Gönderen Konu: Avensis'e usb portu  (Okunma sayısı 1593 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Avensis'e usb portu
« : Mart 12, 2018, 11:15:46 »
Arkadaşlar,bende 7 yıldır kullandığım elegant extra var.Bu aracın mp3 çaları arıza yaptı.Bende Ali expressten harici usb adaptörü aldım.https://tr.aliexpress.com/item/Car-CD-Adapter-MP3-Audio-Interface-AUX-SD-USB-Data-Cable-Adapter-12P-Connect-CD-Changer/32749719103.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.2WNhmq.Araca monte ettirdim.Bursa da Er-Me Elektronik denilen bir yer var.Bunlar araç teyp vs .üzerine çalışıyorlar.Mp3 çalar için kafa ve motor değişmesi lazım buda yaklaşık 400 tl .falan tutar denilince bende bu yola gittim .Ancak montajı yaptırdıktan sonra usb çalıştı.Fakat bu cihaz aracı kilitlemeye engel oldu.Kontağı kapatsamda teyp çalışıyor buda elektrik sistemi açık olduğundan aracın kilit sistemini devreye almıyor.Böyle bir durumla karşılaşan oldumu.Forumda gayet bilgili tecrübeli arkadaşlar var,yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

Avensis'e usb portu
« : Mart 12, 2018, 11:15:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis'e usb portu
« Yanıtla #1 : Mart 12, 2018, 14:22:55 »
O cihazı bağlayanlar acaba yanlışlıkla kontaktan bağımsız bir yerden mi enerji aldılar.  Çünkü normal şartlarda aracın  radyo sistemine gelen beslemeden enerji alsalardı böyle bir sorun olacağını sanmıyorum. Çünkü otomatikman araç kontağı stop ettiğinde radyo sistemi ile beraber sizin aldığınız modülde kapanacaktır.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 12, 2018, 17:45:34 »
Bu cihaz enerjisini zaten teyp üzerinden alıyor 5 volt cıkısı var teyp te bununla bir alakası olmayabiklir bence birdaha kontrol ettirin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 12, 2018, 18:15:39 »
Teşekkür ederim.iki kere denedim.dediğiniz gibi direk teybin arkasında cd chancer portuna takılan bir şey ama olmadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota Aşkına
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 31 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 10, 2018, 05:46:23 »
bu cihazdan 1 hafta öncede ben aldım taktım super çalıştı işim bitti teyip açıkken kontağı aldım ama teyp kapanmadı bende anlamadım.neyse kapattım teyp üzerinden ertesi gün baktım akü bimiş arabanın alarmındada sıkıntı vardı ondan sandım problem giderdim fakat problem devam etti sonra araba kilitliyken ölçüm alayım dedim aküyü bitiren nedeni tespit için aparata usb takılı kontak anahtarı elimde araç kilitli iken sanki kısa devre var gibi aküyü bitiriyor voltaj düşüşünü gözle  görülebiliyor.Usb yi söktüm normale döndü şu an cihaz hiç çalışmıyor.
Toyota tmorrow

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 11, 2018, 14:48:25 »
O zaman küçük bir röle ile bu iş halledilebilir. En garantisi bu.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #6 : Nisan 19, 2018, 19:43:37 »
Arkadaşlar forumda yeniyim ve hemen hemen bu konuyla ilgili bir şey sormak istiyorum. 2010 model elegant paket Avensis aldım. Telefonumdaki şarkıları Bluetooth üzerinden telefondan dinlemek istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum. Bluetooth ile telefon görüşmesi yaptım ama şarkı aktarımı mümkün mü yoksa ben de USB portu mu takitirmaliyim? Saygılar