarca bulamadığımız bir ses yüzünden kafayı yemek üzereydim ve aracım da 4-5 kişi olduğu zaman çekiş pro-proplemi yaşıyordum 2 gün önce servis ve bakımı yaptırdığım yere tekrar götürdüm ve Komprasyon testi yapılmasını istedim testi yaptık tan sonra 1-Buji= 11 2-Buji= 11 3-Buji= 11 4-Buji= 9 değerlerinde çıktı ve ustanın dediğine göre silindir kapak jontası değişmesi gerekiyormuş, çekiş düşüklüğü ve bahsettiğim sesin bundan kaynaklana bileceğini söyledi bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar veya yardımcı olabilecek birileri var mı teşekkürler.
Değerin bir gözde düşük çıkması çokta önemli değil yan yana iki silindirde değer düşük olsaydı tamam düşünülebilirdi araçta sabahları ilk çalıştırmada tekleme oluyor mu veya su eksiltme bide araç km ne kadar onlarda önemli ve siz bulamadığımız bi ses var usta da ordan oldugolduğunu söylemiş silindir kapak contası ses yapmaz
aracımda su eksilme, yağ eksiltme, Zor Çalışma, Tekleme gibi sorunlar yok
Yanlış bilgi vermek istemem ama böyle gaza basınca ses geliyor gazdan çekince duruyordu aynı ses bende de vardı kapak contası değiştikten sonra düzelmişti.
aynı ses benzinde yapıyor mu? onu tespit ettiniz mi?
evet benzinde yapıyor aracı bir çok farklı yöntem ile denedim ( Vitesi Boşa Almak , Debriyaja Basıp Çekmek, LPG den Benzine Geçmek gibi vs ) sesi nasıl anlatsam bilemiyorum şıkırtı gibi yada enjektör sesi gibi geliyor ama tam bir tarifini henüz bulmadım
Benim araç sadece gaza basınca yapıyordu o sesi hocam.